Positiva nyheter och lycka

Amerikanarnas utsläpp av koldioxid per person är överlägset störst i världen. Trots det vägrar USA än i dag, som enda i-land, att erkänna Kyotoprotokollet. Bushs presidentperiod kommer att stanna kvar i våra minnen som ett nattsvart mörker, både för miljön och människan. Allt tack vara att han ”fuskade” till sig presidentposten från Al Gore. Man kan inte låta bli att fundera över hur det hade varit om allt hade gått rätt till….

Men, äntligen en positiv nyhet från USA New Jersey avskaffar dödsstraffet. Dessutom sjunker antalet verkställda dödsstraff i nästan alla delstater som fortfarande tillåter det. Det finns trots allt lite hopp för mänskligheten, och för USA.

*

Några P.S.

Jodie Foster har ”kommit ut” skriver SvD. Hon har alltså avslöjat att hon lever tillsammans med en annan kvinna. Mina känslor är tveeggade. Å ena sidan tycker jag att ingen ”kändis” ska behöva berätta om sin familj, sitt privatliv eller sina sexuella preferenser offentligt. Det är upp till var och en att välja hur de vill ha det. Å andra sidan är det bra att hon vågar berätta det många har anat. Det är nog alltid lättare att vara öppen än att behöva dölja sidor av sin personlighet. Men egentligen har ingen annan med det att göra.

colin.jpg

Ser dessutom att en av mina favoritskådespelare, Colin Firth, visar sig vara en miljömedveten socialist – inte bara ett vackert ansikte alltså 😉

Till sist;
En ny undersökning sägs visa att ”barn inte gör dig lycklig”. Och jag tror faktiskt att det är sant. Att ha förmågan att känna lycka och glädje har inte så mycket att göra med om vi har barn eller inte. Men det hjälper nog om man har ”barnasinnet” kvar och kan uppskatta alla små under vi upplever varje dag. Som Astrid Lindgren en gång skrev;

Lycka är att vakna en tidig morgon
före alla andra,
och tassa ut på bara fötter
och hitta ett par skimrande astrakaner
i daggigt grönt gräs
under ett stort äppelträd.

Visst är det lycka?!
Hoppas ni alla får en lycklig och avkopplande helg! 🙂

*
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Annonser
Lämna en kommentar

8 kommentarer

 1. H-E.R

   /  december 14, 2007

  Kloka tankar Ilse-Marie.
  Vad gäller Al Gore så får man väl hoppas att han verkligen får den genomslagskraft han vill uppnå i sitt eget hemland också. Nog hade den amerikanska klimatpolitiken behövt honom som president.

  Kan bara instämma med det du skrivet om kändisarnas privatliv. Ibland undrar man om de känner ett tryck på sig att berätta om diverse privata saker som t ex sexuell läggning. Nog är det ett stort steg från att berätta för den närmaste kretsen till att gå ut världen över med sådant som är meningen att tillhöra ens innersta känslor.

  Lycka ja. Att inte ha barn ödelägger inget, får lyckans frö bara rätt näring så gror det ändå 🙂
  Glädje är väl antagligen en gren av lycka och kan fås dagligen helt gratis på de allra mest olika sätt.
  Andras ord är ofta en källa till glädje.
  Ha en fin helg du med Ilse-Marie och alla andra som skriver här.

 2. H-E.R

   /  december 14, 2007

  ps. Apropå positiva nyheter och lycka.
  LO och LOs förbund genomför en manifestation på många ställen i landet den 19 december. Mot alliansens orättvisa politik.

  http://www.lo.se/home/lo/home.nsf/unidView/B89F3732901CFDF6C12573AF0030E411

  Mycket positivt, starka reaktioner. Hoppas många kan vara med.

 3. kirira

   /  december 15, 2007

  Det är nuförtiden man ställer sådana frågor. Min föräldrageneration skulle aldrig reflekterat över huruvida barn gör en lyckliga. De skaffade barn ändå. Och det var kanske skönt för de barnen att inte ha föräldrar som förväntade sig av dem att de skulle göra föräldrarna lyckliga. Barn är mycket jobb och framför allt ett tungt ansvar. Men det är ju lite intressant: om alla slutar skaffa barn, eftersom mänskligheten enligt vissa doktriner bör sträva efter största möjliga lycka, så skulle mänskligheten dö ut, i och för sig maximalt lycklig, men ändå kan man ju tycka att det är lite synd….

 4. Ja, Kirira – vi får hoppas att inte alla följer detta undersökningsresultat och helt slutar skaffa barn 😉 Utan barn ingen framtid – oavsett om det är våra egna eller andras. Kommer att tänka på en bok av PD James ”The children of men”, där människan inte längre kan reproducera sig. Den var så mörk, grym och nattsvart att jag faktiskt inte ens orkade läsa klart den. Så visst behövs barnen, oavsett om de i vissa skeden av livet inte gör oss ”lyckligare”.

  Bra länk H-E.R! Den ska jag använda i nästa bloggpost!

 5. Relativt Majs

   /  december 15, 2007

  Ja, det ska jag se till. Jag har haft världens bästa start på helgen ändå, så jag tror nog slutet kommer bli bra också 🙂

  Tack detsamma!

 6. Ja lycka skapas inte av andra hur gärna vi än vill sluta ta ansvar för oss själva.
  Det är konstigt att de som inte är hetro förväntas ständigt tala om det för alla och en var.
  Inte presenterar jag mig med ” Hej jag heter Mona och jag är hetrosexuell” 🙂 knasigt
  Jag och klimat brottas fortfarande med sanning och lögn möljigt att det kommer en lösning och jag kan ta ställning.
  Ha de nu gott i juletids stressen och glädjen

 7. St Just

   /  december 15, 2007

  Nyss lyssnade jag på en av de ministrar som nu håller på att rasera delar av våra kommunikationer; infrastrukturminister Åsa Torstensson (c) – lyssna gärna på denna minister på ekots lördagsintervju och håll med mig om att DN:s Johan Cronemans ord om hennes c-kollega, stämmer väl in även på denna snabbpratande dam:

  ”för övrigt … kan jag inte hitta trovärdigheten i något han säger, vår miljöminister Andreas Carlgren. Är det min medfödda elakhet? Han verkar inte ens anstränga sig för att låta miljöengagerad, allt han tycks vilja är att komma till slutet av nästa mening. Och gå hem.”

  Bägge duktigt skolade av Maud.

  Intervjun finns på:

  http://www.sr.se/ekot/programsidor/sandningsarkiv.asp?ProgramID=2693

 8. St Just, tänk att det finns en del DN journalister som kan träffa huvudet på spiken ibland också. Cronemans ord är som tankeöverföring – precis så känner jag det när jag hör Carlgren prata om miljön 😉

  Nu ska jag ta och lyssna på intervjun!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: