Uppknäppt Fredrik mot offensiv Mona

Uppknäppt, slipslös och milt leende – så mötte Fredrik Mona. Stylad för en mjuk framtoning. Fredrik fick hjälp av sin skådespelartalang, och lyckades se avslappnad ut. Men man anade en viss osäkerhet bakom den lugna fasaden.

Han har all anledning att oroa sig. Expressen uppmanar t.o.m. Fredrik att ”lyssna noga på Sahlin och i god nymoderat anda lägga beslag på hennes bästa idéer.” Den meningen tycker jag säger allt.

Politiskt var Mona offensiv och vass. Hon föll inte i Fredriks fällor utan tog istället själv initiativet i varje fråga. Jobben, miljön, socialförsäkringarna och skolan. Hon vägrade att ge sig in i debatten om ”återställare”, och förklarade att vi inte kan veta hur det ser ut vid nästa val. Däremot slog hon återigen fast att vi måste ha starka trygghetssystem och en stark a-kassa.

Fredrik försökte upprepade gånger peka på sitt, före valet, starka kort – alliansen – hans ”kompisar”. Men redan nu kan vi konstatera att hans ”kompisar” ger varandra härliga små tjuvnyp på löpande band. Fortsätt så!

Vilka som blir Monas kompisar? Det återstår att se. Men alla alternativ är ändå mycket bättre än det kompisgäng banditer som nu har makten.

I går kunde vi konstatera att vi äntligen har fått en opposition. I morgon är det vårdagjämning och det känns att vi går mot ljusare tider….

*

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Annonser
Lämna en kommentar

1 kommentar

  1. Hej
    Ja Reinfelts taktik i valet var ju mycket av ”allting som ni gör kan jag göra bättre” Och han hade ju onekligen en viss framgång med den strategin.
    🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: