Spänningen stiger

royal.jpg

Andra och avgörande omgången av det Franska valet närmar sig med stormsteg. På söndag smäller det. Frankrike kan få sin första kvinnliga president.

Ska man tro SvD vann Ségolène Royal den stora valdebatten i Fransk TV i går. Om det räcker ända fram återstår att se. Sarkozy ledde i den senaste oppinionsundersökningen, om än knappt.

Spänningen stiger – jag fortsätter att hålla tummarna!

*

Andra bloggar om: , , , ,

Annonser
Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

6 kommentarer

 1. Det kommer att bli svårt att blogga de närmsta dagarna. Sitter här och håller bägge tummarna. Försökte med stortårna också, men misslyckades;-)

 2. Jag kan erbjuda ett par tummar jag också. Jag kommer att jubla högt om det går vägen. Är orolig att Nicolas Sarkozy kommer att vrida hela EU åt höger om han kommer till makten. Därför är valet så otroligt viktigt också för svensk del.

 3. Håller med – valet är viktigt för hela Europa!

 4. Lars-Göran

   /  maj 3, 2007

  I den första opinionsundersökningen efter debatten i går tyckte 31% att Royal vann och 51% att Sarko vann. Ingen vill ha en hysterisk president som totalt tappar fattningen och börjar komma med personliga förolämpningar till sin motståndare. Glöm Royal!

 5. Till Lars-Göran:
  Vem som tappade fattningen kan ju helt uppenbart diskuteras. Men, vad jag förstår menar du att de istället vill ha en president som kallar en stor del av befolkningen för slödder? Kanske du har rätt, men det är i alla fall inget jag hoppas på!

 6. loulou

   /  maj 8, 2007

  måste bara få säga att presidenten inte kallat ”en stor del av befolkningen” för slödder – det är så överdrivet. Han kallade de GÄNG som bränner bilar och har annat gangsterliv för sej, för slödder (olyckligt ordval, visst). Detta är ingalunda ”en stor del” av frankrikes befolkning!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: