Carl Bildt, nyliberaler, rasister och sanningen

Innan jag själv började blogga, för snart ett halvår sedan, hade jag i princip aldrig läst en blogg. Jag visst absolut ingenting om bloggvärlden. Bloggtoppar och blogglistor hade jag aldrig hört talas om. Vilka grupper i samhället som brukade blogga visste jag inte heller. Jag var kort sagt ointresserad.

Mitt enda motiv till att börja skriva själv var politiskt. Jag hade helt enkelt tröttnat på att hålla tyst. Snart upptäckte jag att människor faktiskt läste vad jag skrev, och att det fanns fler som kände som jag. Positiva kommentarer och glåpord har avlöst varandra. Skriver man om politik så får man kanske räkna med det.

Den senaste tiden har jag haft lite fler besökare. Själsfränder, som liksom jag drömmer om ett mer rättvist och solidariskt samhälle, har upptäckt min blogg, och vissa börjar skriva själva.

Jag tycker att det är fantastiskt att vi börjar bli fler som utmanar de nyliberala värderingar som annars genomsyrar både bloggvärlden och mycket av mediavärlden idag. Alla de positiva kommentarer jag får ger mig inspiration att fortsätta. Tack alla ni som jag inte kan tacka på annat sätt än så här!

Tittar man på vissa politiska blogglistor ligger ofta SD och mer eller mindre rasistiska bloggar i toppen, tätt följd av diverse nyliberaler. Tydligen är det dessa grupperingar som fortfarande dominerar bloggvärlden. För en vecka sedan slog min egen blogg till och hamnade överst på en lista. En ren tillfällighet, men oj vad nervösa vissa blev – ett RÖTT hjärta i toppen – HJÄLP!

Jag har fått veta att jag är dum, okunnig, korkad och en hel massa annat.
Det senaste var att jag, i min bloggpost ”Så raseras välfärden”

sprider propagandaförvanskningar för att öka söndringen i samhället

Men knappast. Så talar rädda män. Ingen har monopol på sanningen. Det enda jag gör är att skriva ner mina åsikter och min sanning i en blogg. Carl Bildt, en massa nyliberaler och Sverige Demokrater har rätt att blogga och föra ut sina sanningar – varför inte vi andra?

Politik är att vilja (sa Olof Palme). Jag skulle vilja säga – politik är att välja – vilket typ av samhälle vi vill ha. Ett solidariskt samhälle där empati och humanism är ledord eller ett samhälle där var och en får slå sig fram bäst de kan – där egoism och egenytta styr. Valet är vårt….. men i mitt tycke inte så svårt!

*
Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,
Intressant.se
Lägg till som favorit – nyligen.se

Annonser
Lämna en kommentar

24 kommentarer

 1. Politik är att handla. Ideologi är rätt värdelöst generellt. När det kniper så märker man vilka man har i ryggen och vilka som är ens fiender. Klasserna formeras i konflikter.

  Men visst är det roligt att vi är fler som skriver, det håller jag verkligen med om. Borgarnas propaganda är det lika bra att strunta i, vi kan inte vinna på deras spelplan.

 2. Jag har märkt det jag med att när mina bloggposter nått högt upp har andelen påhopp ökat. Mycket är nog avundsjuka.

  Men trots att jag bloggar mest för min egen skull blev jag lite glad när jag petade Calle från den där top posts-placeringen han alltid har. Om så bara för en timme…

 3. Svenskar känner sin egen vardag bäst. De kan nog välja efter sin verklighet. Och det är inte tomma hjärtan som vänder sig i riktning höger i det Sverige som socialdemokrater har skapat. Det är frusna hjärtan som längtar efter frihetens och rättvisans varma vind.

  Det handlar ytterst om värdighet. Hur uppstår värdighet? Jo, genom att du förväntas att ta ansvar för ditt liv när du är vuxen och att du belönas för dina ansträngningar.

  Om en svensk medborgare bara vill rå om sig själv, så anser jag att det är ett dumt val, eftersom alla behöver någon som rår om dem tillbaka. Men jag vill inte lägga mig i det, så länge den personen inte angriper någon annan med våld, stölder och bedrägerier. Jag vill lämna solidariteten fri, eftersom jag tror att den enda solidaritet värd namnet växer ur medvetenhet, utbyte av värden och personlig kontakt.

  Har SAP styrt Sverige mot större sammanhållning och livshopp, större livsglädje och framtidstro? Har SAP:s höga skattetryck och ymniga, okontrollerade bidragsgivande hit och dit rustat Sverige mentalt inför globaliseringens utmaningar? Svensken är bekväm och rädd. Hukar under starka arabiska män och pampar inom det arvrika storkapitalet och den välgödda politiska överklassen. Den som reser sig för att vädra, den som reser dig för att upplysas, den som reser sig för att vilja veta, den vet att vilja, den tror jag på, den ger jag min skål. Heja, nya höger-Sverige!

 4. St Just

   /  mars 30, 2007

  Tänk att samla så mycket vulgaritet i några svulstiga meningar. Struck hånar den fege svensken, hetsar mot araber, slänger med några fraser om pampar, den blåblodiga adeln, storkapitalet och de välgödda. Därefter ska Struck vädra ut och upplysa och för det skålar han, (i en vikingahjälm får man förmoda.)

  Som Ilse-Marie skriver: ”Så talar rädda män.”

 5. St Just. Hur talar modiga män? Anonymt och förklenande om en offentlig person med kontroversiella åsikter om etablissemanget? Jag är frisk och stark och välutbildad. Jag hade kunnat välja en annan väg. Jag valde frihetskamp. Vad du tycker om det kan kvitta, men det förvånar mig att du väljer att beskriva det som rädsla.

 6. Måste struck kommentara överallt? Han säger bara samma sak hela tiden och är en uppenbar rättshaverist. Han raderas direkt om han skulle skriva på min blogg kan jag ju säga. Jag kan tänk amig att diskutera med folk som inte tycker smo jag men stollar, antionalister och sexister har liksom inget att hämta.

  Jag tror det handlar om att borgarna blir provocerade av att folk vågar försöka tänka utanför rådande paradigm.

 7. Seeyouinthehall. Vem bryr sig om din blogg? Definiera rättshaverist. Jag har bara polisanmält en enda person i hela mitt liv och ändå blivit utsatt för betydligt grövre brott än vad det gällde då. Att polisen har så dåliga resurser att de lägger ned alla förundersökningar utom de som gäller riktiga vidrigheter, det borde inte kasta någon skugga över mig. Jag har aldrig haft problem med myndigheter. Har dock träffat riktiga rätthaverister och supit med dem. De gillade mig men var riktigt jobbiga. Dem skulle du träffa. Jisses, vilka historier jag kan berätta…

 8. well, nuff said.

 9. Seeyouinhell. Så du tycker att det är OK att kalla mig rättshaverist utan att vare sig definiera ordet eller förklara varför? OK, barnkillare.

 10. Jag tycker det känns rimligt, ja. Men det var roligare när esbati kallade dig knarkare.

 11. Seeyouinhell. Gjorde han? Nej, det gjorde han inte i rättvisans namn. Han påpekade att jag borde sluta ”röka knark”. Du verkar ha fått uppfattningen att jag blev väldigt arg över det, eftersom du försöker att provocera mig med det. Det blev jag inte. Eftersom han är en kändis, så tänkte jag att det var en bra idé att sätta fingret på förtalsaspekten. Dels för att han borde föregå med gott exempel. Dels för att det var ett sätt för mig att få uppmärksamhet till min blogg. Polisen la ned förundersökningen utan att ange något skäl, men sedan läste jag mig till varför: Åklagare är förhindrade att väcka åtal mot brottet ”förolämpning”, om det inte finns någon annan åtalspunkt i anslutning. Bara för att jag inte visste det, så betyder inte det att ”förolämpningen” var laglig. Men med tanke på att jag inte riskerar åtal, så sluta att krama barn mot deras vilja. De tycker inte om det.

 12. Sanna

   /  mars 31, 2007

  Tänk att det kan vara så svårt att se att det finns fler färger på kartan än den röda… vad är det med er? Av någon anledning verkar den politiska ståndpunkten snarare vara inkorporerad i identiteten än i just tankar och åsikter. Därför tar vänsteranhängare så illa vid sig så fort de kritiseras, och därför har de så snabbt att dra alla av annan ståndpunkt över samma kam. Skrämselpropagandan sitter så djupt att den ses som en sanning – en ”sanning” som aldrig ifrågasätts. Vart tog det fria tänkandet vägen?

 13. St Just

   /  mars 31, 2007

  Sanna, du frågar ”Vart tog det fria tänkandet vägen?”
  Jag vet inte om du anser att Strucks nedanstående rader är tänkande eller bara en ideologisk härdsmälta:

  ”Svensken är bekväm och rädd. Hukar under starka arabiska män och pampar inom det arvrika storkapitalet och den välgödda politiska överklassen. Den som reser sig för att vädra, den som reser dig för att upplysas, den som reser sig för att vilja veta, den vet att vilja, den tror jag på, den ger jag min skål. Heja, nya höger-Sverige!”

 14. St Just. Om fler invandrare hade jobb och om kraven i hela samhället var större på jämställdhet mellan könen och jämlikhet inför lagen, så skulle mycket lösas. Då skulle ju även kulturella skillnader överbryggas. Denna vision delar jag med er socialister. Det viktigaste är att ett folk har en gemensam rättsuppfattning. Dock fungerar inte socialistisk politik ekonomiskt, marknaden behöver frihet för att utvecklas, rätt personer hindras att komma till rätt platser genom att alla behandlas som lika och motivationen försvinner hos de starka och begåvade när alla skall ha lika belöning.

  Om vi får en gradvis övergång till en klassiskt liberal politik med en fri marknad utan skatter och en hård rättstat utan bidragsslöseri, så kommer vi inte att behöva oroa oss över invandringsfrågor i framtiden. Det är på väg dit, men det kommer att dröja länge innan svenska folket ställer sig bakom ett systemskifte. Dock är det det som ekonomin behöver successivt för att möta globaliseringen.

  Fram till dess att vi har ett systemskifte klart, så behöver vi en nationalistisk hållning för att bevara den liberala staten och vårt samhälle fritt från spänningar, konflikter och söndring: Stopp av all anhöriginvandring från länder utanför Europa. Den återskapar patriarkala klaner med grupptryck som hämmar individens assimilation! Och fram för krav på invandrare att anpassa sig till våra svenska liberala normer och vår svenska liberala rättsuppfattning. Först genom ett ödmjukt och öppet förhållande till vår kulturutveckling, så kan en förståelse för våra lagar och vår rätt respekteras. Vi behöver även mer solidaritet mellan svenska medborgare för att klara kriserna. Hjälp en svensk istället för Afrika! Vad Afrika behöver är ändå inte pengar, utan investeringar och handel. Sådana saker underlättas med ett lägre skattetryck här och rivna tullmurar mot omvärlden.

  Svensk kultur såväl som lagar skall utvecklas ännu mer, men det är omöjligt med mångkultur, som låser konflikter, konserverar könsstereotypa roller och segregerar kollektiv.

 15. St Just

   /  mars 31, 2007

  Som jag sa – härdsmälta.

 16. St Just. Om du verkligen anser att jag är en idiot, så är det obarmhärtigt av dig att uttrycka det så plumpt. Om du bara anser att jag har fel och är en intelligent men vilseledd ung man, så borde du ha barmhärtigheten att leda mig rätt. Jag tolkar dina förolämpningar som symptom på det som Sanna har iakttagit: socialister gillar inte tänkande, de förnedrar hellre motståndare med personagrepp och stenkastning än att bemöta deras argument.

 17. St Just

   /  mars 31, 2007

  Struck, jag uttalar mig om ditt politiska tänkande som jag finner vara en ideologisk härdsmälta på samma sätt som SD:s eller diverse obskyra sekters. Kombinationen av nationalistisk fraseologi och avsaknad av humanism mot medmänniskor oavsett kontinent eller situation i livet är vämjelig.

  Om du som jag, suttit bredvid en somalisk som man via telefon försöker få kontakt med den enda anhöriga kvar i livet – en syster någonstans i krigets Mogadishu – skulle dina fraser om ”Hjälp en svensk istället för Afrika!” falla platt till marken.

 18. St Just. Du förutsätter att jag inte har afrikanska vänner? Det stämmer inte. Jag har vänner från både Somalia, Kamerun och Kenya. Min åsikt om Afrika är att det är en våldtagen och förnedrad kontinent av de västerländska arvrika familjerna, som efter kolonialismen bytte strategi och använde skattetryck inom väst och tullar runt väst samt lån till okunskap för att skapa orättvisa och föraktfulla monopol både på handeln och hjälpen i Afrika. Afrikahjälpen, som är alla dessa organisationers moder, användes bara som en förevändning för förberedelser för den belgiska utsugningen av Kongo. Tvi! Har du läst ”Mörkrets hjärta”? Varför är Röda korset och Europas starkaste banker och gardet som skyddar Rom från samma land? över 20 000 afrikaner dör varje dag till följd av detta system. Blodsugare!

  Mitt hjärta finns absolut hos Afrika, men det är just därför som jag inte vill bidra i adelns och andra arvrikas postkoloniala kolonialism, oavsett om det har att göra med acceptans för rådande ekonomiska ordning eller det rosaskimrande alibiet: Deras ”aid”.

  Har du själv aldrig undrat över varför den arvrika överklassen sitter högst upp i alla välgörenhetsorganisationer? Trodde du att det var dåligt samvete? Det finns inget samvete i det snuskiga skiktet av mänskligheten. Att du ser min ideologi som en härdsmälta är för att du inte förstår den. Och du förstår den inte, för att du inte förstår världen.

 19. Sanna

   /  mars 31, 2007

  Äsch, att svensken är en liten skyggande varelse som litar på att farbror staten ska ta hand om allting är väl inte vidare upprörande? DET om något är ju faktiskt en sanning. Jag tänker inte ta ställning till Tobias Strucks åsikter utifrån detta kommentarsfält. Det var inte heller det jag skrev om i mitt tidigare inlägg. Vad jag ställer mig frågande inför är varför vänsteranhängare alltid är så snabba med att utmåla borgerligt sympatiserande som ”onda” – innan de ens hunnit varken lyssna på eller ta ställning till dessas åsikter. (Det har ofta hänt mig, jag vet fler som har samma erfarenheter.)

  Det jag syftar på märks både i dina inlägg, seeyouinhells inlägg och hos bloggaren.

 20. Sanna. Prolog: De kristnas Djävul är en sammansättning av Pan, Satan i Jobs bok (Guds åklagare), den fallna ängeln Lucifer (betyder ”ljusbärare” och syftade på planeten Venus, morgonstjärnan som högmodigt förebådar solens uppgång och därefter bleknar i solens ljus; det var nämligen en kung med namnet Morgonstjärnan som originaltexten handlade om) som tydligen också är ormen i skapelseberättelsens Paradis.

  Så vad är ondska enligt kristen tro? Om jag förstår saken rätt: Att släppa loss naturen i känslolivet och följa instinkterna, att vilja vara sitt ödes herre, att sprida kunskap och att söka kunskap.

  Socialister tycker ungefär samma sak är ont. Det tjänar adeln och andra arvrika lika väl som kristen fromhet en gång. Men tiden är liberal och medveten, så socialisterna måste bli ännu mer stereotypa i demoniseringen av sina politiska motståndare för att bibehålla enkla sinnen i tron att vi är dåliga människor. Är vi det? Det vill de inte veta, de vill genomföra sina planer: Att styra andra vuxna. Kalla det gärna oförlösta medelmåttors maktlek.

 21. St Just

   /  mars 31, 2007

  Tänk att ett ämne som startar om hur nyliberala värderingar i bloggvärlden hamnar i fablernas värld med blåblodiga adeln, Jobs bok och morgonstjärnan. Snart dundrar väl tempelriddare och in och vi skådar järtecken i skyn.

  Struck – gå ut i naturen och känn den friska vårvinden.

 22. St Just. Gjorde nyss det. Var var du? Handlade Entrecote på Willys för kvällens internationella middag. Mer jordnära kan det nog inte bli, men duger det för att du skall svara på mina uppgifter och argument?

 23. Mycket bra skrivet och tyvärr är det så att ju fler läsare du har så blir man utsatt för påhopp och andra verbala dumheter.

  Jag ligger nog inte på någon blogg topplista än men tyvärr så blev jag påhoppad häromdagen men nu vet jag vem det är iaf.

  Sen beundrar jag dig för att du står för dina åsikter och värderingar så fortsätt skriva om vad du vill och när du vill och heja dig.

 24. Finns det något värre än rasister som skyller på att de har blattevänner så de inte kan vara rasister?

  Sanna
  Jag matas dagligen med liberala perspektiv och ideal , från när jag öppnar morgontidningen till när jag sätter på radion eller handlar på konsum. Kom inte och säg att det är mig det är fel p ånär jag tröttnar på att lyssna på skiten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: