Så blåser Maud o Fredrik svenska folket

Centern börjar inse hur man går hem hos svenska folket – tala högt om det som är inne och populärt – liggt lågt med resten. Sista dagen av centerstämman tonades den nya bilden av Centern som extremliberaler och fackföreningshatare ned. Nu var man tillbaka vid sitt gamla paradämne – miljön.

bella.gif

Men, i går berättade Maud i Aftonbladet att Sverige ”måste gå från sossefiering till liberalisering”. Hon vill skapa ett ”Bäversverige”. Vi ska bli friska och flitiga, och allt detta uppnår vi genom att göra långtidssjuka fattigare och slå sönder den Svenska modellen. Ju sjukare dessto fattigare är målet. Antingen menar hon att alla långtidssjuka är lata simulanter, eller så är hon en äkta sadist.

Den ständigt leende Maud, och med henne Centerpartiet, vill att människor med svåra sjukdomar och smärttillstånd ska leva på existensminimum – eller knappt det. För vad säger ni om ersättningsnivåer på runt 40 procent?

Så här inleder Mats Engström i sin krönika i AB, citat:

Det blir alldeles tyst på centerns riksstämma när Andreas Carlgren går fram till mikrofonen. Partiledningen är illa ute. Den yngre, marknadsliberala generationen är på väg att få igenom en text om ändrade socialförsäkringar som ombuden har svårt att genomskåda. Nyss har den ekonomiske talesmannen ­Roger Tiefensee ryckt in för att förklara effekterna:

– Detta är något vi aldrig stått för tidigare. Det betyder att vi skulle få gå ut och tala om 40-procentiga ersättningsnivåer. Det kommer att blåsa!

Nej, Centern kanske börjar förstå att det är bättre att göra som ”det nya arbetarpartiet” Moderaterna gjorde, när de vann valet åt alliansen. Ljug – och bli poppis. Allt med härförare Fredrik vid rodret. Samme Fredrik som 1993 i sin bok ”Det sovande folket” beskrev sin dröm för Sverige så här (citat från Ordfront, nr 9 2007);

Värfärdsstaten… en sjukdom ”fullt jämförbar med pest, smittkoppor och aids.”…

Reinfeldt pläderade för ett närmast totalt avskaffande av den svenska modellen, nedmonterad offentlig sektor, avskaffad arbetsrätt, privatiseringar och enorma skattesänkningar. Förvisso ville han inte att någon skulle svälta, men ”annars ska inga standardkrav skattefinansieras”.

Vi kan alltså konstatera att Centern med ”Bäver Maud” i spetsen har samma våta dröm som Fredrik Reinfeldt hade redan i början på 90 – talet. Fredrik insåg så småningom att man inte vinner några val på ett sådant budskap. Vi tar det sakta och försiktigt istället – lite i taget. Det verkar som om också Centern börjar fatta galoppen .

Säger vi sanningen – så ”kommer det att blåsa”. Bättre att ljuga och satsa på sånt som är inne och poppis istället – då går man hem i stugorna. Så blåser man svenska folket på den svenska modellen!

*

Jag kan varmt rekomendera senaste numret av tisdkriften Ordfront, september 9, 2007.
Flera avslöjande reportage om hur välfärden är på väg att slås i bitar. Skrämmande men viktig läsning!
Läs ävenom slaveriet i Sverige och Björn Wadströms bloggpost: Slavens frihet i Mauds Sverige

*
Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Annonser
Lämna en kommentar

18 kommentarer

 1. Anja

   /  september 2, 2007

  Ett annat gammalt hederligt politikerknep som kom till heders på centerstämman var: Slå in öppna dörrar. Nu genom att klaga högljutt på LAS (framför allt sist-in-först-ut-regeln) och om hur LAS förlamar Sverige. En liten faktauppdatering: LAS kommer väldigt sällan till användning i vårt land längre, eftersom att de flesta uppsägningar nuförtiden sker i samråd med facket och efter förhandlingar. Företag kan kringgå LAS (och gör det också) genom att t.ex. köpa ut sina anställda med t.ex. två årslöner. Och avgångsvederlag verkar ju inte varken facket, dom enskilda eller samhället i stort (fallskärmar är ju vanligt bland högre chefer) ha något emot. I de flesta industrier i Sverige idag har man en väldigt differentierad personal, dvs. personal med olika kunskaper. I dessa industrier kan sist-in-först-ut inte tillämpas. LAS verkar i Sverige idag endast fungera som en uppsamlingslag, ett slags golvnivå om anständig behandling av anställda vid uppsägning. Att tjata om att avskaffa LAS kan endast ha två syften: Att centern vill få cred för något som dom inte har det minsta med att göra (nämligen att uppsägningar oftast fungerar tillfredsställande för alla parter redan nu i det här landet) och/eller att centern vill på sikt avskaffa/förbjuda facket och tjatet om LAS är ett led i denna smutskastningskampanj. Själv tror jag att dom flesta företagare är oerhört tacksamma för att facket finns eftersom att facket faktiskt är en resurs för företagare också. Facken har ju ingenting att tjäna på att förstöra för arbetsgivare bara på pin kiv utan försöker hjälpa även den parten så gott det går. Det är bara att inse att fackföreningar är de senaste 200 årens kanske mest geniala uppfinning och att samhället tjänat enormt mycket pengar på att denna inrättning finns! Så shut up bäverpartiet!!!

 2. St Just

   /  september 2, 2007

  ilse-marie, instämmer och uppmanar verkligen till läsning av Ordfronts genomgång av första året med Reinfeldt. I synnerhet Petra Ulmanens skarpa analys över hur ett A-B-C-system snabbt skapas i ädreomsorgen.
  Dessutom avslöjas bluffen om de hushållsnära tjänsterna i Finland som använts av Alliansen. 111 miljoner euro i kostnad för 4 600 nya jobb! 6,6 procent av finska hushållen nyttjade avdragen. Och gissa – den rikaste tiondelen av de finska hushållen fick hälften av de 111 miljonerna euro (!!!)

 3. Bra skrivet Ilse-marie och Anja.

  LAS innebär idag främst att företag som vill bli av med någon får betala en liten slant för det om man vill kringgå lagstiftningen.

  Två årslöner har jag i och för sig aldrig hört talas om i ersättning, möjligtvis om det uppenbart handlar om att göra sig av med en besvärlig förtroendevald, men då handlar det ju inte om brott mot enbart LAS.

  Men även om LAS knappast ger något heltäckande skydd, eftersom ”arbetsbrist” och ”personliga skäl” kan vara ganska flexibla begrepp ibland, så är lagen viktig eftersom den åtminstone bromsar upp det värsta godtycket.

  Mycket riktigt så är det ju knappast någon fackförening som har som strategi att köra företag i botten bara på skoj. Även om man nu skiter i företaget i sig, så är man ju åtminstone rädd om sitt och sina kamraters och medlemmars arbeten.

 4. St Just

   /  september 2, 2007

  Illwill, med en psudonym som säger det mesta, tror sig förstå människans natur. Av hans inlägg återstår efter fradgeattackerna mot allt med minsta vänsteranknytning (tom höger är vänster!) bara en ren diktatur! Tyvärr, anser den måttfulle ”är de allra flesta människor inte lämpade för jobbet”.
  Jag tycker nog ändå att den illvillige ska aspirera på platsen, likt andra demagoger säger han sig ju ”stå över politikerna.”

  Hans val av begrepp som ”folkförrädarna nr 1” visar var Illwill hör hemma.

 5. Hejsan,

  Partipolitik – ja Jisses ! I mitt mer än 66-åriga perspektiv sett – så är det som Princip att välja mellan pest och kolera – oavsett vad respektive partifrälsta säger om sin egna partiDogmer.

  Konsekvens av det är att jag numera inte röstar alls. Demokrati = majoritetens DIKTATUR över en hart när lika stor minoritet – i mitt perspektiv sett. Jag kan inte se något förnuft i att stödja sådant genom att rösta, tyvärr…

  Ha det…
  vännen Josef

 6. St Just

   /  september 2, 2007

  Boberg, vi som är äldre har ett ansvar mot våra och andras barn. Du säger att demokrati och att välja är att likna med diktatur, pest ocjh kolera. Jag tycker att du är fullständigt ansvarslös.

  Jag uppmanar mina barn att använda sig av rösträtten och försvara varje demokratisk rättighet som äldre generationer och vi själva arbetat för. Det tycker jag är ett minimum av vad en vuxen människa bör klara av att göra.

  Eller ska vi säga till våra ungdomar: Skit samma vilka som regerar, majoritet eller minoritet – vem bryr sig!

  Jag har svårt för människor som säger sig inte kunna se skillnad på diktatur och demokrati, folk som idag när borgaralliansen för över tillgångar och makt till de välbesuttna säger attt ta
  ställning det – är som att ta ställning mellan pest eller kolera.

  Dock, väljer man att avstå från att rösta så ok – men då bör man avstå från gnälliga kommentarer när man drabbas eller starta ett nytt parti.

 7. Hej Ja tänk att centern har upptäckt at det ”är inne igen” att tala om miljöfrågor.Synd bara att centerns miljengagemang så sällan omsätts i praktisk handling.
  🙂

 8. St Just,

  Din uttryckta mening: ”Jag uppmanar mina barn att använda sig av rösträtten och försvara varje demokratisk rättighet som äldre generationer och vi själva arbetat för.” – slut citat.

  Det är helt OK för mig Att Du agerar så ! Jag har själv gjort precis detsamma tills för ca 10 år sedan. Numera tillhör jag soffliggarpartiet – och kommer så att göra tills ett politiskt styre dyker upp på arenan som kan identifieras med folkstyre – enligt Svea Rikes Grundlag.

  Avseende barnen så överlåter jag sedan ca 10 helt och hållet till dom själva att rösta på va faen som helst – eller inte rösta alls = jag UPPMANAR dom inte till någonting därvidlag sedan ca 10 år tillbaka – och inte i övrigt heller för den delen.

  Din uttryckta mening: ”Jag har svårt för människor som säger sig inte kunna se skillnad på diktatur och demokrati,…” slut citat.

  Det tycker jag också är helt OK – för jag hade precis samma förhållningssätt som Dig – tills för ca 10 år sedan.

  Din uttryckta mening: ”Dock, väljer man att avstå från att rösta så ok – men då bör man avstå från gnälliga kommentarer när man drabbas eller starta ett nytt parti.” – slut citat.

  Det är en i Svea Rikes Grundlag skyddad rätt att inte rösta – såväl som att välja att rösta.

  Jag upplever inte mig själv som särskilt gnällig – relativt alla dom som just nu tillhör den superGnälliga minoriteten – som den nästan lika lilla majoriteten – enligt vad Du kallar demokratiska spelregler – DIKTATORISKT bestämmer över.

  Starta nytt parti ? Nja – jag föredrar nog att yngre förmågor än mig ger sig på sådant, kanske…

  Ha det…
  vännen Josef

 9. St Just

   /  september 4, 2007

  Boberg, 1997 – vad var det som fick dig att skita i vad dina barn röstar på eller om det råder diktatur eller ej. 1997?

 10. Neoliberal Agenda

   /  september 4, 2007

  Den ständigt leende Maud, och med henne Centerpartiet, vill att människor med svåra sjukdomar och smärttillstånd ska leva på existensminimum

  Samma gamla vanliga missuppfattning. Bara för man vill att något ska privatiseras så betyder det inte att man vill att företeelsen i sig ska avskaffas. Man vill bara att uppgiften inte ska skötas av staten.

  I Sovjet körde man socialism fullt ut. Maten tillverkades planekonomiskt och folk köade och hungrade. Om man då vill avreglera och införa privata matbutiker/matfabriker/restauranger, så som vi har i Sverige, så betyder det inte att man vill att folk ska svälta ihjäl! Tvärtom, man vill att resurserna ska hushållas effektivt så de räcker!

  Förrut skötte staten telefoniverksamheten i landet men sen avreglerade man och den sköts nu av privata aktörer. Det innebar INTE att det inte går att ringa längre. Däremot sänktes kostnaden med mer än 90%!

  Det som behövs är mer avregleringar och privatiseringar! Då kan vi bli av med de problem som en centralplanerad ekonomi innebär. När de offentliga systemen fasas ut så kommer de ersättas av privata.

  Sälj ut rubbet!

 11. St Just,

  Dina uttryckta meningar: ”Boberg, 1997 – vad var det som fick dig att skita i vad dina barn röstar på eller om det råder diktatur eller ej. 1997?” – slut citat.

  1. 1997 – Nja det var nog snarare 1995.

  2. Jag skiter verkligen inte i om Wi har en majoritetens diktatur över den hart när lika stora minoriteten eller ej – utan precis tvärtom ! Därför deltar jag inte aktivt i att vid makt hålla detta system = jag röstar inte. Barnen få göra vilket dom själv kommit fram till härvidlag – ingenting annat. Dock – dom känner till att jag slutat med att stödja maoritetens diktatur över den hart när lika stora minoriteten.

  3. I början på 80-talet fick jag anledning att surfa runt i myndighetsSverige – i anledning av att jag då var vd och liten delägare i ett utvecklingsföretag. Jag kom då på att det var samma visa överallt – avseende att stödja och icke stödja lovande potentiella framtida industriprojekt.

  MyndighetsSverige gjorde ”tummen upp” = mycket slantar = många miljoner beviljades så länge som risken för ett lyckat projekt inte var säker – och sen ”tummen ner” = inga flera slantar när projektet var i ett ganska säkert kommersiellt skede. Detsamma som att det då förelåg en stor risk för att väsentligt sämre befintliga produkter ifrån befintliga företag skulle utsättas för konkurrens.

  I mitt fall var det ett utvecklingsföretag med direkt basindustriell karaktär – så det slank definitivt inte igenom som ett olycksfall i arbetet på myndighetssidan. Så efter drygt sex år utvecklingsverksamhet för ca 25 miljoner kr – så blev det nödvändigt med en ”helt onödig” konkurs på grund av myndigheternas aktiva agerande i den riktningen. Förnuftsmässigt höll jag på att bokstavligt talat bli ”tokig” av det här då oförklarliga beteendet.

  Dock – efter ca 5 års grävande lite här och där – så VISSTE jag 1995 att det oförklarliga var förklarligt – och samtidigt VISSTE jag då också att jag vid varje val gav stöd för sådant – genom att rösta – och oavsett vilket av de etablerade riksdagspartierna jag röstade på. Det finns efter 1995 också inte så lite av annat – som har gett mig minst lika mycket till – som bevis för mig att Wi INTE lever i det folkStyrda samhälle i dags dato – som Svea Rikes Grundlag talar om.

  Men visst – det finns många exempel på än sämre så kallade demoKratier – men de är ju inte mitt bord, kanske…

  Ha det…
  vännen Josef

 12. St Just

   /  september 5, 2007

  Boberg, jag är inte förvånad över att det handlade om uteblivna bidrag till företagare från det offentliga. Normalt brukar ju klagomålen vara att att det är arbetslösa och sjukskrivna som lever på offentliga bidrag.
  Egentligen är det ju företagen (oftast storföretagen) som får de största bidragen (vilket borgare tiger om). Dessa är alltid pigga på att tala om vilka ”risker” de tar, vilka modiga entrepenörer de är – som satsar ”sina pengar”.
  Min farmor – var en riktig entrepenör – satsade det lilla hon ägde, fick ett normalt banklån och byggde sin affär under depressionens 1930-tal då konkurser var vardagmat.

  Intet bidrag, intet stöd – hon klarade det, hårt jobb och inget ”skylla på staten”.

  Sådana entrepenörer gillar jag.

  Hon skulle aldrig påstått att det offentliga samhället och demokratin garanterade goda affärer.

 13. St Just,

  I mitt fall handlade det inte alls om mera offentliga slantar – utan att huvudägaren av bolaget skulle få tillgång till de små kvarvarande beviljade utvecklingspengarna – på samma sätt som skett under de tidigare 6 åren.

  Därtill att huvudägaren skulle få lov att kommersiellt köra verksamheten med sin egna slantar till en nästan på förhand given kommersiell lönsamhet – utan minst sagt fullständigt huvudlös inblanding och krav på hur – ifrån de svenska myndigheterna, av typ offentliga finansiärer osv.

  Huvudägaren var Norsk Hydro i Oslo. Dom blev så less på den svenska ”fullkomligt förryckta” byråkratin som den utövades i detta specifika fall – så dom gav upp = konkurs samma dag – fast då ca 10 miljoner fanns kvar av projektfinansieringen som sådan.

  Betydande mera än 90 % av ALLA offentliga utvecklingspengar går till storföretagen av typ Volvo, Ericsson, ASEA eller vad det nu heter osv. Typiskt i en demokratiDiktatur i mitt mer än 66-åriga perspektiv sett. Detta är ett av många skäl till att jag numera väljer att AKTIVT tillhöra soffliggarpartiet.

  Det innebär i sig inte att jag är politiskt lat – utan snarare det rakt motsatta. Däremot var ofattbart politiskt lat under alla de år jag valde att rösta – men det är för evigt varande historia nu, tack och lov…

  Ha det…
  vännen Josef

 14. St Just

   /  september 5, 2007

  OK Boberg då är vi överens om att staten och storkapitalet sitter i samma båt …”men det är inte dom som ror, som ror så att svetten lackar och piskan som kittlar, kittlar inte heller deras feta nackar.”

 15. Självklart inte ! Det får ju löneslaveriarbetarna sköta – och det är ju inget nytt precis. Den humanDEMENTA idén MEDmänniskor emellan har ju några tusen år på nacken vid det här laget.

  Hur länge till ? Ja – inte faen vet jag egentligen – men Wi som fortfar att andas får se…

  GooodNatt…
  vännen Josef

 16. Bareven

   /  maj 10, 2009

  Jag tycker särkilt inte så mycket om centerpartiet men en sak som är bra med att de tänker på att rädda bävrar vi behöver mer bävrar i sverige och andra länder i världen. Men det är inte för att jag inte gillar de så mycket. så bäverpartiet dont shut up! Talk on bäverpartiet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: