Nog nu – SICKO

Oppositionens ledning växer!

Rekordsiffrorna avlöser varandra. Det blir helt enkelt allt tydligare – vi är många som har fått nog nu.

Nog av orättvisorna. Nog av ideologiskt motiverade privatiseringar och utförsäljningar. Nog av att se regeringens politik ständigt slå mot de svagaste grupperna. Nog nu!

sicko-poster-1.jpg

I går fick jag äntligen möjlighet att se Michael Mores senaste film SICKO.

I filmen radas det ena skräckexemplet efter det andra upp. Inte nog med att en stor del av USA:s befolkningen är helt oförsäkrade – inte ens de som lyckas skaffa sig en försäkring garanteras vård när de verkligen behöver. Vinst går före allt. Filmen ger en skrämmande bild av onödigt mänskligt lidande. I synnerhet med tanke på att allt utspelar sig i världens rikaste och största ”demokrati”.

Vi får följa Mores resor till länder som Canada, Storbritannien och Frankrike. Alla med allmän sjukförsäkring – trots att de inte är ”kommunistländer”, och med näst intill gratis vård för de som behöver.

Förnedringen måste kännas total, för USA:s regering och den vinstdrivna vårdens anhängare, när resan slutligen går till det förhatliga Cuba. Med sig har Moore ett gäng hjältar från 11:e septemberkatastrofen. Räddningsarbetare som övergetts av den amerikanska sjukvården. På Cuba får de näst intill gratis vård och medicin. De fattiga hjälper de rika – av ren medmänsklighet. I USA slängs svårt sjuka ut på gatan och får klara sig bäst de kan. Inga pengar – ingen vård!

I Sverige är vi nu inne i en avgörande fas. Regeringen har öppnat för vinstdriven vård. Nu är det fritt fram att sälja ut både akutsjukhus och stora universitet sjukhus – inget är längre heligt och snart finns ingen återvändo. I den nya världen väger mänskliga hänsyn lätt jämfört med vårdföretagens vinstmaximering.

Michael Moore lär ha sagt så här angående regeringen Reinfeldts planer:

– Jag blir oerhört ledsen när jag hör att man säljer ut sjukvården. Allt som är bra med allmän sjukvård hade sitt upphov i Skandinavien, säger Moore till TT Spektra.
– Men jag tror inte svenska folket kommer tolerera detta. Ni kommer att rösta bort dem.

Jag hoppas att han får rätt!

Läs mer om SICKO här

Citat från Jinges

*

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

79 kommentarer

 1. Lars-Göran

   /  september 26, 2007

  Nu blandar du verkligen ihop två saker som inte har det minsta med varandra att göra. Att sjukvården ska vara allmänt tillgänglig för alla (även om den långt ifrån är gratis i Sverige jämfört med andra europeiska länder – men det är förra regeringens fel) vill inget parti ändra på i Sverige. Däremit vill vi få bättre och snabbare och mer vård för våra skattepengar – och det når man genom att konkurrensutsätta vården. Monopol är alltid ineffektiva och dyra och gör ingen människa glad!

 2. Lars-Göran: Det där om monopol är bara trams. Med elmonopol hade vi både lägre priser och bättre tillförlitlighet (färre strömavbrott). Med tågtrafikmonopol hade vi både billigare och punktligare transporter. Så kan det också vara.

 3. Fundersam

   /  september 26, 2007

  Främlingar (såsom t.ex turister, amerikanska brandmän eller andra bosatta i utlandet) får lika ”generös” vård i Sverige som oförsäkrade utan medicare i USA, så att bunta ihop oss med den generösare vården i Cuba för billiga poänger till vår fördel går tyvärr inte.

  Vi kräver också pengar kontant i samma prisklass som amerikanska sjukhus av främlingar om det inte är akut livshotande, och på samma sätt som i USA kostar akutsjukvården för en främling tillräckligt för att sabba privatekonomin för den som inte är hyffsat förmögen, fast man får en faktura då givetvis istället för kontant betalning. Synd tycker jag, eftersom det hade varit ett bra tecken på medmänsklighet om även främlingar hade kunnat erbjudas akutsjukvård till rimlig kostnad.

 4. Vet du vad Ilse-Marie? Michael Moore ljuger! Jättemycket! Vänstern vill gärna framställa Kuba som ett mönsterland när det gäller sjukvård. Det är långt ifrån sanningen. Under våren besökte en grupp svenska läkarstudenter Kuba för att studera den kubanska sjukvården.

  Det råder svår brist på mediciner, utrustning och personal. Patienterna får själva stå för sängkläder, mat, mediciner och sprutor. De anhöriga får hjälpa patienten med tvätt, toalettbesök, bäddning, m.m. Högteknologisk utrustning finns bara på de sjukhus där partipamparna behandlas. Många sjukdomar behandlas med rent hokus pokus, bl.a. benskörhet, infertilitet, frakturer och aborter.

  Mycket av utbildningen av läkarna bedrivs med gamla videoband och böcker från tiden före Castro. Efter utbildningen tjänar läkarna 10-25 dollar i månaden. Många taxichaufförer är före detta läkare som tjänar med i sin taxi.

  Statistiken är skräddarsydd för att presentera bra siffror i de kategorier som t.ex. WHO tar upp i sina rapporter. Många blivande mödrar _tvingas_ (tvång – vänsterns favoritsysselsättning) ligga på sjukhuset flera månader innan beräknad förlossning för att partiet ska vara säkra på att de inte saboterar statistiken för spädbarnsdödlighet och mödradödlighet. Men för att vara riktigt på den säkra sidan tas bara ”lagom” många fall upp.

  Det finns mycket få spår av sanning i Moores filmer. Var finns det kritiska tänkandet hos vänstern???

 5. St Just

   /  september 26, 2007

  Liberatios sprider lögner som en gödselspridare. Varubrist vilket inkluderar mediciner är den av nyliberalerna stödda USA-imperialismens blockad (hur var det nu med frihandeln!). Gör som en annan, res runt ett tag på Kuba så upptäcker du en sjukvård fjärran från dina lögner.

 6. Det är väl klart att den grymma diktaturen på Kuba vill visa upp en god bild för likasinnade frihetshatare. Jag är inte förvånad över ditt val av resmål. Mord på oliktänkande och annat våld som du i inlägg efter inlägg hyllar slipper vi lyckligtvis på hemmaplan…ännu så länge. Om St Just tvingar till sig makten som han så hett eftertraktar riskerar alla som TÄNKER, att dö för hans våld.

  Rapporten från Kuba är skriven av Ali Tarki som är en av de läkarastudenter som besökte landet i våras.

  De flesta medicinerna får människorna från USA, men inte från staten utan från de stora mängder kubaner som flytt undan mördardiktaturen.

  Borde inte sjukvården få något i utbyte för alla de läkare som tvingas tjänstgöra i Chavez diktatur? Nej just det, höll på att glömma att Castro och hans anhang lägger beslag på oljan. Tvång för att sko sig själv – så oerhört vänster!!

 7. St Just

   /  september 26, 2007

  LibeRatio är en Kubahatare och sprider här som i övriga frågor lögner. Han påstår tom att jag frossar i mord och tänker döda folk!
  Som var och e kan läsa är det inte enbart den amerikanska sjukvården som kan kallas SICKO – titeln räcker gott och väl till ljugande och nyliberaler.

 8. Hatar inte alls varken Kuba eller kubanerna. Däremot tycker jag innerligt illa om tvång, våld och diktatur. Tyvärr kan man inte säga detsamma om herr Just som ständigt pratar om hur det ska bli när han och hans låtsaskompisar tar makten.

 9. St Just

   /  september 26, 2007

  ilse-marie, ska man resa till USA så påtalar varje reseguide ”Teckna en omfattande privat reseförsäkring – akut läkar och tandläkarbehandling kan vara extremt dyr”.

  Precis så vill borgarna ha det även här.
  Den kubanska sjukvården anses av varje seriös debattör – utomordentlig, trots den enorma blockad landet utsatts för av grannen med en vård helt baserad på plånbokstjocklek.

  Man kan bli sjuk på Kuba, i Sverige – men undvik sjukomar i USA.

 10. En seriös debattör utgår från fakta och inte från propaganda. Vad är det som är utomordentligt med läkare som använder fingrarna istället för tungspatlar och inte tvättar händerna mellan patienterna? Vad är det som är så utomordentligt med tvångsvård av friska människor? Jag vet att du älskar tvång men någon gräns får det väl ändå finnas.

  För övrigt uppvisar ni stora brister i faktabehandlingen när det gäller amerikansk sjukvård också. Ni kanske skulle prata med amerikaner istället för att blint köpa vänstertramspropaganda.

 11. St Just

   /  september 26, 2007

  ilse-marie, tilläggas kan att för den seriöst intresserade av sjuk- och hälsovård i länder som USA och Kuba, rekomenderas WHO:s utmärkta statistiksajt – där siffrorna visar Moores avslöjanden svart på vitt:

  http://www.who.int/whosis/database/core/core_select.cfm

  Kolla gärna siffrorna från världens rikaste land och världens mest handelsblockerade.

 12. Ah, statistik – lögnarens främsta vapen. Kubas siffror är kraftigt friserade, vilket Ali Tarki påpekar. Jag söker betydligt hellre vård i Tjeckien, Slovakien eller i något av de baltiska staterna trots att de hamnar långt efter Kuba i WHO:s statistik. Lögn, förbannad lögn, statistik – så sant som det är sagt.

 13. Patrik

   /  september 26, 2007

  LibeRatio verkar sannerligen utgå från högerpropagandan, som bland annat aggiterar mot Kuba. Så för man inte internationella samtal.

  LiberRatio säger: Hatar inte alls varken Kuba eller kubanerna. Däremot tycker jag innerligt illa om tvång, våld och diktatur.

  Det våra välgörare moderaterna gör då? Är inte det tvång, och hotar och skränar inte deras hejdukar, samtidigt som det visar sig att de fuskar värst av alla! Dubbelmoral är bara förnamnet!

  Det som är värst är att samtidigt som de fuskar så baserar de hela sin politik på att fattiga människor i ”utanförskapet” fuskar. Tror de att de får respekt för sin politik då? De undergräver den totalt!

  Det är ingen perfekt värld, allra helst inte med såna …. vid makten!

  Jag tycker filmen Sicko verkligen visar vilken utbredd korruption det finns i det landet, där den fått ett ”vackert” ansikte och kallas för ”lobbyism”.

  Samtidigt är organisationer som americas second harvest mycket viktiga, där de är totalt beroende av gåvor.

  I USA är gåvor avdragsgiltiga i skatten varvid välbärgade där kan ”skänka” till sig nolltaxering, varvid de även får känna sig tillfreds med sig själva. Men där fortsätter många människor vara utan fingrar och tår. Alla har väl sett tänderna på de människor som varit med i dessa amerikanska program där vanliga människor får bli skönheter, exempelvis ”the Swan”. Tänderna ser rent hemska ut.

  Det är väl även skatteavdragsgiltiga gåvor som driver sjukhusen för de fattiga i usa också?

 14. Patrik

   /  september 26, 2007

  Moderaterna baserar ju även sin politik på att få en så fint friserad statistik som möjligt!

  Kom ihåg till valet 2010! Då kommer höga moderater såsom Reinfeldt att komma med sin statistik.

  Bättre siffror:

  Mindre a-kasseberoende, mindre antal sjukskrivningar, fler jobbsökningar, mindre sjukpensionärer mm

  De kommer inte att visa:

  Mera beroende av socialförsäkringen, mera utan a-kassa, mer sjuka som jobbar, fler studenter som slås ut på grund av att de har barn men ingen ersättning, mer sjuka som vägras ersättning, mer deltidsarbetare som får ta ut av socialförsäkringen mm. mm.

  Det är en fullständigt sjuk politik de för! Alla se till att sätta åt dem ORDENTLIGT när de kommer med sin STATISTIK inför valet 2010. Lögnen får inte överleva så de kan avveckla sjukvården också efter 2010.

  Alla har vi sett vad som skett efter valet 2006, vad händer då om Reinfeldt vinner 2010? Blir det då också ”Det värsta först så folket hinner glömma sedan!”

 15. St Just

   /  september 26, 2007

  Patrik, håller helt med din bild av den amerikanska vården. Jag har själv talat med åtskilliga amerikaner som bekräftat Moores bild. Det har varit vanliga arbetare från bilfabriker och kolgruvor som fått kämpa hårt för sina sjukförsäkringar.

  Den bilden litar naturligtvis inte svenska nyliberaler på – de misstror ju tom FN- och WHO-statistik och hittar sanningen hos en nyliberal student i en reaktionär tidskrift.

  Vi vet bättre.

 16. Jag har faktiskt råkat ut för en olycka under en resa i USA: Hamnade på akuten.Kostade mig inget. Hotellet betalade då olyckan skedde där. Kuba är ett intressant land på många sätt. Jag har träffat en hel del kubaner, otroligt livsstarka individer.Jag har frågat dem alla huruvida Kuba är en diktatur eller demokrati. Entydigt svarar de: diktatur.
  Så var det sagt. För övrigt anser jag alliansens politik vara förkastlig. Det spelar inte längre nån roll om man är röd eller blå eller grön. Moderaterna drar ner landet i gyttjan. Nu har även OECD kommit ut med en rapport om att hög a-kassa genererar högre produktivitet och att att hetsa arbetslösa att ta första bästa jobb är negativt för ekonomin på längre sikt.
  Svenska folkat har tröttnat på sittande regering. De kommer bli ihågkomna som sveriges längsta dokusåpa när de lämnar över rodret 2010.

 17. Jo och sen har jag träffat måååånga amerikanare. Härliga människor! men de skäms faktiskt lite över de klasskillnader landet har… Är liksom ovärdigt ett så rikt land som USA *

 18. Måste sticka i ögonen på tvångsälskare att tiotusentals kubaner varje år riskerar sina liv för att fly till USA, bort från diktaturen Kuba. Hur många flyr från USA till Kuba?

  Statistik som kommer direkt från diktaturer är bara användbara om man vill bevisa en lögn med dem. Det intressanta är hur det ser ut i verkligheten. Kul att du läser Neo förresten St Just 😉

 19. Jag lägger märke till att du inte ens bemödar dig att svara på några av de kommentarer du får. Trist.
  Trist att det inte ens är lönt att bemöta dina tankar och få svar på de eventuella frågeställningarna man har.

  Att ens komma sig för att jämföra Cubas turistanpassade sjukvård mot vår västerländska dito… och att hänvisa till ett citat som kommer från Jinges blogg, visar mer än väl på vilken nivå det här inlägget är på. Ja hela din blogg, faktiskt.

  Är verkligen allting bara svart/vitt – Rött/blått?

 20. St Just

   /  september 27, 2007

  ilse-marie har kommenterat filmen SICKO. Slutsatserna av denna film är glasklara, faktiska och enkla att kontrollera. Endera granskar man FN- och WHO-statistik eller så knallar man in på närmsta resebyrå och ställer frågan vad man bör tänka vid sjukdom i USA respektive på Kuba.

  Moore har helt enkelt rätt.

  Självfallet kan inte Kuba-hatare och Bushälskare godkänna Moores beskrivning. Sålunda argumenteras enligt följande tankekedja: a) På Kuba finns Castro b) Den som säger att sjukvården är bra på Kuba stödjer mord c) Gör man det, planerar man att döda människor här i Sverige.

  (Jag har träffat skördetröskor med bättre logiskt tänkande).

  För övrigt är det intressant att konstatera hur Moores kritiker inte kan ta in det faktum att man kan göra jämförelser mellan extremt fattiga länders sjukvård och de rikaste nationernas – och många gånger utfaller jämförelserna till de senares nackdel.

  Det handlar om fördelningspolitik och det är en skam att länder som USA inte kan bota och lindra smärtorna för de sjuka i sitt land. Sverige är som ilse-marie konstaterar, snabbt på väg att rasera den offentliga vården, vilket är precis vad borgerligheten vill – av bland annat detta skäl attackeras Moore.

 21. Är det åsiktsgemenskapen som gör dig blind för diktaturens siffertrixande St Just? Kan tänka mig att det var en liten kick att få reda på att friska människor tvångsvårdas för att förbättra statistiken. Tvång och lögner via statistik i ett – St Justs våta dröm.

  Vem är trovärdigast när det gäller vården på Kuba – 14 läkarstuderande som besökt landet i år och som åkt runt och sett sjukvården med egna ögon eller en tvångsälskare som turistat på Kuba någon gång gör länge sedan?

 22. Finns det verkligen folk som fortfarande tar Michael Moore på något som helst allvar? Och hänvisar till honom som informationskälla?

  Karln är en underhållare, en småförslagen ‘hustler’, och säljer till den frustrerade, okunniga och naiva vänstern vad den helst vill höra. Och etablissemangets vänster älskar honom för det, samt är högaktningsfullt ointresserade av att blanda in fakta, kunskap eller förståelse i sakfrågorna. Argumentationen tycks vara, typ: ‘Om många vill höra det, skall dom få det, och om många gillar och vill tro på det så är det också sant så klart ..’

 23. St Just

   /  september 27, 2007

  Två skördetröskor harvar vidare mot bättre vetande.

 24. St Just _tycker_ att diktaturens statistik är en bra måttstock. Trovärdigt? Knappast! Om fakta står i vägen för makt är det tyvärr fakta som får stryka på foten i St Just tvångssamhälle.

  Håller för övrigt med ”snubben” om det olämpliga i att länka till en av Sveriges mest antisemitiska och brunröda bloggar.

 25. För övrigt borde du åka ut på landsbygden någon gång St Just. Jag tror bönderna hade fått sig ett gott skratt när du försöker harva med en skördetröska 😉 Och inte visste du hur det fungerade med barnarbete i den svenska jordbruksnäringen… Tips: Lyft blicken från dina rödbruna pamfletter och bege dig ut i verkligheten någon gång.

 26. St Just, behöver du påminnas om att skördetröskorna du argumenterar mot, och de halmgubbar du menar dessa har producerat, har du behövt rita själv (i inlägg 20) Du kanske skall ha i åminne att sådana spottar ur halmbalar, inte gubbar … men annars var ju liknelsen nog roligare än du avsåg.

  Sen undrar jag förstås i mitt stilla sinna hur i hela friden du öht skulle kunna bedöma huruvida någon annan tänker mer logiskt än du?

 27. Hejsan,

  Ja – såvitt jag kan se så är åsikterna här liksom bakarna delade !

  Undrar om frågeställningen är sådan att det kan sägas att det ena eller det andra är att föredra. Måhända är det Förnuftigaste att det finns lite av vård åt båda hållen – och varför inte hitta på något helt nytt = oprövat alternativ också ? Tredje fallet gillt, kanske… 🙂

  Ha det…
  vännen Josef

 28. Snacka om att folk gått på antipropagandan om Kuba. Det går dock att sätta sig in i förhållandena där om man vill. Man kan ju börja med att se Oliver Stones filmer om Castro och Kuba, det heter ”Comandante” och ”Looking for Fidel”. Se dem!

  Se även min bloggning om den första filmen:

  http://fotolasse.se/index.php/samhalle/vann-kubanska-lakare-valet-at-hugo-chavez.htm

 29. Jösses så upprörda, och som vanligt oförskämda, alla högerextremister blev. Kanske finns det en underliggande orsak 😉

  För övrigt:
  I stort sett hela USA har tagit Moores film på stort allvar, helt enkelt därför att den visar på den kris USA:s sjukvårdssystem befinner sig i. Försäkringsbolagen vräker ut enorma summor på lobbying och försöker stoppa alla förändringar som kan minska deras vinster – de har tagit filmen på stort allvar.

  Politikerna har definitvit tagit Moores film på allvar – t.o.m. republikanerna inser att de flesta amerikaner är missnöjda med situationen. Systemet kostar dessutom enormt mycket mer än i något annat jämförbart land, detta trots att runt 50 miljoner amerikaner är helt utan försäkring. Att göda försäkringsbolag kostar pengar.

  Jag vet inte om ni som kritiserar filmen överhuvudtaget har sett den, men det är en tragisk sanning den förmedlar, och jag råder alla att se den när ni får chansen. Många tänkvärda bilder finns kvar –
  Människor som tvingas lämna hus o hem när de blir sjuka – de blir ruinerade av skyhöga räkningar. Oförsäkrade blir utslängda på gatan – direkt från sjukhusen. Även försäkrade blir utan nödvändig vård och medicin. Försäkringsbolagen vägrar teckna försäkringar med alla som överhuvudtaget har den minsta lilla avikelse. En kille vägras t.ex. en försäkring för att han är 182 cm lång och väger 59 kg.
  Försäkringsanställda som hatar sina jobb – att neka människor sjukförsäkringar. Cancersjuka som nekas vård trots att de är försäkrade. Ingenting är heligt när vinst går före människovärdet. Det är sorgligt i världens rikaste land!

  Att Michael Moore trots allt lyckas berätta denna tragiska historia med humor – tycker jag enbart talar till hans fördel.

  Och du ”snubben” – Du menar alltså på fullt allvar att jag ska sitta uppe hela natten framför datorn och stanna hemma från jobbet för att invänta eventuella kommentarer från extremliberaler – och sedan bemöta dessa 😉 Jag tar det som ett dåligt skämt! Om jag inte har tid eller lust att svara måste det väl vara upp till mig. Jag är ingen serviceinrättning för frustrerade liberaler. Jag är en människa – och jag har ett liv utanför denna begränsade värld.
  Att jag länkar till Jinges är tydligen också fel – du menar alltså att jag ska stjäla citat utan en länk?

  Slutligen: Att Cuba på många sätt, och av flera orsaker, inte är något rikt drömland – gör inte sanningen mindre sann – där finns sjukvård för alla, det gör det inte i USA.

 30. LibeRatio- Du skyller ST JUST för att upprepa propaganda från en diktatur, är du mycket bättre som upprepar propaganda från DN? I inlägg NR 4 så skriver du exakt samma sak som DN skrev för en tid sedan om vården på Kuba.

  Tillhör du också de som tror att massdemonstrationer till stöd för regimen på Kuba, är organiserade av regimen själv?

  Det är lustigt att läsa artiklar om kuba och andra ”kommuniststater” på DN och SVD. I Kubas fall så ”bussas” människor till demonstrationerna, varför har ingen av de fotat bussarna? 1 miljon människor, räkna ut hur många som får plats i en buss, och hur många bussar som skulle behövas? var skulle de placeras? Har Kuba ens bensin för att få igång alla dessa bussar? Argumenten om att folk ”bussas” dit faller på sin egen logik, det behövs ganska många bussar för att frakta över 500.000 människor.Det är ingen hemlighet att Kuba är ett fattigt land och att detta är omöjligt.

  Att det råder brist på mediciner och annat på Kuba är inte heller någon hemlighet. Men förmodligen tror du att den bristen beror på att landet inte är ”marknadsanpassad” och inte på en handelsblockad? Ganska naivt faktiskt. Helms Burton lagen skärpte den här blockaden än mer.

  Runt om i Latinamerika finns tusentals kubanska läkare, mina släktningar i Chile går till en sådan som arbetar i ett fattigt område i Chile (eftersom de marknadsanpassade läkarna inte vill arbeta där!- finns inga pengar att tjäna). Kuba solidariserar med andra latinamerikanska länder och skickar dit läkare som inte tar mer en en symbolisk summa från dessa människor. Det kallar jag solidaritet.

  Andra länder skickar som bekant soldater till andra länder som hjälp, eller bombar de in i framtiden.

 31. Anonym

   /  september 27, 2007

  Vladi, hur långt ut på vänsterkanten man än är bör man kunna se skillnad mellan DN och en blodig diktatur. Fast ibland undrar jag… Kanske vill vissa inte se.

 32. LibeRatio

   /  september 27, 2007

  Opps, det råkade visst bli anonymt. Jag är författare till inlägg 31.

 33. LiberRatio- hur långt än till höger man än är bör man förstå att ”oberoende” medier deltar i propagandan. Det är allmänt bevisat av Galtung, chomsky m.fl.

  Jag skulle påstå att det till och med är viktigare att förstå detta eftersom propagandan är än farligare om den inte upplevs som sådan.

  Jag skrev till dig eftersom du anklagade en annan debattör för att upprepa propaganda, trots att din egen kommentar och DN:s exakta, till innehållet, också är en kopia på den andra sidans smutskastning av det kubanska samhället och är tillika propaganda.

 34. St Just

   /  september 27, 2007

  En skördetröskas logik – Ja, om man anklagar motdebattörer för att vara förtjusta i att döda och för att planera mord i Sverige utifrån konstateranden som att det är vådligt att bli sjuk i USA om man inte har rejäl försäkring samt att den kubanska sjukvården är beundransvärd – då är det en logik som trotsar det mesta.
  Oavsett om nu nyliberalen kallar sig anonym, Liberatio, Jonas N eller något annat så ”harvar de på” i gamla nyliberala hjulspår! (lyssna på Språket i P1 så inser även en nyliberal att ord kan ha fler än en betydelse.)
  Jag har debatterat med sverigedemokrater som har större intellektuell skärpa och som kan ta argument och till och med backa från orimliga eller felaktiga påståenden. Det förmår aldrig en nyliberal.

  Jag säger som ilse-marie, grabbarna är oförskämda högerextremister. Mycket kan jag låta passera men när man anklagas för att förbereda mord (6) är gränsen nådd.

  Digitalt kanske Liberatio känner sig maktfullkomlig – samma anklagelse resulterar i högst påtagliga konsekvenser i den verkliga världen – kanske just därför den så frihetlige nyliberalen dyker in under pseudonymen anonym.

 35. Vladi – Uppgifterna i mitt inlägg kommer från 14 läkarstuderande som besökte Kuba i våras, inte från DN. Men det är egentligen inget nytt som framkommer i rapporten från studiebesöket. Icke-socialister som besökt Kuba, kubanska dissidenter och exil-kubaner säger samma sak. Verkligheten i den kubanska vården har mycket få likheter med den bild som diktaturen vill lyfta fram. Jag tillskriver det kubanska folket långt större trovärdighet än vad jag tror på regimen. Det handlar inte om smutskastning av det kubanska samhället utan om kritik mot en grym diktatur. Vänsterns diktaturkramande är däremot en spark rakt i ansiktet på det kubanska folket.

  De kubanska läkarna är _tvingade_ att tjänstgöra utomlands. De är en handelsvara. Brickor i ett politiskt spel. När USA sluter handelsavtal för att säkra oljetillförseln är det i vänsterns värld som om Satan själv går runt på jorden. När Castro byter läkare mot olja är det solidaritet. Mycket märkligt nyspråk.

 36. St Just griper verkligen efter halmstrån (de kanske faller av de gubbar du bygger). Anonym är ingen pseudonym. Det var ett misstag som jag rättade någon minut senare.

  Jag väntar förresten fortfarande på antalet amerikaner som flytt USA och sökt politisk asyl på Kuba. Jag tror faktiskt att det finns ett eller två fall där övertygade socialister sökt sig till Kuba, men är inte helt säker.

  Det är fegt och ynkligt at du varken kan förklara eller stå för dina åsikter, St Just. I inlägg efter inlägg har du försvarat tvånget som den enda vägen och skrivit om den makt som du och dina låtsaskompisar ska utöva efter ni gripit makten. Du vurmar för de socialistiska diktaturerna och uttryckr stort förakt för de människor som du tror du ska få med dig i revolutionen. Historien har lärt oss att socialism alltid leder till förtryckarsamhällen och våld. När du eftersträvar ett sådant samhälle är den logiska konsekvensen att du också ställer dig bakom följderna av det, dvs. våld och förtryck.

  Det handlar inte om dina tankar om den amerikanska respektive kubanska vården, men jag kan förstå varför du vill få det till att se ut som det. Varje gång någon bett dig förtydliga dina ståndpunkter viker du undan med en lång harang fördomar mot alla som inte tycker som du. Fegt!!

 37. LibeRatio- De 14 läkarstudenterna som du citerar hade förmodligen läst DN innan de åkte dit. Dessutom lär de själva ha en förutfattad mening om Kuba beroende på deras urspruing. Som du vet är läkarlinjen en av de mest överklassrepresenterade av alla i Sverige.

  varför var de intresserade av Kubas sjukvård och inte av Haiti som ligger bredvid? Men det bekymrar eller upprör kanske ingen liberal? Vad var syftet med deras resa? Vem betalade deras resa? På uppdrag av vem åkte de dit?

  Låter ganska motsägelsefull att ”diktaturen” skulle TILLÅTA besök på den ”usla” vården som du påstår. Känns som att läkarstudenterna hade ”fria” händer att besöka olika sjukhus och ifall det var så, så kan man ju knappast påstå att ”diktaturen” ville dölja något. Visst ser du motsägelsen i det påstående?

  Icke socialister och annat folk som varit där, kanske förväntar sig en standard i europeisk snitt, väldigt naivt, LibeRatio. Kuba är ett land som har en handelsblockad emot sig. Om du ska jämföra Kubas sjukvård ska den jämföras med andra fattiga länder. Du kan inte jämföra äpplen och päron. Kubas sjukvård är överlägsen de andra sydamerikanska ländernas. Bara det faktum att varje kvarter har läkare med sina (låt bli usla tekniska prylar som du påstår) mottagningar i området gör att TILLGÅNGEN till vård finns där för ALLA. Skillnad där återigen med många andra latinamerikanska länder.

 38. LibeRation. OJ vilket tvång! Att ”tvinga” läkare att arbeta i fattiga områden som annars skulle sakna totalt vård. Det är verkligen hemskt att de ”tvingar” de utföra sitt arbete bland fattiga. Hellre skulle du vilja se de öppna eget efter utbildningen?

 39. ”[..]hade förmodligen läst DN[..]”

  ”[..]lär de själva ha en förutfattad mening[..]”

  Jag är mer intresserad av de fakta som presenteras. Lösa spekulationer ser jag inget värde i. Förändrar det Kubas sjukvård att de valde att besöka det landet istället för Haiti? Relativistiskt snömos förändrar inte verkligheten.

  Om andra länder i Latinamerika har sämre sjukvård än Kuba är det illa, men återigen har det inget med den kubanska sjukvården att göra. Det som är relevant är den fundamentala skillnaden mellan diktaturens (och dess kramare som MM) bild av sjukvården och verkligheten. En farlig miss som många vänsterdebattörer gör är att se mer till kvantitet än till kvalitet. Vad hjälper det om alla har tillgång till sjukvård om de är SJUKARE när de lämnar läkaren än när de kom dit?

  Om staten tvingade dig att för en usel lön arbeta i t.ex. Saudi-Arabien i utbyte mot olja som du aldrig såg röken av, skulle du inte betrakta det som tvång?

 40. LibeRatio, de ”fakta” som presenteras existerar inte som i Durkheimansk anda, utanför individen. Fakta som du kallar det, är berättelser som människor som deltar i olika propaganda strider berättar och konstruerar, därmed finns ingen värdeneutralitet eller fakta som motsvaras av en objektiv essens. Det finns en baktanke med allt som berättas och som det skrivs om. Så även i fallet med Kuba.

  Jag påminner dig, jag skrev därför att du anklagade en annan debattör för att upprepa ”propaganda” och du själv verkar tro att du upprepar FAKTA. När du i verkligheten upprepar propapaganda. Det finns även exilkubaner i Sverige som inte godtar den bild som förmedlas av svensk press. Du kan själv kika in i ”Cuba nuestras” hemsida, där de tycker som du (och har konstigt nog EXAKT samma ordningsföljd som du skrev på inlägg 4 om varför sjukhusen på Kuba var dåliga), hur de debatterar mot de olika kubanerna som enligt de är ”regimens hantlangare” för att de vägrar upprepa lögner om Kuba.

  Min fråga kring varför Kubas sjukvård var under uppsikt är ytterst relevant om du ser det i ett större perspektiv. Om du ser Kuba som ett slagträ i en ideologisk verklighet. Därav förundras jag varför Kuba uppehåller t.ex. ditt intresse men inte Haiti?

  Att folk skulle komma ut mer sjuka från sjukhusen efter ett besök där, tar jag som ett humoristisk inlägg i din annars väl formulerade inlägg.

 41. St Just

   /  september 28, 2007

  ”Fegt!” – uttalar sig LibeRatio som själv anser sig modig som kan skräna haranger som:

  ”Mord på oliktänkande och annat våld som du i inlägg efter inlägg hyllar” och ”Om St Just tvingar till sig makten som han så hett eftertraktar riskerar alla som TÄNKER, att dö för hans våld.”

  Julius Streicher i Der Stürmer kunde knappt uttrycka sig värre.
  och nyliberalens människosyn och vulgära debattstil ligger ju mycket nära olika fascsistoida riktningar.

  Precis som Vladi så korrekt påpekar, upprörs aldrig dessa överklassfigurer av tex förhållanden på Haiti. Nämner man kinesiska arbetares vidriga arbetsvillkor i tex svenska företag – benämns det ”snyftreportage”.

  Modiga nyliberaler? Lika troligt som att sjukvården fungerar i USA.

 42. Det spelade martyrskapet klär dig inte St Just. Om du inte klarar att bli bemött på samma sätt som du bemöter alla ”oliktänkande” är det kanske en idé att se över din egen debattstil. Känner du dig missförstådd är det kanske läge att förklara och svara på frågor istället för att hugga efter frågeställaren som en upphetsad pitbullterrier.

  För den som har orken är det enkelt att gå tillbaka i kommentarerna och se St Justs kärlek till tvånget som den enda vägen och hans snack om makten som han och hans låtsaskompisar ska gripa.

 43. Allvarligt St Just …
  Du har många ggr gjort anspelingar på ‘överklassfigurer’, och ‘besuttna’ .. och även ‘pappas pengar’ mm. Du har också gjort många andra svepande påståenden om vad liberala debattörer egentligen är för ena och vad de vill.

  Min fråga är: Har du någon som helst aning? Vet du på någon punkt vad du pratar om? Eller är det bara påhittade anklagelser sprungna ur din ymniga flora av fördomar om dem som inte tror på planekonomi mm?

  Jag har många ggr frågat mig vad det är du egentligen kämpar och viftar med armarna mot. Dina beskrivningar av liberaler verkar var så förryckta att dom måste te sig stolliga tom bland det mesta vänsterfolk. Jag har då aldrig känt mig träffad av någon av de många beskrivningarna du har försökte digpå.

  Det har iofs också gällt många av dom samband du anfört för att förklara dina idéer också. Typ: ‘Färre företad i Kina eller Pakistan leder till bättre villkor för dem som arbetar’ .. men sådana dumheter har jag iaf hört från ganska många.

  Men tillbaks till ursprungsfrågan: Har du någon aning alls om allt du anklagar andra för?

 44. St Just

   /  september 29, 2007

  Nyliberalerna smiter undan – begrepp som överklass, besuttna … är standard i politisk debatt tom på doktorandnivå.
  Anklagelser om förberedande av mord är det inte – snarast åtalbart – och skulle av nyliberalerna inte våga sägas ansikte mot ansikte.

  Fegt – ynkryggar!

 45. St Just …
  Jag ställde frågan huruvida du har en aning om att dem du pekar ut som besuttna också är det, att dem du kallar för överklass också är det, osv.

  Jag frågar dig direkt:
  Är jag överklass?
  Är jag besutten?
  Är jag isf det genom pappas pengar?
  Är jag nyliberal?

  Att ovidkommande och påhittade tillmälen är standard bland mycket politisk gyttjebrottning må vara sant, men helt irrelevant i sammanhanget.

  Jag har fö aldrig anklagat dig för att förbereda mord, inte ens för att vilja ta makten (jag tror att du är för imopotent och inkompetent för sådant). Men även jag noterar förstås att du är extremt välvilligt inställd till en despot som Castro, som använder mord som politisk metod.

 46. ”Fegt – ynkryggar!” säger mannen som inte ens kan stå för sina egna åsikter. Stor humor =)

 47. St Just

   /  september 29, 2007

  LibeRatio: ”Om St Just tvingar till sig makten som han så hett eftertraktar riskerar alla som TÄNKER, att dö för hans våld.”, ”Mord på oliktänkande och annat våld som du i inlägg efter inlägg hyllar” – ät upp ditt åtalbara yttrande – ynkrygg!

 48. St Just

   /  september 29, 2007

  Jonas N har redan argumenterat seriöst genom med kommentarer som ”magsurt vänsterbludder”“beskäftiga vänsterpladdrare” ” kvintessensen av stollevänster” och lägger nu till ”imopotent och inkompetent” – något som han själv anser vara irrelevant.

  Han vet själv om han är överklassare (hans faders pengar har jag aldrig nämnt) och vilken extremvariant av liberalismen han tyr sig till kan han själv reda ut på någon blogg.

  Det tycker jag är irrelevant.

 49. Till skillnad från din ryggradslösa skepnad står jag för allt jag skriver. Vill du försöka väcka åtal är du välkommen.

 50. St Just

   /  september 29, 2007

  OK – Liberatio eller Krister Persson från Skåne. Du står för ditt förtal och det säger det mesta om dig som person. Den som möter denne ”Libertära anarkist med stark tilltro till individens förmågor ” som han själv fabulerar – bör vara medveten om att han när som helst, utan bevis eller anledning – kan utmåla motståndare som blivande mördare som älskar att döda!

  Något åtal är han inte värd – hans avslöjande förtal räcker.

  Som jag påpekade tidigare om denne figurs sätt att argumentera: ”Julius Streicher i Der Stürmer kunde knappt uttrycka sig värre.”

 51. St Just

   /  september 29, 2007

  OK – Liberatio eller Krister Persson från Skåne. Du står för ditt förtal och det säger det mesta om dig som person. Den som möter denne ”Libertära anarkist med stark tilltro till individens förmågor ” som han själv fabulerar – bör vara medveten om att han när som helst, utan bevis eller anledning – kan utmåla motståndare som blivande mördare som älskar att döda!

  Något åtal är han inte värd – hans avslöjande förtal räcker.

  Som jag påpekade tidigare om denne figurs sätt att argumentera: ”Julius Streicher i Der Stürmer kunde knappt uttrycka sig värre.”

 52. Fredde

   /  september 29, 2007

  Den som anser att Kuba ar en demokrati kan ju bosatta sig dar, demonstrera mot regimen (bara som experiment!), starta ett nytt parti och stalla upp i allmanna val, eller starta en egen radiokanal. Om det ar sa viktigt att bevisa att det ar en demokrati kan man val lagga nagra ar pa det?

 53. Som väntat från St Just – mycket skrik för lite ull. Nåja, du vet själv vad du har skrivit även om du aldrig skulle medge det 😉

 54. Ja, se där. St Just berättar själv att det han skrivit mest varit beskäftigt bludder. Och om du nu tycker att ditt bludder är irrelevant så kan man ju undra varför du tar upp sånt så ofta!? Förstod du ens vad jag skrev?

 55. St Just

   /  september 30, 2007

  De kloka talar för att de har något att säga. Idioterna talar för att de måste säga något.
  – Platon

  Avslutningsvis; Sicko är en bra film gå och se den!

 56. Jo, och på ett sätt stämmer det också:

  När du undviker varje fråga som du ombeds besvara, eller ta ställning till, verkar du onekligen mycket mindre idiotisk än när du försöker göra motsatsen, eller än värre, när du själv försöker förklara hur saker hänger ihop.

 57. St Just

   /  september 30, 2007

  Som jag anade, känner sig vissa träffade även av ett Platoncitat.

  Som man känner sig själv …

 58. Inte ens när du försöker förolämpa är du speciellt fundig.

 59. Hoppas att han får rätt att vi röstar bort dem Alliansen. För var kommer denna regering att vilja införa efter att man vill förbjuda den fria förhandlingsrätten till att människor ska kunna teckna privat försäkringar som täcker upp vid sjukdom. ”Halleluja ärad vare gudarna i regering och riksdag låt oss bedja för att de snart blir hemkallade av ” 😉

 60. Kapad

   /  oktober 4, 2007

  Man kan ju fråga sig hur mycket kontakt med den svenska sjukvården bloggförfattaren har haft. Om så vore, så skulle hon inte svälja idioter som Moores fåniga propaganda. USA har i kundtillfredställelse mätt den bästa sjukvården i världen. Dvs, patienter går ifrån mötet med doktorn nöjda med vad som har gjorts, mer nöjda än någon annanstans i världen. Finns det någon/några därute som inte känner sig annat än totalt förnedrad efter ett besök hos den svenska vården? Då pratar jag om människor som gjort mer än att ha blivit omplåstrade hos en sjuksyster.

  För övrigt så ska vi inte tala om kubansk sjukvård, bloggförfattarinnan är välkommen att söka sig till Kuba när hon vill ha assistans. Världen hade blivit en bättre plats tack vare detta. (mycket subtil poäng utlovas)

 61. Kapad

   /  oktober 4, 2007

  Ilse-Marie:

  Citat:
  ”Oförsäkrade blir utslängda på gatan – direkt från sjukhusen.”

  Jag minns personligen en gång jag var 60 mil hemifrån men ändå i Sverige, och hade grava sömnbesvär, jag var vaken 25 timmar, sov 2-6 timmar och var vaken 25-30 timmar igen. Detta hade pågått i mer än en veckas tid. När jag var på centralen i denna stad klockan 01 på natten utan någonstans att sova (hade inte råd med hotell) så började jag hallucinera av sömnbrist och upplevde att jag skulle svimma närsomhelst. Jag kunde _trots_ detta ta mig via taxi för mina sista krafter och pengar till akuten för att råda bot på detta med en inläggning på mentalvårdsavdelning. Jag förklarade historien för de läkare jag mötte, de gav mig två sömntabletter och sa att jag skulle ta in på hotell. Jag blev _utsparkad_ därifrån _trots_ att jag enligt dig och andra skenheliga jävlar är _försäkrad enligt lag_. Det dygnet var jag sedan vaken i 36 timmar innan jag lyckades få någonstans att sova för gott. Jag hann slumra till på en parkbänk (i mars) vid centralen en kvart innan en vakt väckte mig.

  Jag minns även en diskussion jag hade med en kvinna som också sökte akut på samma avdelning, hon filosoferade kring hur vi betalade världens högsta skatter, bara för att bli förnedrade såhär. Det är en verklighet som jag är alldeles övertygad om att du Else-Marie aldrig tagit del av, just därför har du de åsikter du har. Du är som ett litet barn som lever i en illusion om att jultomten = staten finns där så fort något går dåligt. Inget skulle glädja mig mer än ifall du eller andra ”fina” människor här på denna blogg bland annat fick känna på verkligheten. Det djupaste förakt jag känner för er kanske skulle vända till en bitterljuv skadeglädje.

 62. Kapad

   /  oktober 4, 2007

  Jag är medveten om att jag inte var särskilt saklig nyss, men det kändes skönt att få vädra av mig lite frustration på dem som indirekt/direkt skapat den.

 63. Kapad

   /  oktober 4, 2007

  Jag tycker för övrigt att det är fantastiskt lustigt att människor på allvar vurmar för en uppenbar diktatur, detta med ”godheten” som redskap. Samtidigt är det minst lika förvånande att människor ens försöker bemöta det. Det är ju bara upp till oss motståndare av diktatur att parkera bilen utanför diktaturvurmarnas hem och kidnappa dem och sedan fängsla. Skulle vara intressant om de fick smaka på sin egen medicin.

 64. St Just

   /  oktober 5, 2007

  ilse-mari, förstår inte varför dessa nyliberaler, libertaner och andra mörkermän dyker upp på din blogg. Kapad är onekligen mest öppen i sina hot ”Det är ju bara upp till oss motståndare av diktatur att parkera bilen utanför diktaturvurmarnas hem och kidnappa dem och sedan fängsla.”
  Och sen kommer Pelle släpandes med en nyliberal som gjort en film mot Moore som presenteras på ””the first conservative film festival in the country” – där filmen bara fick en 2:a

  I DN fick SICKO idag en femma.

  Trist emellertid med dessa påhopp på din justa blogg

  Förmodligen är syftet och taktiken från nyliberalerna att trasa sönder varje intressant diskussion med otidiga påhopp, sin egen sektvokabulär och som synes även direkta hot.

 65. St Just
  Du är väl knappast kapabel att vare sig föra eller bedöma vad som är en intressant diskussion (och inte heller att avstå från påhopp och annat dyngflängande)

  Lite kul också att du (som hävdar att du är i ‘mogen ‘ ålder) återkommande vill få bekräftelse och ‘beskydd’ från bloggägarinnan.

 66. Kapad

   /  oktober 5, 2007

  St Just: Den stora frågan är ju varför ett beteende är fel (fängsla åsiktsmotståndare) när debattmotståndaren rent hypotetiskt i ett exempel gör det, medan det är rätt när diktatorer du sympatiserar med gör det. Jag har aldrig påstått att jag på riktigt ska fängsla människor, hur ska jag kunna göra det? Det är ett exempel på retorik, jag förklarar att det finns en annan sida av myntet när det gäller att vurma för diktaturer (vilket du och andra på denna blogg uppenbarligen gör), nämligen att man kan hamna på ”fiendens” sida och inte partikamraternas, och därmed hamna jävligt illa.

  Sedan är det ju ganska tydligt (vilket andra påpekar också) att du inte direkt är guldgossen i mjukisskor när det gäller personangrepp och liknande, jag har sett dig diskutera allt annat än sakfrågan tidigare.

  För övrigt så tycker jag fortfarande att det är fantastiskt att Michael Moores filmer diskuteras ur en seriös synvinkel. Det finns ett flertal hemsidor på nätet som diskuterar felaktigheter i hans tidigare filmer, väldigt konkret och faktabaserat. Det mesta han kommer med är bullshit helt enkelt. Googla på Michael Moore och det prekära ordet ”facts”.

 67. Per G har en bra beskrivning av Michael Moore i dagens SvD (pdf). Han påpekar helt korrekt:

  ”Den vänsterradikale amerikanske
  filmaren Michael Moore producerar
  dokumentärfilmens mot-
  svarighet till wrestling. Det är
  inte på riktigt, det är inte ens trovärdigt,
  men det är ganska spektakulär
  underhållning. Om inte
  annat kan man ha nöje av huvudpersonens
  komiska kläder och
  fysik.”

 68. Jonas N:

  Visst är det intelligent och trovärdigt att håna människor för deras ”fysik och komiska kläder”, kanske speciellt en människa som Moore som sätter fingret på ett av USA:s största problem – den kostsamma och illa fungerande sjukvården. Det ger både trovärdighet och tyngd åt diskussionen. Eller hur?!

  Men visst – håna och förlöjliga – debattekniken känns igen från många av er som kommenterar.

 69. Ilse-Marie

  Hur gärna du än skulle vilja att det vore sant, så blir inte Michael Moore’s film något med substans i debatten om sjukvård. Det är, precis som Per påpekar, underhållning. Och då främst för dem som vill få sina fördomar bekräftade och slippa hantera verkligheten och de lite svårare frågorna.

  Har du ens läst vad han skriver (jag länkade, men länkar syns inte tydligt här)?

  Sen vet jag inte vart du får ‘håna’ ifrån, två ggr om tom!? Moore gör en poäng av sin uppenbarelse själv, så vari består felet i att detta påpekas?

  Du beklagar dig ofta över att folk kommenterar och kanske inte alltid i den hjärtligaste tonen. Men det verkar bara vara när den andra sidan kommenterar som du tar till sådana omdömen. Vare sig dina egna poster eller dina vapendragare här på sidan är alltid så respektfulla.

  Nu ser jag att du i din senaste post beklagar dig igen och tom anklagar folk att hata och för att vilja få dig att stänga bloggen. Jag kan ju bara tala för mig själv, men jag finner detta väldigt missvisande. Jag tycker att det mest lät som självömkan.

  Om du tar upp Moores film får du nog finna dig i att den blir både kritiserad och dina argument bemötta. Och håller dom inte så gör dom inte det. Det är väl också därför du snarare vill diskutera debattekning än sakfrågan, eller?

 70. St Just

   /  oktober 5, 2007

  ilse-marie, precis – en hotar med våld (fast han kaller det retorik!) och den andre hånar hur folk ser ut – snygga kämpar för individens frihet!

  Må väl!

 71. Kapad

   /  oktober 5, 2007

  Ilse-Marie: Du får gärna bemöta det jag skrivit här i kommentarsdelen som var adresserat till dig, istället för att komma med tomma floskler. Artigare än så kan du vara. Jag skrev ifrån ett personligt perspektiv utan jobbiga hänvisningar till statistik, så att du lättare kunde få en inblick. Men du vill inte ens svara på det, utan nöjer dig med att ignorera detta?

 72. Kapad

   /  oktober 5, 2007

  För övrigt så kan man säga som så att ifall det är så att ”extremliberalerna” är mer hätska här i kommentarsdelen så kan det troligtvis bero på att den som försvarar istället för den som passivt njuter av fördelar alltid är mer aggressiv än den sistnämnde. Det kräver mer ilska att säga ”nej, du får inte halva min lön” än att säga ”ja tack, jag tar gärna halva din lön”. Tro det eller ej, den ”borgerliga” regering vi har idag skulle klassats som en kommunistregering om de gått på val för 60 procents skattetryck på låt oss säga 70-talet, då staten proportionellt var ungefär hälften så stor som idag.

 73. D

   /  oktober 6, 2007

  Bra film, Just sett den.
  Halleluja för skattefinanserad vård.

 74. D

   /  oktober 6, 2007

  Då säger jag det igen. God bless skattefinanserad sjukvård.

 75. Har inte sett Sicko men däremot This Divided State och Fahrenheit 9/11. More är en spännande frisk fläckt och han behövs verkligen för att röra om i det på många sätt allt för konservativa, trångsynta och etnocentriska amerikanska samhället.
  Skall försöka se Sicko så fort jag har möjlighet…

 76. Hejsan Johan,

  Jag kan också rekommendera http://video.google.com/videoplay?docid=5547481422995115331&pr=goog-sl

  God jakt (F4:1:1) på sann sanning inom Dig själv – önskar jag nu Dig ! – ifall Du ger Dig själv den tiden det tar att kolla på den här videon.

  Ha det… 🙂
  vännen Josef

 1. Lugna dagar och mycket nytt « Omsorgaren
 2. Lugna dagar och mycket nytt « Vardagspussel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: