Trista ballar och bekväma löneökningar

Bara en tanke… vissa löneökningar är inflationsdrivande – andra inte. Så bekvämt!

aschberg_p_200.jpg Med ballar av stål?

Vattenattacker och fejkade stölder. Förnedra, skrämma och göra bort människor och sedan fråga hur det känns. En lysande idé till komik? Knappast!

Själv tycker jag att det verkar passa bra in i den nya komiker trenden. Trams och fjant utan mening, ungefär som det nya radarparet Fredrik och Filip. Nej, jag förstår inte deras storhet. Tomma som uppblåsta ballonger i mina ögon.

Humor, satir och komik utan underliggande tanke eller samhällskritik är bland det tristaste som finns. Förnedrings TV har vi väl nog av i alla dessa dokusåpor. Där ställer i alla fall offren upp frivilligt. I det här fallet attackeras människor som förmodligen inte alls har någon vilja att förnedra sig i TV.

Vattenattacken på Fredrik Reinfeldt var inte bara löjlig, den var idiotisk. Med tanke på att två framträdande politiker faktiskt mördats i Sverige i modern tid, kan jag inte förstå hur någon kan tycka att det här var kul. Jag kritiserar gärna Reinfeldt politiskt (som ni vet), men sånt här är enbart obehagligt, oavsett vilken politisk tillhörighet den drabbade har.

Det är bra att Eva Hamilton bett Reinfeldt om ursäkt, men vad sysslar Robert Aschberg egentligen med, VD:n för Strix television? Frågan är väl varför SVT ger Strix ett sånt här uppdrag? ”Ballar av stål” – enbart programtiteln borde avskräcka.

*
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Annonser
Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

5 kommentarer

 1. Hej! Ilse-Marie- Det fanns en tid då nämnde Aschberg påstods vara en av landets mest talangfullaste journalister, efter diverse program finns väl inga oklarheter kvar kring det? 🙂 Håller med om att humorn är bättre när den driver med samhällsrelaterade problem, humorn som tankeväckande kraft! Har du förresten sett programmen som går på MTV? Jackass och allt vad de heter? Snacka om ”BRA” humor, det finns faktiskt intressanta analyser av den typen av program, att det till exempel skulle kunna vara program för at förstärka en manlighet som mer och mer är svår att definiera. Att manlighetens tidigare självklara och fasta identitet förändrats, och att det därför uppkommer sådana här program där karlar ska utsätta sig själv för faror och vissa sin styrka, modighet (typiskt ”manliga” egenskaper) som en slags reaktion mot den nu ifrågasatta manligheten.

 2. Lena

   /  maj 24, 2007

  Det där tilltaget från VD:n för Strix television, Aschberg, ger dålig reklam för både bolaget och dess VD. Det där tilltaget var på en mycket låg nivå!

  Visst får man som politiker vara beredd på både det ena och det andra, men någon måtta på galenskaperna får det väl ändå vara.

  Ha det gott
  Lena

 3. kirira

   /  maj 24, 2007

  Man skulle ju kunna hävda att det är bättre att Svt gör sina program själv och inte lägger ut dem på entreprenad. Om man nu är lagd åt det hållet att man tror att statligt drivna företag och verksamheter kan göra riktigt bra grejer ibland och privata entreprenörer riktigt dåliga. Kanske för att undvika sådana slutsatser som Reinfeldt valt att ligga lågt.

 4. Jag är lite nyfiken på hur många det är som sett orginalet? Själv gillar jag inte förnedringshumor, brukar till och med tycka att de flesta dolda-kameran-projekt som visats på TV suger fett just av den anledningen. Men jag tycker nog ändå att en del av det som finns att se från orginalprogrammet är lite kul faktiskt. (Ingen är väl super-konsekvent antar jag). Poängen är att en väldans massa människor verkar ha åsikter om programidén utan att veta vad det handlar om. Sök på Ballz of Steel på youtube, och kolla in några av klippen där – garanterat kommer ni garva åt något. Tyvärr, kanske..?

 5. opassande: Tror det är en åldersgrej det här. Plus lite moralism från det anonyma, humorbefriade socialdemokratiska gardet. Minns s-riksdagskvinnan som på allvar ville ha en lag om att de som ska synas i tv-rutan först måste ha gett sitt tillstånd att vara med. Någonstans där försvinner en viktig demokratisk princip, nämligen yttrandefriheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: