Ett RÖTT hjärta i en tuff tid

1rhart.gif

Riktigt så här våldsamt illa tycker jag inte om Alla Hjärtans Dag, men nog är det mycket som är konstlat och tillgjort med denna amerikaniserade tillställning.

När jag själv gick i skolan minns jag inte att vi överhuvudtaget någonsin firade dagen. Nu är det annorlunda. Nu är det ”shopping” som gäller – kort, rosor, gelehjärtan och choklad. De skolbarn som inte får några rosor mobbas och pekas ut. Något som kunde ha varit en fin påminnelse om att berätta för de vi älskar att vi faktiskt älskar dem – har spårat ut i en slags popularitetstävlig och shoppinghysteri.

Men, trots att det är en tuff tid vi lever i, och trots att det finns många som försöker kommersialisera kärleken och allt vad den står för – får vi aldrig ge upp. Fortsätt älska, fortsätt visa kärlek och medmänsklighet – varje dag – det är det viktigaste. För, som Di Leva en gång sjöng;

”Vi har bara varandra”

…nu och för alltid…..

*

The road is dark and its a thin thin line
But I want you to know I´ll walk it for you anytime

Bruce Springsteen, Tougher than the rest

P.S. En varm kram till alla på Alla Hjärtans Dag – nej, jag kan inte låta bli 😉

1rhart.gif

*

Bloggande bloggvänner; Slutstadium, Feministisk vänstertjej, Tankar mitt i natten, Kaj Raving

Andra bloggar om: , , ,

Annonser
Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

5 kommentarer

 1. H-E.R

   /  februari 14, 2008

  Ja visst är Alla hjärtans dag amerikaniserad och kommersialiserad. Kärleken finns 365 dagar om året och förtjänar uppmärksamhet lika ofta.
  För min del har den dock ändrat karaktär. Från att ha varit en vild känsla, döv och blind, körande bromslös i 180, har den med åren utvecklats till en sansad och lugn småputtrande men stundtals rätt överrumplande företeelse.
  Och om man sen tänker på kärleken som något som faktiskt kunde förena oss alla, om vi bara ville, då inser man att den är störst. Alla dagar.
  Kram till dig också Ilse-Marie 🙂

 2. Har tillbringat dagen lyckligt konsumtionsfri och bara ”kramat” till höger och vänster… Fast det gör jag ju alla andra dagar på året också, så…

  Det blir lätt lite för mycket hysteri med dom här ”nya” firardagarna. Men – man bestämmer ju själv hur mycket man vill fira/köpa/göra av det hela.

 3. När jag gick i skolan, då skulle alla hjärtans dag firas med att barnen fick rita egna kort och dela ut. De som inte fick något blev egentligen inte mobbade eller utpekade bara för det, men bara att inte få något kort var ju faktiskt nog. Snacka om hårt slag mot självkänslan för ett barn när man sitter där som den ende som inte ansetts värdig att få ett kort medan de populära, under frökens ivriga uppmuntran, bara gjorde varandra ännu mer populära. Nej, den dagen har aldrig betytt något speciellt positivt för mig, tyvärr.

 4. Hello.. I don’t have read youre blogg så much..
  Bye bye.. have a nice day

 5. Jag växte upp lyckligt ovetande om alla hjärtans dag 🙂 Idag borde den dagen vara tillägnad sjuka och arbetslösa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: