Några snabbisar…

Äntligen ett vettigt förslaghårdare tag mot svartjobb!

Frågan är väl om ”svartjobbsjagarna” också kommer att gå runt i de rikaste kvarteren i Djursholm och Danderyd, på Lidingö och i Täby och kika in mellan gardinerna i jakten på ”svarta pigor”. Något som förmodligen skulle ge utdelning lite här och där 😉

*

Missa inte den som vanligt intressante P C Jersild i DN

Denna gång om Rikets säkerhet, citat;

Det är märkligt att Carl Bildt, Danielssons nuvarande chef, kan fortsätta att utan bindande bevis kalla Danielsson lögnare utan att ställas till svars för missfirmelse.

P C Jersild avslutar sin betraktelse så här:

Har Reinfeldt varit så upptagen med att bortförklara svartbyggen, svarta löner, licensskolk, trafikbrott, skatteflykt och andra manschettbrott – som tycks allmänna bland Det Nya Arbetarepartiets höginkomsttagare – att han inte upptäckte vem som kan ha sviktat under trycket i hans omedelbara närhet?

*

Läs även Aftonbladets ledare om Finlands sjuksköterskor, citat;

Finland har aldrig förr varit så rikt. Sjukskötarna är desperata. ”Det är nu eller aldrig”, resonerar de. Besvikna efter tidigare strejker väljer de massuppsägningar som kampmetod.

De har opinionen med sig. Över 60 procent av finländarna stöder sjukskötarna. Lönekampen har blivit en jämställdhetsfråga att samlas kring.

”Kvinnornas euro är 80 cent. 20 procent saknas för att komma upp i männens löner”, säger Kim Berg.

Om facket och arbetsgivarna inte lyckas komma överens kan konsekvenserna bli förödande. Människor riskerar att dö om 16 000 sjukskötare saknas.

Regeringen svarar sensationellt med en lag om tvångsarbete. Den klubbades av riksdagen i går. Hela oppositionen röstade mot.

Sist men inte minst, för den som har möjlighet; Socialistiskt Forum i ABF-huset på Sveavägen i Stockholm nästa helg, den 24-25 november.

*

Önskar er alla en skön helg! 😀

*
Andra bloggar om: , , , , , ,

Lämna en kommentar

10 kommentarer

 1. Fille

   /  november 17, 2007

  Angående PC Jersilds intressanta betraktelse tror jag en hel del av Reinfeldt agerande i Schenström-affären beror på att han själv privat är så berörd och involverad. Trots att Reinfeldt själv krävt en nästan omänsklig korrekthet av den tidigare regeringen brister han själv på ungefär samma sätt.

  Detta ser jag som hoppfullt. Också Fredrik Reinfeldt är människa, i stort och smått. Han lider av samma mänskliga brister och tillkortakommanden som andra, även om han själv (på ett alltid lika ”ödmjukt” sätt) har svårt att se detta.

  Jag tror dock att Reinfeldt skulle vinna större sympati om han kastade av sig den ”plastiga” och konstlade roll han försöker spela och istället liksom Gösta Bohman och Carl Bildt lite oftare offentligt visa sig förbannad.

  Nu när man får stirra in i hans ögon som utstrålar tillbakahållen vrede blir man bara rädd. Den man som korrekt tillrättavisar journalister, med mord i blicken, är det mest skrämmande personlighetsdraget vi kan se i dagens svenska politik. En blick man absolut inte vill möta i en mörk gränd….

 2. lenasstudio

   /  november 17, 2007

  Tack för inlägget hos mig.

  Läget är under kontroll.

  De ”svarta pigorna” får Maud bävern eller så Odell han lär ju bo i Täby kolla upp!

  Eller varför inte en facklig fråga! Deras ”svarta prigor” tar ju arbetstillfällen från de som arbetar vitt.

  Ha det gott
  Lena

 3. H-E.R

   /  november 17, 2007

  Angående ”svartjobbsjakten”.
  Knappast kommer svartjobbsjägarnas jaktmarker att sträcka sig så långt som till Djursholmskvarteren och liknande. De kommer säkerligen att flitigt uppsöka t ex Mc Donalds (vilket ju i och för sig också är berättigat).
  Att jaga på marker som Djurholm och Lidingö kan ju vara lite känsligt gubevars, för nu behöver väl inte alliansregeringen mer salt i såren efter alla moderatskandaler.
  Jag tror de får vara ifred där. Och de har ju förvisso rabbaten på hushållsnära tjänster att trösta sig med.
  De som svartjobbar med städning och annat har ingen nytta av den, de har kanske t o m inte haft något annat val än just svartjobb.

 4. H-E.R

   /  november 17, 2007

  ”rabbaten”????
  Hmm…. Ja det ska ju vara ”rabatten” 🙂

 5. fundersam

   /  november 17, 2007

  Djursholm ligger i Danderyds kommun.

 6. Jovisst fundersam, just därför har jag skrivet dem ihop. Djursholm ligger i Danderyds kommun, de har samma postnummer men man skriver trots allt Djursholm i stället för Danderyd som postadressort. Jag är mycket väl medmeden om hur de ligger till 😉

 7. J Gunnarsson

   /  november 17, 2007

  dr Jersild är både en misslyckad läkare och författare. Hur han lyckats få kontrakt på DN är en gåta. Mannen är ju så urbota trälig och trist.

 8. St Just

   /  november 17, 2007

  Hur Jersild kan betecknas som misslyckad läkare är undandrar sig min vetskap. Som författare är han lysande; ”Vi ses i Song My”, ”Barnens ö”, ”Babels hus” är bara några mycket väsentliga romaner – för att inte tala om ”Efter floden.

  Vilka favvoförfattare har månne J Gunnarsson?

 9. H-E.R

   /  november 17, 2007

  Gunnarsson.

  Jersild, född 1935, utbildade sig mycket riktigt till läkare läste jag nyss. Hade faktiskt aldrig hört det förut.
  Jersild var läkare under några år, sedan övergav han yrket för författarskapet.

  Hur han var som läkare vet jag inte, men som författare gillar jag honom. Och som samhällsdebattör. Han skrev en sylvass artikel i DN en gång om ”rea på sjukhusen” bl a i samband med slopandet av stopplagen.

  Debattartikeln av Jersild som Ilse-Marie tipsar om är också riktigt bra skriven och mycket avslöjande, samt antagligen också mycket obekväm för somliga.

  Jersild tar ju i ordentligt, dramatisk och yvig i språket, kanhända beror det på hans författarskap, t ex Babels hus var ju rätt dramatiskt skriven. Därmed inte sagt att hans debattartiklar blir sämre av just det, snarare mer intressanta, och definitivt trovärdiga.

 10. 🙂 Kan vi hoppas på lite gestapo bakom gardinerna i danderyd och alla de andra ”fina” bostadsområdena 🙂 För nog måste det finnas hederliga moderater? hehehe….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: