Det nya kvinnopartiet ratar feminismen

Sveriges ”nya arbetarparti” Moderaterna vill nu locka till sig ännu fler väljare. I helgen presenterade sig Fredrik Reinfeldt som ledare för det ”nya miljöpartiet” genom att sjunga miljöbilarnas lov (nej, han kör ingen själv – men han har en mycket bra ursäkt, så det så) och berätta att han numera är övertygad om att ”växthuseffekten är på riktigt”.

Men detta är inte nog, nu ska även kvinnorna vinnas. Visserligen har inte Moderaterna några planer på att kalla sig det ”nya feministpartiet”. Ordet feminist är förlegat, förklarade Fredriks fru Filippa och 80 % av hennes partikamrater håller med. Istället ska de nu slå igenom som det ”nya kvinnopartiet”.

På måndag väntas Fredrik inleda sin turné i verklighetens Sverige bland ”välfärdens kvinnor” i Umeå. Så här förklarade han sin idé i helgen: – ”Det är kvinnorna som jobbar i välfärden. Det är även kvinnorna som bär huvudansvaret för det icke betalda arbetet i hemmet”.

ff31.jpg

Att Fredrik har läst på förstår vi, han talar i alla fall inte av egen erfarenhet. Hemma hos Fredrik och Filippa betalade de sin piga (förlåt au pair) 3 500 kr i månaden en gång i tiden. Numera betalar vi istället hans pigor genom skatten. Och om familjen Reinfeldt, mot all förmodan, någonsin hinner äta middag tillsammans är det Fredrik som står för korvgrytan. Inget obetalt kvinnoarbete här inte!

Moderaternas egen valanalys visar att kvinnorna i stor utsträckning ratar partiet. Som utomstående betraktare är det inte så svårt att förstå varför. Moderaterna, tidigare Högerpartiet, har alltid dominerats av män. Partiet har traditionellt sett varit inriktat på att befästa de välbeställda männens makt. De har saknat allt engagemang för att skapa ett rättvisare och mer jämställt samhälle.

I moderaternas värld handlar det mesta om hur varje individ ska kunna roffa åt sig så mycket man kan för egen del. Sköt dig själv och skit i andra – skulle kunna vara en passande sammanfattning av deras strävanden genom åren.

Kanske anledningen till att kvinnor i stor utsträckning ratat detta parti är att de vet hur det känns att alltid slå underifrån. I alla samhällsklasser är kvinnan underordnad mannen. Ett mer rättvist och jämställt samhälle gynnar alla – utom möjligen välbeställda medelålders män. Alltså, den typiske moderata väljaren.

Att moderaterna nu tror sig kunna lura till sig röster från oss kvinnor i arbetarklassen känns lika förnedrande för oss som deras politik gör. Det sägs ju att ”genom sig själv känner man andra”. Kanske är det därför de tror att de kan lura oss. Men, till skillnad från det ”nya kvinnopartiet moderaterna” så har vi begåvats med både hjärta och hjärna…

*
Andra bloggar om: , , , , , , ,
Intressant.se
Lägg till som favorit – nyligen.se

Annonser
Lämna en kommentar

9 kommentarer

 1. Det jag inte begriper är att dom tror att dom gör ett bra jobb , dom kan tydligen inte se missnöjet.Skygglappar av tack! Ha nu en fin kväll och sköt om dig!!
  Vicke
  http://www.vicke.be/min_blogg.htm

 2. Syster Yster

   /  mars 14, 2007

  Man undrar ju även om han helt missat att vi håller på med jämställdhetsarbete sedan lång tid i Sverige. Har vi inte nått någonstans enligt honom då? Jag hoppas många män som delar hemarbetet med sina fruar ilsknar till nu. För det var väl ganska många år sedan som kvinnorna stod för hemarbetet??
  Kanske i rikemansvärlden där inte kvinnorna arbetar utan är hemma och pysslar om mannen, är det hans dröm kanske 😉
  Ha det gott

 3. Ja det är mycket prat och lite verksrad hos moderaterna och kvinnan reinfeldt tror säkert att det är medvind dock tror jag ej hon känner några riktiga kvinnor då skulle hon veta att vi har inget som helst gemensamt med moderatkvinnorna som jag anser är kastrerade män.
  Som du säger hjärta och hjärna…ha de gott

 4. Anonym

   /  mars 14, 2007

  HAIL HITLER

 5. Jag tror jag exploderar! Välfärdens kvinnor! Vilken planet kommer han ifrån??
  Och hans s.k miljöengagemang kan han stoppa upp i häcken!
  Nu är jag arg, hörs det:)

  Ha en skön kväll. Kram:)

 6. Leo Beata

   /  mars 14, 2007

  Dom lyckas säkert… Tyvärr!

 7. Läser och begrundar;-) Måste fundera ett tag till.

 8. Moderaterna är rent patetiska… Hoppas bara att folk inte låter sig luras av denna ulv i fårakläder ännu en gång. Vet man inte vad feminism står för är jag tveksam om man klarar av att leda ett land.

  Tack för en trevlig och givande läsning…

 9. Ville bara önska dig en trevlig dag. Törs inte vara här inne för länge idag. Han att skymta miffot som hastigast:)

  Ha det gott! Kram:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: