Staten konfiskerar försäkringspengar

Ingen ska få mer än 75 procent i ersättning vid långvarig sjukdom. Punkt slut! Sjuk ska vara fattig – eller åtminstone få känna av det ekonomiskt.

Så här säger TCO ordförande Sture Nordh om den nya budgeten:

Regeringen inför i praktiken ett förbud mot kollektivavtal som förbättrar villkoren för långtidssjukskrivna. Detta är ett allvarligt ingrepp i parternas fria förhandlingsrätt och man kan fråga sig om några kompletterande avtal och försäkringar går säkra framöver. Den osäkerhet som det leder till skadar den svenska kollektivavtalsmodell som regeringen i andra sammanhang säger sig stödja.

Förslaget innebär dessutom att staten retroaktivt konfiskerar löneutrymme som många arbetstagare avstått ifrån. Det är helt oacceptabelt.

borg-reinfeldt.jpg

Anders Borg i Aktuellt i går:

Jag vill inte se några privata försäkringslösningar…

Hörde ni det – ni som har haft råd att vara förutseende – kompleterande sjukförsäkringspengar kommer i framtiden att konfiskeras av staten. Både kollektiva och privata.

Frågan är – vad säger försäkringsbolagen om det, och vad säger de som avsatt pengar till privata sjukförsäkringar om det? Och vad säger lagen om det? Är det tillåtet?

Dessutom kan man undra – var ska gränsen dras? Kommer staten att konfiskera även privata pensionsförsäkringspengar i framtiden? Dessa kan ju hindra någon pensionär från att jobba extra.

Regeringen är fanatiskt besatt av sin ”arbetslinje”. Detta trots att Sverige har större andel av befolkningen i arbete än något annat land. Dessutom jobbar vi redan i dag längre upp i åldrarna än i något annat land. Vi har en mycket låg arbetslöshet och en urstark ekonomi. Det är inte nog.

Nu ska även alla sjuka stressas och pressas att vrida ur den sista droppen arbetsförmåga ur sin kropp. Vilka som besitter oanvänd arbetsförmåga avgör enväldigt, i sin tur, sönderstressade försäkringshandläggare. Hårdare krav och omänskliga processer knäcker nu sjuka på löpande band. Många kommer att falla mellan stolarna, många kommer att offras på försäkringskassans altare. Det är den nakna sanningen.

Men, vi kan ju alltid trösta oss med att i alla fall Kungen får mer pengar!
Läs även: Vinnare på budgeten ångrar sitt val

*
Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

6 kommentarer

 1. DIKTATUR…..

 2. kajsa

   /  september 21, 2007

  Håller med, mona!

 3. Kul att du är tillbaka. Hoppas du haft en trevlig vila 🙂

 4. Hej
  Egentligen borde man inte bli förvånad men man baxnar i alla fall.Detta måste vara helt olagligt.Hoppas nåt fack driver det vidare till domstol.
  😦

 5. Skottpengar på de där gubbarna, och socialministertanten!

 6. per

   /  oktober 2, 2007

  Denna regeringen kommer få en massa dödsfall på sitt samvete i och med den nya sjukreformen, Hitler hade ju det fina ordet Arbeit macht frei det är väl dit det bär hän.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: