Pussar och farliga revolutioner

aborg.jpg

Arbetsrätten avhandlas på moderatstämman…

Ingen förändring av arbetsrätten…

Å andra sidan, Anders Borg;

Det är viktigt att genomföra vissa ändringar i arbetsrätten. Vi är inte nöjda nu.

Frågan infinner sig osökt – vem kan man lita på?

Moderaternas partistämma avslöjar falskspelet och hyckleriet inför öppna ridåer.

Stundtals råkar till och med några av de moderata toppnamnen försäga sig, det är inte alltid lätt att ljuga – inte ens för en moderat. Men det är med lögnen som vapen man nu återigen satsar på vinna över de osäkra väljarna även i nästa val.

Givetvis känner inte de moderata kärnväljarna igen sig i ”det nya partiets” retorik. Men de flesta är smarta nog att hålla tyst – de ser ju själva hur systemskiftet iscensätts. Aldrig förr har välfärden slaktats så grundligt, så övertänkt, så snabbt och så genomgripande. De förstår förmodligen lika väl som Fredrik att det viktigaste är inte vad man säger – utan vad man gör.

Vi är inget ”revolutionärt parti” sa Anders Borg i sitt tal, samme man som en gång i sin ungdom fick höra att han var ”revolutionär på ett farligt sätt”.

Sammanfattningsvis kan man väl konstatera att profetsian om den den ”farliga revolutionen” nu har inletts och förverkligats….

… i alla fall för alla oss som tror på ett samhälle där solidaritet och rättvisa är ledtsjärnor.

*
Läs även Lena Melin om Moderaterna på ny stöldturné .

*

Avslutar helgfirandet med en puss och citat från statsministern själv;

pussar1.jpg

Det är inte ett ovanligt sätt att arbeta i kontakter mellan makthavare och journalister.”

Så bli alltså inte förvånade om ni snart får se till exempel Fredrik Reinfeldt och Elisabeth Höglund i samma posé, eller varför inte Filippa pussandes K-G. B. 😉

Hur som helst är romansen mellan journalistkåren och moderaterna inte längre någon väl förborgad hemlighet. I dag omfamnar man varandra helt ogenerat! 😉

Peace, love and understanding!  😀

*
Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

4 kommentarer

 1. H-E.R

   /  oktober 27, 2007

  Träffsäkert Ilse-Marie!
  Och humorisktiskt också…. försöker FÅ bilden Filippa/K-G.B på näthinnan 🙂

  Angående ”farlig revolution” så är det dock allvarligare. Man kan fundera hur mycket som hinner hända innan 2010. Redan nu finns t ex många människor som fråntagits både rätten till sjukpenning och därtill portats på Arbetsförmedlingen. För frisk för sjukskrivning/för sjuk för arbete. Nästa år sänknig av sjukpenning samt de nya gränserna för sjukskrivning vid närmare 100 diagnoser.

  Försämringar för arbetslösa, begränsingar i akassan.
  Det är så genomruttet att ”farlig revolution” verkar närapå ett understatement.
  Men… likafullt tror jag alliansen har bitit sig i svansen rejält. Vilket visar sig 2010.

 2. Ragge

   /  oktober 27, 2007

  ”i alla fall för alla oss som tror på ett samhälle där solidaritet och rättvisa är ledtsjärnor.”

  Det skulle verkligen vara intressant om du vågar definiera vad solidaritet och rättvisa betyder för dig..? Istället för att bara använda orden som ettiketter på dina åsikter.

 3. Liberalfilosof

   /  oktober 27, 2007

  Ragge,

  Varför inte själv gå en kurs i svenska språket? Du verkar ha en hel del ”hang-ups” när det gäller ords innebörd och definitioner.

  Du vet säkert, som de flesta, att högern och vänstern lägger helt olika innebörd i ord som ”rättvisa”, ”frihet” och ”solidaritet”. Vad Ilse-Marie menar med dessa ord tycker jag tydligt framgår om man bemödar sig om att läsa hennes blogg.

  Ragge, varför inte bara acceptera att alla inte väljer att definiera ord på samma sätt som du själv? Då kanske något intressant skulle kunna uppstå. Du kanske rent av skulle lära dig lite mer om att lyssna till andra och vad de anser. Kanske skulle du då också upptäcka mångfaldens tjusning, d.v.s. att det är spännande att alla inte är stöpta i samma form…se där en god utgångspunkt till det som ofta brukar kallas för liberalism…

 4. Ragge

   /  oktober 27, 2007

  Rättvisa, Frihet och Solidaritet är stora ord med viktiga innebörder. Det är extremt falskt att vänstern har kapat dessa ord och använder dessa ord som etiketter på en otroligt egoistisk politik, som hela tiden går ut på att gynna sig själv på andras bekostnad. Politiken ska dessutom genomdrivas med makt och tvång.

  Rättvisa är t.ex inte att ta från någon och ge till någon annan bara för att man tycker det är rätt. Eller bara för att någon har mer än någon annan. Rättvisa är egentligen en generell princip. Rättvisa när det gäller brott och straff t.ex. Samma sak skulle kunna gälla Rättvisa som princip inom politiken.

  Läsning på denna bloggen är mycket intressant och lärorikt. Speciellt intressant är människors oförmåga att förstå konsekvenserna och implikationerna av de egna åsikterna.

  ”mångfaldens tjusning” är knappast förenligt med skatt, tvång och en stor offentlig sektor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: