Mardrömmar, drömmar och rykten

baby-mother.jpgskalle.jpg

Kvällstidningens första sida – en stor bild på en mamma med sin lilla pojke på armen.

Rubriken; Vi har bestämt oss – nu blir det inga fler barn!

Jag läser vidare;

Regeringens nya lag att alla pojkar måste ha renrakade huvuden gör många föräldrar förtvivlade.

-Precis när vårt lilla pojke började få sina första strån var vi tvungna att raka av allt. Det känns så grymt. Därför har vi nu bestämt oss för att inte skaffa några fler barn så länge den här lagen gäller. Vi vill inte att alla våra barn ska se ut som ”vår store ledare” Fredrik Reinfeldt.

Jag vaknar upp lite förvirrad… verklighet? Nej, bara en bisarr ”mardröm.”

Det sägs att det finns en underliggande förklaring till alla drömmar. Hur ska jag tolka denna?

Kan den ha något med att göra att jag strax innan jag somnade såg Fredrik Reinfeldt med lillgrabben Tobias Billström på TV, med ett leende på läpparna presentera sitt nya förslag om ”hårdare krav för anhöriginvandring”. Inte ens egna barn ska få komma efter om inte ”en regelbunden inkomst och ett ordnat boende” finns.

Som vanligt angriper regeringen problemen genom att angripa de drabbade. Allt försvaras med kommandoordet ”arbetslinjen”.

De inhuma dragen i regeringens politik är genomgående och konsekventa. ”Den som inte arbetar ska heller inte äta” är devisen, och det slutar inte där. Nu ska de invandrare och flyktingar som inte lyckas med konststycket att genast skaffa arbete och en ordnad bostad bli av med rätten att vara tillsammans med sina egna barn. Barnen berövas likaså sina föräldrar.

Även för oss svenskar gäller ju sedan en tid tillbaka en liknande regel. Blir du arbetslös och det finns ett jobb på en annan ort – oavsett var – är det bara att flytta. Direkt från dag ett. Familj, barn, hus och hem – allt sådant är ovidkommande. I Reinfeldts Sverige är det arbetslinjen som står över allt annat. Sådana saker som humanism och medmänsklighet är satta på undantag.

Så här skriver Ingvar Persson på Aftonbladets ledarsida;

Därför behövs styrmedel, både gentemot kommuner och flyktingar. Det behövs nya resurser för en fungerande introduktion, och ett helt annat engagemang från parterna på arbetsmarknaden.
Dessutom måste asylprocessen fungera bättre och snabbare.

Billström och Reinfeldt väljer dock att börja i en annan ände, genom att föreslå regler som kommer att splittra familjer och i många fall förstärka utanförskapet.
–Ett stöd för den arbetslinje regeringen driver, sa Reinfeldt i går.
Möjligen, men framför allt en inhuman politik.

P.S. Men, jag har hört ett rykte….
”Den store ledaren” sägs vara hårt ifrågasatt och kritiserad i sin egen moderata riksdagsgrupp på grund av ”avtalsförbudet”. Nästa vecka kan ett avgörande komma…. kanske vi snart slipper raka skallarna på våra små barn för att de ska likna… ja, ni vet vem 😉

Mardrömmen kanske snart förvandlas till en dröm 😀

*
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

intressant.se

Annonser
Följande inlägg
Lämna en kommentar

22 kommentarer

 1. H-E.R

   /  februari 8, 2008

  Hu vilken mardröm. Fast ryktet i slutet låter bättre 🙂 Tror nog det finns substans i det.
  Vad gäller anhöriginvandringen så är det väl självklart för varje människa att de nära och kära ska finnas där. Ett så otroligt kallsinnigt och strikt ekonomiskt tänkande som regeringen nu uppvisar är svårt att över huvud taget ta till sig.

 2. Fille

   /  februari 8, 2008

  Höll på att skratta käken ur led.. 🙂

  Ironi när den är som bäst.

  Ser bilden av en renrakad ”årets arbetare”, som ju moderaterna bestämt sig för att utse (faktiskt sanning och ingen dröm)!!!

  Jag har också hört om ett rykte som säger att den moderata riksdagsgruppen är sammankallad till krismöte i början av nästa vecka.

  Då skall tydligen Reinfeldt och Borg försöka ”piska in” de dissidenter (det moderata fackliga nätverket, gruppledare Hedqvist, Ann-Marie Påhlsson m.fl.) som öppet ifrågasatt det kloka i regeringens avtals- och försäkringsförbud i sjukförsäkringen.

  Tyvärr tror jag dock att det som händer är att dissidenterna tystas och att ”doften” av öststat som du, Ilse-Marie, redan kännt runt Reinfeldt bara blir ännu starkare… 🙂

 3. fundersam

   /  februari 8, 2008

  För det första säger en drömtydning en hel del om dig och din sjukliga besatthet med alliansen. Du må tro att du gör omvärlden en stor tjänst men du riskerar att bli ganska olycklig för egen del. Jag hoppas att du har några glädjeämnen som kan ta udden av din frustration 🙂

  Att människor kan generellt sett försörja sig själva måste väl ändå vara utgångspunkten i politiken. Att göra vad vi alltid gjort är knappast ett alternativ: Skicka ut dem till en barack och förbjud dem att jobba, vem kan försvara det alternativet?

 4. Fille

   /  februari 8, 2008

  fundersam, din reaktion på Ilse-Maries ”mardrömsblogg” säger nog mer om dig än om henne…

  Det där med att bli ”utskickad till en barack” ligger dock närmare än du tror. Så som den s.k. ”arbetslinjen” nu genomförs är det nog många fädrer och mödrar som i den kommande lågkonjunkturen kommer att vara hänvisade till barack- eller husvagnsboende långt från sina barn.

  Så som vilkoren i den nya Allians-a-kassan ser ut kommer nog många föräldrar att tvingas bort och arbeta på annat håll än där barnen finns och går i skola…

  Vi kanske rent av kommer att dela barack om nåpgra år, du och jag fundersam…(uttalat som Emil i Lönneberga sade till Alfred)…du och ja fundersam… 🙂

 5. Voogi

   /  februari 8, 2008

  Har man ett mål inför en förhandling, så får man bara inte gå ut med det från början. Man måste föreslå något, som man kan avstå från och ge motparten för att man skall få med dem på resten. Detta är traditionell och självklar förhandlingstaktik.

  Det är så jag ser förslaget om avtals- och försäkringsförbud.

  Riksdagsgruppen fokuserar på den delen av förslaget och är nöjda när det dras tillbaka. FR har lyssnat och tänkt om. Riksdagsgruppen har ”vunnit”. Demokratin fungerar. Halleluja.

  Vad förslaget i övrigt innehåller har man inte riktigt tänkt på eftersom så mycket energi gått åt till att bli upprörd över försäkringsförbudet.

  Men så kan det väl inte hänga ihop?

 6. fundersam

   /  februari 8, 2008

  Fille:

  När vi var små flyttade vi i min familj runt dit det fanns jobb, inte fick vi bestående men av det. Skall fiskare ha rätt att vänta sig jobb i Sahara, skall en spårvagnskonduktör kunna begära anställning i norrlands inland? Vissa jobb finns på vissa ställen och vissa jobb försvinner (varvsindustrin). Vi kan ju inte gärna sätta oss ner som en sur treåring och räkna med uppassning, någon form av anpassningsförmåga måste väl ändå finnas.

  Om vi inte tar de jobb som finns där de finns så spelar det ingen roll vilken regering vi har.

 7. Fille

   /  februari 8, 2008

  Visst fundersam… jag har också flyttat runt i mitt liv.

  Men när det gäller de krav som skall ställas på den enskilde att flytta runt bör de naturligtvis vara rimliga. Det hoppas jag du håller med om.

  Så som regeringens politik är utformat måste t.ex. en som är halvtidsjukskriven från exempelvis ett hetidsjobb som lärare räkna med att efter ett halvårs sjukskrivning tvingas flytta över hundra mil (långt land vi lever i) till ett halvtidsjobb på McDonalds. Sådana är de regler man redan infört och är på väg att införa.

  Hur bra är detta på lång sikt för den enskilde själv, familjen och samhällsekonomin (eftersom kostsam kompetens då snabbt förlorar i värde)?

  Vad vi ser är en fullständigt absurd version av den så kallade arbetslinjen…

 8. Vilka drömmar! Jag skulle inte våga gå och lägga mig på kvällarna 🙂

 9. H-E.R

   /  februari 8, 2008

  Fundersam.

  ”Att människor kan generellt sett försörja sig själva måste väl ändå vara utgångspunkten i politiken.”

  Vilket inte ursäktar den politik som drivs gentemot de som pga sjukdom inte kan arbeta.

  Hm… du skriver om Ilse-Maries ”sjukliga besatthet med alliansen”?
  Förhåller det sig så som du skriver att man lider av en ”sjuklig besatthet” om man ogillar alliansens cyniska politik, då är det en åkomma som spridit sig vida omkring.
  Övervägande delen av väljarna ogillar alliansens politik, LO är förbannade, TCO likaså, Svenskt Näringsliv fördömer alliansens politik i sjukförsäkringsfrågan.
  Kort sagt, alliansen har kantrat rejält och fått en slagsida som blir j*vligt svår att räta upp om de fortsätter i samma stil.
  Så jag kan bara säga: Håll ut alla sjukligt besatta kamrater, ljusning i sikte 😉

 10. fundersam

   /  februari 8, 2008

  Visst kan man ha synpunkter men att ligga och drömma politik på nätterna är väl ett steg för långt…

  När det gäller långa flyttavstånd så har man ju dessa problem oavsett om man är frisk eller sjuk. Övervägande del av sveriges befolkning är friska och krya så det finns resurser att ge stöd till de som behöver det om demokratiska val ger uttryck för den viljan, knappast ett problem. Det är enbart under en kort period av ens liv man behöver samhällets hjälp men debatten rullar på som om halva sveriges befolkning är eller riskerar att bli förlamade med någon sekunds varsel. Att vi har 25-åringar som blir förtidspensionerade på löpande band borde vara en väckarklocka om att systemet är felkonstruerat, eller?

 11. H-E.R

   /  februari 8, 2008

  fundersam.

  ”Att vi har 25-åringar som blir förtidspensionerade på löpande band borde vara en väckarklocka om att systemet är felkonstruerat, eller?”

  För det första har sjukdom inget med ålder att göra, en 25-åring kan drabbas av vilken sjukdom som helst, även olyckor som ger skador som i sin tur drabbar arbetsförmågan.
  Förtidspensioneringar ”på löpande band” verkar väl en aning överdrivet va?
  Alliansens politik har ju visserligen skapat än fler förtidspensionerade, men ännu så länge har de nog inte skyfflats iväg på ”löpande band”.

  Det du gör är att dra alla över en kam, det fungerar inte så. Sjukdom kan vara något som finns med från födseln, ålder har ingen betydelse i det.

 12. kirira

   /  februari 8, 2008

  Tänk, några sekunder trodde jag faktiskt det var på riktigt…

 13. Adolf Hansson

   /  februari 8, 2008

  Ilse, du som aldrig behövt betala för det du ser som din rättighet. Är det så märkligt att invandrare till i Sverige boende ”släkt” skall försörjas av andra än din fina socialstat?

  Slösa dina egna pengar om du nu har några, vilket jag betvivlar. Det är lätt att leva på andras bekostnad, fattiglapp.

 14. Det är ganska komiskt egentligen att ni som tycker alliansen gör ett bra arbete och att deras förslag om att TVINGA människor att ta vilka jobb som helst (och till och med att flytta) kritiserar liknande åtgärder i andra länder. I och för sig bygger mycket av den kritiken på okunskap om olika länder men det är ganska ironiskt att man försvarar det här i Sverige när det görs av era politiker… ta en titt på det här inlägget från Magnus. Man blir road av de STORA kunskapsluckorna han uppvisar samt av det faktum att han kritiserar ett system som gör att männsikor blir ”tvugna” att ta vilka jobb som helst! 🙂 (Men är det inte alliansens politik?!)

  http://magnusandersson.blogspot.com/2008/01/kommunism-fattigdom-och-frtryck-kuba.html

 15. fundersam

   /  februari 9, 2008

  Alliansen tvingar inte någon att ta ett jobb. Det som händer om man inte tar ett arbete man blir anvisad är att man förlorar rätten till a-kassa, den rätten har man sedan tidigare villkorad med sitt medlemsskap. Om man är medveten om reglerna och ändå åtnjuter fördelarna borde man veta vad som händer om man inte följer reglerna. Det är som om jag skulle ta ett bolån, vägra betala ränta och sedan hävda att banken tar huset ifrån mig, när de löser in säkerheten för lånet.

  Det socialförsäkringssystem vi har är villkorat, läs reglerna, ta ställning om medlemsskap INNAN ni går med. De som brukar gnälla om sådana här saker läser antagligen inte heller de finstilta i köpeavtal eller liknande.

  Tvång att ta jobb det är om hemliga polisen kommer hem och drar dig med till ett slavläger, detta händer dock uteslutande i socialistländer o dyl, än så länge går vi säkra.

 16. H-E.R

   /  februari 9, 2008

  Men Adolf……..
  Hur står det till?
  Fick du magsyra ända upp i strupen eller?
  Känns det bättre när du har fått ”puckla på” Ilse-Marie då?
  Jag tycker det var dumt det du skrev, men hoppas ändå att Ilse-Marie inte tar åt sig av dumheterna.

 17. H-E.R

   /  februari 9, 2008

  fundersam.
  ”Alliansen tvingar inte någon att ta ett jobb”

  Nej naturligtvis inte. Man har ju ett eget val också – pallra sig iväg till socialen. Är man ensamstående kan det hända man får hjälp, är man gift får man det med största säkerhet inte.
  Inte nog med det, man har ytterligare ett val också om man t ex bedöms kunna arbeta trots sjukdom men inte klarar det – man kan helt enkelt slänga in handduken och göra samhället en välgärning.

  ”Hemliga polisen?” ”Slavläger?”
  Nejdu, fundersam. Det räcker gott och väl med en cynisk allianspolitik.

 18. I Sverige har vi en allmän sjukförsäkring och ett socialförsäkrinssystem som betalas via skatter och avgifter. Alla inkluderas. Det är inte en fråga om en förening eller ett köpeavtal där man väljer ”om man vill gå med” eller inte.

  Fackens a-kassor är givetvis en annan historia, än så länge…

  Fundersam borde kanske läsa på, innan han tillrättavisar andra?

 19. H-E.R. Tack för omtanken när det gäller Adolfs kommentar. Den hamnade i skräpposten, men jag godkände den till slut därför att den var så insiktsfull och genomtänkt. Eller hur? 😉

 20. fundersam

   /  februari 10, 2008

  Det var just a-kassan jag syftade på, den är än så länge frivillig.

  Den bakomliggande tanken bakom det jag skriver är att folk skall leva som de lär. I det verkliga livet är jag trött på att få den sedvanliga dokrinen nerkörd i halsen av någon som ändå inte vill leva efter dess regler. Ni är ganska starka i er övertygelse, det är inte vanliga människor i regel, de förespråkar ett system där de kan åtnjuta fördelar men de är inte sena att ”vabba” för att kolla på OS eller tro att de kan få någon sorts medborgarlön för att de inte vill flytta dit jobben finns. Det borde väl vara självklart för alla med anspråk på analytisk förmåga att ju fler som arbetar och är produktiva ju fler kan få mer när de verkligen behöver. Det spelar ingen roll vilken regering vi har, om det är många som vill dela på kakan så får var och en mindre, det är enkel mattematik.

  Om fler människor som kan arbeta faktiskt gör det så skulle fler som inte kan det få det bättre, det är min mening!

 21. H-E.R

   /  februari 10, 2008

  Ilse-Marie.
  Ja nog var den verkligen insiktsfull Adolfs kommentar 😀
  Fast…. allvarligt talat så är det synd att han inte tänker efter före.
  Ibland kan förflugna och förhastade ord göra större skada än man tror.

  fundersam.
  Om det nu finns de som ”vabbar” och kollar på OS så är detta inte en giltig ursäkt för kollektiv bestraffning där samtliga sjuka dras över en kam och bestraffas med både sänkta ersättningar och misstänksamhet.

 1. Moderaterna det nya rasistpartiet « Ett hjärta RÖTT

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: