De sjukas slöseri överstimulerar ekonomin

Bloggsemestern har hittills varit skön, men då och då har det kliat i fingrarna. Ibland har jag varit nära att falla till föga, men jag har backat och struntat i datorn. Värst var det nog när Alf Svensson, Torbjörn Fälldin och en samling andra gamla stötar, skrev sin absurda artikel på DN debatt om homoäktenskap. 245 bloggare har hittills refererat till artikeln. Inte så konstigt. Enligt denna förvirrade församling har äktenskapet ingenting med kärlek att göra. Nu ska vi tvingas reproducera oss för att få ingå äktenskap på legitima grunder. Om vi inte vill, kan eller helt enkelt är för gamla, ska vi alltså strunta i allt vad äktenskap heter. Jag frågar mig; har min man och jag begått ett lagbrott när vi gifte oss av kärlek till varandra? Så mycket mer absurt fanns att läsa i artikeln att jag inte ens orkar kommentera allt. Men, det är sist och slutligen inte denna artikel som fått mig tillbaka till bloggen igen. Det är Fredrik och vår tids arbetarparti, vilka annars 😉 ?

I dagarna har moderaterna återigen visat upp sin sanna sida. Förutom att ägna sig åt fusk och mygel (Littorins misstänkt falska examen, tidigare svartjobbare och skattefuskare), har de nu återigen talat klarspråk i frågan vem eller vilka som ska få betala festen för de allra rikaste. Det räcker inte med att alla sjukskrivna och arbetslösa gjorts till lovliga byten för hånande glåpord och redan fått försämrade möjligheter att försörja sig. Eftersom regeringen vet att alla fuskar och kan jobba bara de vill ska nu de som har oturen att bli sjuka straffas än tydligare med extra karensdagar och hårdare tag.

Vår tids arbetarparti. Där har ni lögnen i ett nötskal. Det ska löna sig att gå från ”bidragsförsörjning” till arbete meddelade Fredrik i går i Rapport. De som har löner mellan 15 och 20 000 ska få sänkta skatter. Hur detta ska gå till när inte någon i denna inkomstgrupp betalar annat än kommunal skatt förklarade ingen, inte heller Fredrik. Men, han menade förmodligen det så kallade “jobbavdraget“. Regeringens eget “bidrag” till de lyckligt lottade. De som har jobb och ännu är friska.

Men, i den målgrupp Fredrik i går pekade ut som vinnare – lågavlönade LO-kvinnor – är också antalet sjukskrivna som störst. Utslitna kroppar och tunga jobb gör oss sjukare än andra. Många av oss har så fysiskt tunga jobb att vi inte kan gå till arbetet med feber i kroppen utan att riskera allvarliga följder. Ett jobbavdrag lär ätas upp redan efter första sjukdagen. För att inte tala om den andra. Vad som händer när kroppen verkligen är slut är det bäst att inte tala högt om. Eller hur Fredrik!?

Att låta de sjuka betala ”skattesänkningarna” är

– ett sätt att säkerställa att det inte blir för mycket stimulerande av ekonomin.

– förklarade Fredrik i Rapport i går.

Att det skulle vara de sjukskrivnas köporgier eller höga ersättningsnivåer som skapar överhettning av ekonomin var en helt ny ekonomisk teori av vår käre Fredrik – givetvis inte ifrågasatt eller kommenterad på något sätt.  Gigantiska skattesänkningar till de allra rikaste, extrema löneökningar till de redan bäst ställda, inget av detta är givetvis något som stimulerar ekonomin och driver på inflationen. Icke sa Nicke. Istället får vi nu veta att det är de sjukskrivna som har slösat oss in i en överstimulans av ekonomin.

Intressant….

En litet beröm ska Fredrik dock få, även om jag misstänker att han knappast menar allvar. Han säger sig inte vilja bygga ut kärnkraften. Inga nya reaktorer efter år 2010. Tack för det! Men givetvis finns delade meningar även där i regeringen.

Men, nu får de tjafsa vidare utan mina kommentarer. Min bloggsemester fortsätter….

ros.jpg

Önskar alla en fin midsommar!

*
Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

14 kommentarer

 1. Jag älskar när den solidariska medmänskliga vänstern försvarar skatter för att de själva tjänar på dem. Det är så vackert.

 2. Andreas

   /  juni 19, 2007

  Har bra svårt för er lögn-sossar just nu. När Mona Salin säger ”Fredrik Reinfeldt är moderat, därför har han ingen aning om vad rättvisa är.” så sammanfattar hon rätt väl hur jag ser på er sossar. Om hon verkligen tror att moderater inte kan veta vad

  Ni förlorade valet och har därefter kommit fram till att vad som behövs är en maximering av hatpropagandan mot den nya regeringen och borgare i allmänhet. det faktum att ni tvingas ljuga hela tiden verkar inte röra er i ryggen alls.

  Självklart kan man ha invändningar mot den förda politiken, men det har inte i min vuxna tid skapats arbeten i den takt som nu sker. Klart att det kunde skett även utan en omläggning av politiken, men tolka inte den korta tiden från maktskifte till att det börjar ske som att det egentligen var sossarnas förtjänst. Ekonomin bygger mer på vad man tror om framtiden och skattesänkningarna fick väl handeln att tro på ökad konsumtion. Vart växer jobben till? (Men det är alltid enkare att göra som Mona och skylla allt ont på moderaterna och ta på sig äran för allt gott.)

  Att man som sosse kan klaga på eventuella akademiska merieter är dessutom bortom alla gränser. När han verkar ha fått sin MBA så hade de examinationsrätt. Eftersom sossarna har fyllt vårat eget land med ”diploma-mills” enligt högskoleverket så kanske du skall börja författa brev till de som fått diplom från dessa svenska varianter att de inte längre bör ta med dem i sina meritförteckningar.

  Intressant att ni trots allt detta kan inta en possition av moralisk överlägsenhet. Kanske inte så konstigt att Göran persson tyckte om Bush trots allt.

 3. Och jag bara kikar in och ösnkar dig en fortsatt trevlig sommar.
  Sotis mår bra numera och är som vanligt och jag njuter av livet..
  Hoppas du också njuter av livet, att Nelson gör det förstår jag genom bilderna 🙂 vilka härliga bilder.

  Kram kram

 4. Rolla

   /  juni 19, 2007

  Ur en moderat synvinkel kanske låginkomsttagarna räknas till dem som tjänar 30-50 papp i månaden. ”Dregget” har de kanske glömt bort i sina kalkyler? Dem lämnar de under vingarna på de redan barskrapade kommunerna.
  Intressant att vår regering lockat väljarna ut ur en bidragspolitik och in i en annan. Samhällsekonomiskt blir det ingen skillnad. Skillnaden är att de som redan jobbar ger sina arbetsgivare genom sin anställning indirekt extra klirr i kassan. En indirekt subventionering. Pengarna går aldrig det där extra varvet de gjorde under sossarna. Men samtidigt ser vi hur bytesbalansen försämras, kronan försvagas och exportföretagen(våra RIKTIGA mjölkkor) tvingas höja priserna för att kompensera de höjda kostnaderna inflationen ger. Att få ner arbetslösheten tillfälligt är inga problem. Bara vi inte glömmer bort att det även kostar. Sen är det upp till vår samhällssyn. Är det viktigare att se den drällande arbetslöse i arbete eller bör landets ekonomi prioriteras. Vad jag vet så finns den svenska avundsjukan även bland högervridna. Eller är det ren sadism?

 5. Rolla

   /  juni 19, 2007

  En sak till. Före någon börjar skylla på att det höga skatte trycket är en orsak till varför svenska storföretag(ofta stora exportörer) flyr landet kan jag redan kontra och vågar med STOR säkerhet påstå att det inte finns några skatterlättnader i världen som kan ta ner företagens lönekostnader till en tiondel. Vilket motsvarar vissa åglöneländers löne kostnader. Nej, bortse från all samhällsmoral och annat skit så är faktiskt arbetslösheten ett ganska delikat problem. Det är baksidan av den svenska välfärden. Ett problem vi har råd att ta uti med samhällsekonomiskt. Men samhällsmoraliskt verkar många ha svårt att handskas med det. Detta val har svenska folket röstat med ”hjärtat” och inte med furnuftet. Därför kan vi nu vänta oss högre räntor, dyrare importpriser och än högre lönekostnader för företagare. Det som är trist är att sossarna än en gång står i startgroparna för en samhällsmoralisk debatt inför nästa val. En debatt dom åter igen kommer att förlora om de inte byter bana.

 6. Den debatt du skriver om gjorde mig också upprörd.

 7. Det var trevligt att komma hit och se att bloggsemestern gjort ett litet avbrott.

  Ja, det blir spännande (om nu det är det rätta ordet) att se hur mycket friskare svenska folket kommer att bli åren framöver.

  MEN jag vill just nu mycket hellre önska dig och dina två- och fyrbeningar en riktigt härlig midsommar. Som det ser ut just nu kommer i alla fall vi Hedemorabor att få riktigt hyfsat väder på midsommaraftonen. Man kan ju hoppas :).

  Ha det bra!

  Kram och krafs från oss!

 8. lenasstudio

   /  juni 20, 2007

  VIll passa på och önska dig och de dina en skön sommar!

  Bra inlägg !

 9. Vad ska man säga. Det gamla patriarkatet är tillbaka infoga dig i ledet och knip käft. Är det någon som kommer ihåg statartiden från historielektionen.? det är skrämmande med medelsvensson som tror de åker första klass för de tror att de röstade på ett arbetarparti. Synd om dessa människor som tycker att det är rätt att sänka sjuk och a-kassan de har ännu inte fattat hur lätt de själva kan hamna på den stolen. Jag undrar hur mycket glädje det kommer att ligga i skattesänkningarna när försämringarna kommer att drabba medelsvensson. För vem ska betala för cancer, kroniskt sjuka, diabetes, alla trafikolyckor, sämre skolor och mer segregering mm. Hur många mer uteliggare kommer vi att få som inte tillhör kategorin drogmissbrukare hur många mer barn kommer vi att få se som måste sova ute för att föräldrarna är arbetslösa eller sjuka och pengarna räckte bara till hyran och en del räkningar. Men efter ett tag är kanske mamman och pappan tvungna att göra ett val att ge sina barn mat och kläder.
  Man är alltid en del av sin egen framtid det är sant men när pengarna inte räcker är man inte längre en del utan man är den som har blivit utslängd utfrusen av moderatalliansen för att de ska finansiera lyxproblem så som hemstädning, barnvakter….
  I framtiden kommer
  områden med fattiga ”svenskar” växa med lavinens fart och det kommer att bli områden som ingen annan vill bo i det blir lite som där det bor mycket utlänningar att där vill man inte bo Redan nu tillhandahålls informationen om vilka människor som bor i områdena om hur många arbetslösa det finns eller hur många som har högskoleutbildning. Vi kommer i en allt större utsträckning att välja bostäder efter vilka andra som bor där inte var vi vill bo.
  En applåd till Alliansen som vill införa fattigdom igen….

 10. Det är så lustigt (fast mest olustigt) att de på allvar tror att all kort sjukfrånvaro på sikt orsakar långtidsfrånvaro, när det i själva verket är precis tvärt om.

  Långtidssjukskrivningarna tycks ju ha ökat, men det talas väldigt tyst om hur mycket korttidssjukskrivningarna faktiskt minskat under samma period.

  Om folk inte har råd att vara hemma ett par dagar, till någon vecka när de är t ex förkylda så leder det i längden till att de blir så utmattade att de blir väldigt sjuka.

  För att inte tala om hur mycket man smittar alla kollegor…

  Och en annan sak – tänk att det aldrig är någon ”big deal” när en moderat fuskat. Jo, i media förstås, men aldrig i deras egna ögon.
  Alltid är det några som försvarar både skattefusk och annat när det är moderater som är skyldiga.

  Men ett jävla hallå från folket om någon stannat hemma ett par dagar för länge vid sjukdom?!

  Och hur var det nu…blev Billström mfl verkligen sjuka av att bli ifrågasatta i media? Är strutsmentalitet en sjukdom? Är de inte arbetsföra då?
  Bara undrar….

  F. ö. undrar jag varför alla tror att man är sosse så fort man är mot alliansen.
  Är ni inte bildade nog att känna till fler partier?

 11. PS. Glad midsommar på dig också!

 12. Håller med er Q och mona. Och visst är det märkligt att man hela tiden blir kallad sosse när man kritiserar högerpolitiken! Jag är inte medlem i något parti, och mina röster har oftast hamnat hos vänstern – inget jag skäms över!

 13. Bra inlägg! Önskar dig en fin midsommar!

 14. D

   /  juni 29, 2007

  Håller med Ilse-marie
  Jag har aldrig röstat rött men blir ändå kallad för ”sosse” för att jag tycker regeringens politik är oansvarig och djupt orätvtis och skapaar farliga klyftor samt att deras politik leder tll överhettning o att ekonomin till slut kraschar. Denna kritik TÅL inte högern utan ska då drämma till med att man skulle vara ”sosse”. inget fel med sossar men jag röstar inte på dem. Jag dömer politikens innehåll och inget annat och regeringens politik..suger!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: