Dagens hjälte och vårglädje

Två härliga nyheter i dag….

Svenska folket har genomskådat regeringen Reinfeldt. Socialdemokraterna har idag större folkligt stöd än hela alliansen tillsammans! I den senaste väljarundersökningen från Temo får det borgerliga blocket 42,4% och vänster blocket 54,1%. Nyval, tack! 😀

Svensk Handels vd Dag Klackenberg tog i går kväll saken i egna händer och struntade i Svensk Näringsliv. Avtalet med Handels skrevs på och båda parter är nöjda. ”Svensk Näringsliv blir min sak att hantera” säger Dag Klackenberg – dagens hjälte! 😀

Ett litet tips ska jag hinna med också. Läs Lena Sundström lysande krönika i Aftonbladet (29/3). Både rolig, avslöjande och tänkvärd – om regeringens nya order till arbetslösa. Ett citat:

Affischen har stirrat mot mig på morgnarna i tunnelbanan. ”Är du social, energisk och långtidsarbetslös?” Och jag har ärligt kunnat svara nej, jag är asocial, skittrött, och anställd. Jag antar att det är en av de riktigt stora fördelarna med att inte vara längst ner i en hierarki, att slippa hävda att man har samma egenskaper som en Golden retriever.

Nej, nu ska jag gå ut i vårsolen och njuta 😀 Men jag kommer tillbaka….

krokusar.jpg

Jag önskar er alla en härlig vårhelg med sol, värme och en hel massa vårblommor! Glöm bloggen för en kort sekund! Det ska i alla fall jag göra….

*

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,
Intressant.se
Lägg till
som favorit – nyligen.se

Annonser
Lämna en kommentar

16 kommentarer

 1. Kajsa

   /  mars 30, 2007

  Fantastiskt! Att det finns folk med civilkurage!! Heder åt Klackenberg!

  Ja, wow, vilket väder!!

  Jo, Lena Sundströms krönika var jättebra! 🙂

  Här ett bra citat till: ”Som vanligt finns det ett problem med den här typen av förslag och det är att det alltid är de som inte riskerar att drabbas själva, som lägger fram dem. Har man pengar på banken kommer man alltid ha råd att gå arbetslös ett tag. Man behöver inte ens kalla det för arbetslöshet. Man kan kalla det paus, eller kvalitetstid med barnen tills man hittar ett nytt jobb”.

  Och som en vän påpekade i mejl igår så är det verkligen inte bara arbetarklass som röstar på röda blocket! Därför att de tror på ideologin; om solidaritet och att värna om varandra och att vi alla hjälper de som behöver hjälp, när de behöver det.

 2. Nu har jag sprungit i cirkel och gjort vågen för Dag Klackenberg.

  Lena Sundström är ett nödvändigt ljus i mörkret.

  Borde det inte införas en marknadsföringslag så politiker inte ostraffat får lura väljarna så som alliansen tycks ha gjort. Det går inte att förklara opinionsundersökningen på annat sätt än att väljarna fördes bakom ljuset. Och varför ska undersåtarna ha respekt för demokratin när inte politikerna har det?

 3. Ja tack!! Ett nyval skulle inte vara fel, och det var bra att det blev ett avta! Sköt nu om dig och ha en trevlig helg!!
  Vicke
  http://www.vicke.be/min_blogg.htm

 4. Vi behöver nog de här 4 åren för att inse vad vi hade. Nå´t annat än en socialistisk regering 2010 är otänkbart. /Niklas

 5. Krokusar piggar upp vem som helst, speciellt gula. Slänger in ett helt fång till dig och önskar dig en riktigt trevlig helg.
  Kram:)

 6. Håller med om att den här dagen har inneburit positiva nyheter. Gårdagens debatt i riksdagen höjde dock adrenalinet på oss som var där. Samma borgare som säger sig stå upp för den svenska modellen med starka fackförbund och kollektivavtal vill begränsa möjligheten att vidta blockad och stridsåtgärder. I alla fall om ägaren är en ung blond tjej som verkar trevlig. När dessutom dessa borgerliga företrädare inte förstår sambandet mellan hög organisationsgrad och starka fackförbund så kan man bara ta sig för pannan och önska nyval. Men det kommer förmodligen inte att hända även om man märker att riksdagsledamöterna allt som oftast känner helt överkörda av den moderatledda regeringen.

 7. kirira

   /  mars 31, 2007

  Japp, det våras! Såg årets första blåsippor idag från våran balkong! Underbart formulerat av Lena Sundblad.

 8. Verkligen dagens hjälte..applåder tlll honom.. Jag läste också den artikeln med lena mycket bra… *L* Ha de gott och ta vara på dig/mona

 9. Kajsa

   /  mars 31, 2007

  Fler med civilkurage läste jag om igårkväll, se denna blogg: http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=26 i inlägget ”Inkompetent högerregering”.

  Där står bl.a.: Chefen för statens enhet för ägande har sagt upp sig i protest. Hon anser inte att det går att sälja de sex stora statliga bolagen på ett seriöst sätt. De krav som ryms inom begreppen ”ansvarsfullt ” och ”professionellt” går inte att leva upp till”.

  Och: PÅ område efter område visar det sig att högerregeringens förslag är politiska hastverk.

  Ja, det är trist!!

  Göran Greider skriver i dagens ledare att det är märkligt att pressen inte skriver om opinionsraset för högerregeringen. Se sidan: http://www.dalademokraten.se/ArticlePages/200703/30/20070330155500_467/20070330155500_467.dbp.asp?dep=ledare

  Han skriver bl.a.: …hela den borgerliga pressen unisont tiger om den fortgående krisen för den sittande regeringen.
  Hade en s-regering haft samma klena stöd under så pass lång tid hade det överallt talats om katastrof och om behovet av ”förnyelse”.

  Men han är också kritisk till (s)…

 10. KRAM:)
  🙂

 11. Härligt!
  Skönt att åtminstone några vill betala för sina anställdas tid (att statsministern m fl inte vill det visste vi ju redan :-).

  Orkade inte kommentera bland idioterna som kommenterat ditt förra inlägg, men JAG blir iallafall ALLTID insprerad av din blogg!

  Lena S. verkar vara en rivig och bra människa. Hon satte fingret precis rätt.

 12. Sanna

   /  mars 31, 2007

  Får jag ställa en liten fråga bara, apropå just ingenting. Är kollektivavtalen tvingande eller frivilliga?

 13. Sköt nu om dig och ha en fortsatt trevlig helg!!
  Vicke
  http://www.vicke.be/min_blogg.htm

 14. Till Sanna:
  Kollektivavtalen anger lägsta nivån – man får förhandla uppåt, då kallas det löneglidning.

  Tack för alla härliga kommentarer!

 15. Sanna

   /  april 1, 2007

  Till ilse-marie:
  Mjo, så mycket vet jag. Tack ändå. 🙂 Men är de tvingande eller frivilliga för arbetsgivarna?

  Måste förresten passa på att önska en glad påsk!

 16. Sanna:
  Jo, de är, vad jag förstår, tvingande – arbetsgivarna får inte lägga lönen lägre, bara högre. Förutsättningen är förstås att arbetsplatsen har kollektivavtal. Inte som på den berömda salladsbaren….
  Tack för påskhälsningen – önskar även dig en glad påsk!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: