Om sanningen ska fram

Justitiekanslern Göran Lambertz skriver i dag på DN debatt om varför han nu inleder en granskning av vakter och poliser.

Det är berömvärt och viktigt. Att allt inte står rätt till när det gäller rättvisan är uppenbart. Brottsoffer döms som skyldiga. Vakter och poliser håller ihop och skyddar varandra. Äntligen någon som vågar peta i den infekterade röran.

Det mest uppmärksammade fallet det senaste året är givetvis Anna Sjödins påstådda misshandel av en krogvakt. En intressant och avslöjande analys av hela affären har Ann Charlott Altstadt gjort i tidskriften Ordfront. Där jämför hon medias bevakning av Anna Sjödins kontra moderaterns Per Bills snedsprång. Läs den gärna!

Drevet mot den förra SSU ordföranden var en ruskig affär. Långt värre än alla eventuella påstådda fyllor, skällsord och utdelade slag. Sanningen och fakta var av mindre betydelse i medias bevakning, Anna Sjödins blåmärken till trots. Medias mål var att smutskasta ännu en socialdemokrat, och givetvis som vanligt – att sälja lösnummer.

P.S. Tack Kajsa för länken!

*

Andra bloggar om: , , , , , ,
Intressant.se
Lägg till som favorit – nyligen.se

Annonser
Följande inlägg
Lämna en kommentar

3 kommentarer

 1. Ja, det är bra att dom kollar upp det hela, men nu tror ju inte jag att hon var helt oskyldig heller! Sköt om dig och njut av dagen!
  Vicke
  http://www.vicke.be/min_blogg.htm

 2. Kajsa

   /  maj 5, 2007

  Och inte Bill heller!!? Men det är skillnad på folk och folk??

 3. Visst är det skillnad på folk. När Per Bill slog en ordningsvakt så ryckte dåvarande partisekreterare Sven-Otto Littorin ut till Bills försvar. Annars brukar Moderater vara väldigt oförsonliga mot bråkstakar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: