Fredrik, Bush och strategier

arm.jpg

Fredrik Reinfeldt är just nu på statsbesök i USA. I morgon ska han träffa president George W. Bush. Ett möte mellan två impopulära ledare. Bush får enligt DN numera godkänt av endast 35 % av befolkningen. I Sverige har väljarna redan efter ett halvår genomskådat Fredrik.

Båda två har hittills visat prov på klasspolitik av högsta klass. Bush satsar på sina krig i Irak och Afghanistan. De sämst ställda får betala kostnaderna och offra sina liv för lögnerna. Fredrik satsar på sitt krig mot det svenska välfärdssamhället. Vilka som får betala vet vi.

Men Fredriks syfte med resan är inte krigen utan miljöpolitiken:

Min ambition är att när jag åker härifrån ta med mig en större förståelse för den amerikanska strategin mot klimathotet.

– Reinfeldt vid en pressträff med svenska journalister i USA.

Intressant och oroande!

Visserligen har Kalifornien, med guvernör Arnold ”Terminator” Schwarzenegger i spetsen – som Fredrik planerar träffa på onsdag, kommit långt när det gäller miljöarbetet i förhållande till resten av USA. Men för övrigt är knappast USA ett föregångsland. Bush miljöpolitik är lika med noll.  En skrämmande strategi att ta efter!

Strategi mot klimathotet….
globalwbush.jpg

*

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Annonser
Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

3 kommentarer

 1. Jag tycker det är skrämmande att en svensk statsminister inte säger något om Irakkriget (det var Bush som talade om det) när såväl det svenska som dete amerikanska folket är så kritiska. Inte heller tar Reinfeldt upp frågan om Annika Östbergs överflyttning till Sverige. En kvinna som väl vid detta laget har sonat sina misstag många gånger om för att få avtjäna resten av straffet i Sverige.

  Reinfeldt var nog glad att hitta en fin fråga att jobba med (global warming) där han kunde låtsas att han åstadkommit allt det den röd-gröna alliansen åstadkommit i miljöpolitiken och får beröm av en annan ledare som just lärt sig stava till k-l-i-m-a-t. /VS

 2. St Just

   /  maj 17, 2007

  Den som tiger samtycker – så enkelt är det. För den borgerliga regeringen är Reinfeldts tigande = ledarskap. För mig påminner det mer om den osynlige figuren på skolgården som står i bakgrunden och dirigerar de mer lättledda kompisarna som senare läxas upp för sina tilltag.
  Reinfeldts statsbesök får mig även att minnas en mer orädd politikers besök i USA; Palmes 1970. Palme hade då i tal efter tal brännmärkt USA för Indokinakrigen med allt från monstruösa bombmattor (jfr gärna med dagens Irakkrig) till ”tiger-burar” (jfr gärna med Guantanamo). Palme vågade uttrycka sin (och svenska folkets) kritik även då han möttes av utkommenderade hamnarbetare som skrek ”Palme go home” och ”America – love it or leave it”.

  Det är skillnad på ledarskap.

 3. Sanna

   /  maj 19, 2007

  …fast något som faktiskt tål att tillägga i denna fråga är Bushs hemliga miljardinvesteringar i forskning kring vätgasdrivna bilar. Mycket intressant information som säger lika mycket om oljesonen som det amerikanska samhället. Att Bush nog egentligen fattat hur det står till med planeten tvivlar jag inte på. Att däremot ställa sig bakom åtgärder är för Bush svårare, givet USA:s oljeberoende, och givetvis även det ekonomiska incitamentet att hålla fast vid oljan – som försörjer hans familj. Jag säger inte att Bushs officiella hållning är att föredra – absolut inte! Jag menar bara att ett eventuellt skifte i hans hållning inte skulle vara överdrivet otroligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: