Fredrik och kärleken

Nu vill även Fredrik visa att han är med på noterna: ”människor ska kunna leva öppet och visa sin kärlek.”

Hans uttalande på Pridefestivalen låter äkta och bra, men man kan ju givetvis aldrig vara helt säker. En man som i ena stunden menar att hela svenska folket håller på att dö ”välfärdsdöden” och i nästa säger sig vilja slå vakt om den svenska välfärden, lämnar många frågetecken efter sig. Speciellt om man studerar den praktiska politik hans ”nya arbetarparti” just nu håller på att genomföra. Menar han någonsin vad han säger eller säger han enbart det han tror att svenska folket vill höra just för tillfället?

Kan man lita på hans ord i detta fall?

För – en sak gör mig förbryllad. Hur kan Fredrik trots sin övertygelse samregera med ett parti (KD) som fortfarande menar att vissa människor inte bör ha samma rättigheter som andra – enbart beroende på vilken sexuell läggning de råkar födas med. Så fel i en så grundläggande fråga! Kanske borde Fredrik ta konsekvenserna av sin övertygelse i detta fall och handla därefter…

Avslutar med en liten dikt av Jarl Hemmer till alla som älskar – oavsett vem!

Fråga inte varför hjärtat
brinner, blott det ej är kallt.
Vem du älskar – det är intet.
Att du älskar – det är allt.

ros.jpg

*
Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Annonser
Lämna en kommentar

7 kommentarer

 1. Fyfan vad Reinfeldt stinker. Jättebra skrivet. Och dikten var kanonfin. Skriver också mycket poesi, men har pinsamt usel koll på Jarn Hemmer. Länkade dig nu också!

 2. Anonym

   /  augusti 4, 2007

  Vad ska man säga, klarar (s) av att samregera med ett grönfundamentalistiskt parti och ett parti som drömmer våta drömmar om proletariatets diktatur så torde steget till (kd) inte vara så långt.

 3. Till Anonym:
  Vad jag vet vill varken Miljöpartiet, Sossarna eller Vänsterpartiet att vissa människors rättigheter ska begränsas p.g.a. sexuell läggning. Inte heller vill vänsterpartiet införa någon form av diktatur – även om många högerspöken brukar komma dragandes med sådana argument när inga andra finns. Att kalla ett parti ”grönfundamentalistisk” får man väl däremot se som en som en komplimang i den värld vi lever i – där vi är farligt nära att uttrota oss själva.

 4. Nu har jag läst ikapp på din blogg efter en kort bloggsemester. Som vanligt… väldigt bra skrivet och fantastiska foton. Hur hinner du vara SÅ duktig? Jag är imponerad!
  Ha det gott! /Katrin

 5. Lille Fredrik vill bara ha röster men jag tror nog bara att det är homosexuella röster som har arbete och som inte är sjuka. Det är bara att hoppas att den gruppen i samhället inte är lika lättlurade.. Eller så får han börja fjäska för den stora gruppen muslimer att koranen ska gå hand i hand med svensk lag…Allt för att hålla kvar makten…..

 1. Ett herrans skådespel « Slutstadium
 2. Djupa frågor « Det personliga är politiskt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: