Blind ideologi går före demokrati

Den borgerliga majoriteten i Stockholm har bestämt sigalla gemensamma tillgångar ska bort! Allt är till salu!

Vårdcentraler, skolor, äldreboenden, allmännyttans lägenheter, och så förstås Folktandvården.

Men allt fler har fått nog. Folktandvårdens vd Harald Abelin lämnar nu sin post i protest mot den borgerliga politiken.

Citat, SvD;

Abelin är inte överens med Folktandvårdens ägare Stockholms läns landsting om företagets färdriktning.
– Det gäller ju bland annat det här med avknoppningar. Jag anser att det är viktigt att ha en sammanhållen tandvård och att det också för ägarna är bra att ha ett sammanhållet företag. Till syvende och sist tycker jag att det är bäst för stockholmarna.

Privatiseringen av folktandvården kommer att ske genom avknoppningar, där en minoritet på en arbetsplats kan köra över sina arbetskamrater.

Blind ideologi går alltså före demokrati i borgarnas Stockholm!

*

Bloggtips; Psykbryt om Försäkringskassan, Alliansfritt Sverige om Snillen, Claes Krantz om Moderaternas besök i verkligheten, Feministisk Vänstertjej om modet att vara sig själv

*

Andra bloggar om: , , , , ,

Annonser
Lämna en kommentar

3 kommentarer

 1. Detta tyckte jag mig se i ett tidigt skede av restaureringen av moderaternas argumentation inför valet. Det finns bara ett ord för denna politik, svineri. Vi lever i en värld där demokratiska värden skall vara prioriterat, en norm ett sätt att föra civilisation vidare. Moderaterna följer blint vår store buske i väst och rider på demokratin för att nå inhumana politiska satsningar i en kamp för ökad vinst åt världens aktiebolag och dess ägare. Svineri. Vinsten är mänsklighetens last och måste med alla medel dämpas!

 2. Visst är de blinda de går så fort att avfarterna missas Dumhet in i idiotin Ingen eftertanke om framtiden, ingen empati, ingenting, tomt på ansvar, antagande om allt och alla. Jag önskar faktiskt min fiende allt det illa som man inte brukar önska sitt värsta fiende. Var så god Alliansen drabbas nu av alla vedermödor som så många råkat ut för på grund av er intolerans mot det mänskliga att bli sjuk, att bli arbetslös, att ha ett funktionshinder listan kan göras lång på det som inte längre tillåts om man vill tillhöra gemenskapen. Glöm inte att ingen är undantaget för mänskligheten ingen har nyckeln till ett friskt liv inte heller undgår någon döden trots att man leker Gud den allsmäktige . Alliansen det är dags att vakna från sin skyddade värld annars kommer det att bli mycket svårt att inte dra liknelsen med diktaturstyre……

  :((

 3. Richard Jansson

   /  mars 11, 2008

  Empati var ordet! Det system som ni värnar så starkt om är det system där världens högsta skatter inte hindrar att gamla får vänta i åratal på höftleds- och starroperationer, där föräldrar sitter ett halvt dygn på akutmottagningar med svårt sjuka barn och där polisen ofta inte har resurser att påbörja utredningar om misshandel och inbrott. Ert sätt att ”värna om de svaga i samhället” går ut på att se till att fler blir svaga. Ni begränsar orättvisorna genom att se till att ingen blir rik, att inga elever får excellera, att ”ingen får gräddfil”.

  Er ideologi har beprövats och floppat. Majoriteten röstade för en borgerlig regering i ett demokratiskt val.

  Varsågoda att skända mig som ett egoistiskt svin eller vilka invenktiv det nu blir. Jag kommer fortsätta anse att jag representerar en vy som är mer ”solidarisk”, mer tolerant och snällare mot människorna i samhället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: