Ska oppositionen få kritisera OSS?

Ni såg väl Fredrik och Maud i går på nyheterna? Ilskna och rädda så att de nästan skakade. Mona Sahlin hade, hör och häpna, kritiserat regeringens politik i sitt första tal som ledare för Socialdemokraterna och oppositionen. Dessutom med humor och ironi…..

Kanske dags att vakna nu? Sitter man i regeringsställning så innebär det att man blir kritiserad och kommenterad av den politiska oppositionen. Det enda man möjligtvis skulle kunna bli irriterad och förvånad över är att oppositionen så här långt knappt har synts till. Det har dock till stor del haft sin naturliga förklaring.

Beröm gärna, men kritisera inte vår store ledare….
kritik.jpg

Men, nu finns Mona Sahlin där. Vi kan bara hoppas på att hon fortsätter att kritisera. Gärna med ännu mer humor och ironi. Den nya högerregeringens iscensatta systemskifte måste avslöjas, diskuteras och ifrågasättas.

Samtidigt är det mycket viktigt att den politiska vänstern med socialdemokratin i spetsen, i god tid före nästa val, visar på alternativ. Vi som fortfarande tror att ett rättvist och jämställt samhälle gynnar alla måste få börja hoppas igen.

Hur är det då med den berömda a-kassan. Kommer Mona Sahlin och Socialdemokraterna att försöka återskapa en stark a-kassa?

I gårdagens Agenda fick Mona Sahlin ytterligare en möjlighet att svara på vad hon vill med a-kassan. Hon gick tydligt emot SACO:s ordförande Anna Ekström som tycktes omfamna den nya lägre a-kassan och förespråkade fackliga eller privata försäkringslösningar. Mona Sahlin slog fast att hon vill ha en stark a-kassa för alla, och starka socialförsäkringssystem. Man ska kunna leva ett drägligt liv även om man blir sjuk eller av med jobbet. Tack för det beskedet!

*

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,
Intressant.se
Lägg till som favorit – nyligen.se

Annonser
Lämna en kommentar

1 kommentar

 1. Syster Yster

   /  mars 19, 2007

  Även jag hörde Reinfelds sura uttalade igår. Lät lite som skrämselhicka där 🙂
  Har även hittat till Margot Wallströms blogg, den är iofs på engelska och det är inte min starkaste punkt. Men jag skrev ett önskemål om att få den översatt till svenska. Påtalade även Bildts popularitet och tyckte att hon kunde bygga vidare på den tanken. Många bäckar små……
  Jag ser verkligen fram emot första mötet mellan Rinfeldt och Mona!!
  Men ser med skräckblandad förtjusning även fram emot kvällens program om Persson.
  Han är speciell 😉 och fanken vet vad han får ur sig!
  Ha det gott

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: