Babyhögerns makeover

Svenska Dagbladet verkar ha tagit Ulf Adelsohns påhopp på allvar. Adelsohn förde ju för en tid sedan fram den ”intelligenta” slutsatsen att moderaternas dåliga opinionssiffror var SvD:s fel.

Kanske är det därför som dagens SvD i ett idolporträtt på två sidor viker ut den ”nygamle” Muf-ordföranden Niklas Wykman. Samma sak som ”make-over-pappa” Fredrik Reinfeldt gjort med vuxna moderaterna vill nu Wykman göra med babyhögern. ”Muf ska inte längre vara en nyliberal vakthund” förkunnar Wykman högstämt.

Om att betala TV-licens säger han:
”- Det står i lagen att man skall göra det. Jag anmälde tv-innehav på nätet, men fick ingen räkning. Då blev jag lite orolig, och ringde Radiotjänst och trugade.”

Ingen Borelius-moral där inte!

Till och med frisyren verkar vara synkroniserad med partiordförandens. Var det någon som tog ordet ”påläggskalv” i sin mun? 

fredrik.jpgalfons.jpgwykman.jpg

En moderat som trots allt fortfarande tycks leva efter samma fasta ideologiska grundsyn som styrde Stegö-Chilo och Borelius är Stockholms socialborgarråd Ulf Kristersson. Han har skaffat sig en större hyreslägenhet via högsta ledningen inom Ersta diakonisällskap. Samtidigt har Stockholms stad vårdavtal för flera miljoner med Ersta. Var det någon som tog orden ”muta” eller ”korruption” i sin mun? 

Eller är Kristerssons handlande bara ännu ett exempel på en allmänt spridd moderatmoral, som utgår från att det är rätt att sätta sig över regelverk och skapa ”gräddfiler” för den utvalda eliten?

*
Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Annonser
Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

13 kommentarer

 1. Lars

   /  januari 15, 2008

  Det har med graddfiler ar nog inget typiskt moderat utan mer svensk politik generellt – kolla bara pa alla sossar som gor precis samma sak!

 2. H-E.R

   /  januari 15, 2008

  Lite politisk satir skadar aldrig, ett gott skratt förlänger livet (och käften) 😀

  Lars….
  Om man ”kollar på alla sossar som gör samma sak”, blir det moraliskt ursäktat då?

 3. smith

   /  januari 16, 2008

  H-E.r….
  Om man “kollar på alla moderater som gör samma sak”, blir det moraliskt ursäktat då?

 4. Jaaaaaaa, vilken underbar nivå!

  Jag har lärt min 4-åriga dotter att ”ett fel gör inte ett annat fel rätt”. Hon förstår det.

 5. St Just

   /  januari 16, 2008

  Den stora skillnaden är att vi till vänster är de som hårdast attackerar
  Inom borgerligheten har skattesmiteri, svarta kontrakt, svarta affärer, svart arbetskraft, svarta lägenheter, mutor, bjudresor osv alltid varit accepterat. Så icke inom arbetarrörelsen.

  När därför ledare för arbetarpartierna eller i fackföreningarna leker överklass och använder sig av dess metoder bör de snarast avsättas och röstas bort.

  Till skillnad mot för borgerligheten vågar vi till vänster angripa och avsätta våra talesmän – borgarna försvarar sig alltid med ”Jamen, så gör ju sossarna också!”

  Gärna ned i syltburken bara ingen får veta det!

 6. H-E.R

   /  januari 16, 2008

  smith…
  Nej, aldrig.

 7. Petter

   /  januari 16, 2008

  livelev, Hur vet du att Lars inte är 4 år?…och killar utvecklas ju senare än tjejer…

  såååå…att din 4-åriga dotter förstår innebörden i “ett fel gör inte ett annat fel rätt” behöver inte betyda att Lars gör det… 🙂

 8. Fuskar moderater mer än vänstern? Har någon här någonsin bott i en studentkorridor eller? Vem är det som fuskar med disken?

 9. H-E.R

   /  januari 16, 2008

  Gustav.

  ” Vem är det som fuskar med disken?”

  Men du milde….. menar du att det fuskas med disken också?
  Och det är vänsterpartister som fuskar?
  Tips:
  Diska i kallvatten utan diskmedel som straff, ställ in sk*ten i skåpen och låt de arma förrädarna klafsa i sig sin mat på kladdigt porslin. Använd själv papptallrik och låtsas som det regnar.
  Detta var allvarligt, sprider sig detta beteende så faller ju moralen ner under fotknölarna i hela landet!

 10. Petter

   /  januari 16, 2008

  Gustav och borgerligheten tycks se fusk i nästan varje buske och i varje människa. Nu rotas det runt i studentkorridorernas diskbaljor också 🙂

  Att medvetet sprida misstanken om att alla fuskar och att fusket är jättestort ökar bara fusket och sänker trovärdigheten för trygghetssystemen. Man kan inte låta bli att ana en medveten strategi om att skära ned på välfärdsstaten bakom denna fuskretorik.

  Gustav och hans likar i borgerligheten borde nog istället begrunda visdomen i ordspråket ”det du säger om andra säger mer om dig själv än om andra”. Åtminstone tycks det för mig vara en rimlig förklaring till de rekordstora antal moderatministeravgångar p.g.a. skattefusk vi sett den senaste tiden.

  Att sedan det uppskattade fusket med ersättningar och bidrag uppgår till mindre än 8 procent av det uppskattade skattefusket (133 miljarder) tycks inte vara något som moderatministrarna vill reflektera över. Man kan ju undra varför… 😉

 11. Vad är egentligen fusk?

  Är det fusk när någon tränger sig före i kön? När någon lurar en annan på en krona, tio kronor, hundra kronor, tusen kronor eller på en miljon? Är det fusk att snatta? Att köpa en akademisk examen? Att planka på tunnelbanan? Att plagiera? Att ta åt sig äran av andras arbete? Att skriva sig utomlands och sedan komma hem lagom till pensionen?

  När regeringen gav amnesti åt skatteflyktingarna frånsade de sig i mina ögon all rätt att kritisera fusket. Om det är OK att svindla staten, dvs folket, på flera miljoner så är väl en VAB-dag här eller där ingenting att bråka om.

 12. H-E.R

   /  januari 17, 2008

  livelev.
  ”Vad är egentligen fusk?”

  Det är just den frågan som är den viktigaste att få klarhet i, särskilt vad gäller våra försäkringar vid sjukdom och arbetslöshet. Som det är nu räknas det som fusk när t ex en försäkringsläkare anser att en sjuk är frisk nog att arbeta.
  Vederbörande anses då ha simulerat.

 13. Anders Fors

   /  mars 15, 2008

  vi har blivit ett folk av lögnare och vi har ett rättsväsende som haltar betänkligt. Vill nog påstå att en stor del av befolkningen skulle kunna tillhöra gruppen dömda eller ännu icke dömda, så vem är det fel på människorna eller systemet? Självfallet så kan vi medborgare ej skylla ifrån oss på politikerna och systemet då vi alla bär ett ansvar över hur samhället utvecklats. Tittar man historiskt så är det svårt att låta bli att dra på munnen – ”under skatter digna vi ner”. Detta slagord som arbetarrörelsen en gång i tiden stod upp för och sedan gömde undan i nedersta lådan och som sedan anammades av ”högern” har nu även dessa glömt bort. En fundering – kan det bero på att de flesta politiker strävar efter makt och en viktig del av makten är att fördela skatter? Jag tror därför inte att något parti i Sverige kommer göra något kraftfullt för att sänka skattetrycket – så fifflande kommer fortsätta bland gräsrötter och makthavare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: