Kejsar Fredrik är NAKEN

Olof Ruin skriver i dag på DN debatt om Fredrik Reinfeldts ledarstil och framtoning kontra Göran Perssons. Själv tror jag att Fredrik är medveten om vad han gör. Han vill framstå som en ”folkets man”. Han vill inte på något sätt kunna jämföras med Persson. Nu krävs en mjukare stil. Framtoning och image är allt. I alla fall så länge väljarna inte får hela sanningen i media, och resultaten av den förda politiken ännu inte syns fullt ut.

mjukfredrik.jpg

Under valrörelsen fick Fredrik Reinfeldt alltid högsta betyg för sina insatser i dueller och TV framträdanden. Lågmäld, nedtonad, ödmjuk och saklig. Han sa vad folket ville höra – varken mer eller mindre.

Till och med i ettans duell mellan Persson och Reinfeldt vann Fredrik klart enligt media och tittare. Själv har jag aldrig sett någon politiker bli så avklädd i en debatt sedan Palme tillintetgjorde Fälldin en gång i tiden. Fredrik fick inte en syl i vädret. Men media, och med dem tittarna, hade bestämt sig. Fredrik var ödmjuk och resonerande. Göran en buffel, dessutom en uttråkad och oengagerad sådan.

När det gällde sakfrågor svarade Fredrik som svenska folket ville. ” Vi ska göra allt som sossarna vill fast mer och bättre.”

På direkta frågor fick vi klara besked.

Ska ni ta bort stopplagen och öppna för utförsäljning av akutsjukhusen? Nej! Ska ni höja energipriserna? Nej! Som vi nu kan se var de klara beskeden inte mycket värda, men det var vad de flesta ville höra just då.

Fredrik yttrade inte ett ord i onödan om miljöproblemen och växthuseffekten. Det var inte ”inne”. Fredrik, och med honom media, hade riktat in sig på jobben och ”utanförskapet”.

Efter valet löste sig jobbfrågan av sig självt och istället började klimatfrågan ta plats som nummer ett. Larmrapporterna avlöste varandra, färskpotatis och blåsippor på julafton och Al Gores film blev åter aktuell.

Det tog sin tid. Men nu säger sig helt plötsligt Moderaterna inte längre bara vara det ”nya arbetarpartiet” utan även det ”nya miljöpartiet”.

Fredrik Reinfeldt fick en fråga om växthuseffekten i Rapport i lördags. Han tvekade, men så kom svaret ”- jag är övertygad om att den är på riktigt”.

Ett framsteg – javisst – han har kommit lika långt som Bush. De erkänner att problemet existerar – men är inte beredda att offra någonting för att rädda vår planet. De har enbart sneglat på opinionssiffrorna. Retoriken anpassas – politiken förblir i stort sett den samma.

Man kan fråga sig när vår nye kejsare ska avslöjas. När ska även media se det ett barn kan se – kejsar Fredrik är naken! Under den välfriserade ytan finns ingenting annat än egenintresse och viljan till makt.

*
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , ,
Intressant.se
Lägg till som favorit – nyligen.se

Annonser
Lämna en kommentar

11 kommentarer

 1. Jag tror, nej är övertygad om, att du har rätt om Moderaternas mediastrategi. Den stora frågan blir då, hur tänker S, Vp och Mp slå en spricka i den mediamuren? Under nästan hela min aktiva tid i politiken, i S, VPK och i den yttersta vänstern talades nästan alltid om den socialdemokratiska valångvältet. Vi anade brister i den under valrörelsen 76 och 79, då Palme ledde partiet till två nederlag. Vi såg ännu större brister 91. (Jag var partiombudsman i Västerås vid den tiden) Under hela 90-talet blev organisationen alltmer desorienterad och svag. Under 2000-talets inledande år har den bara försvagats. Inget tyder på att den håller på att förstärkas. Vänsterns, säg socialdemokraternas, organisatoriska, helt överlägsna styrka, kunde rida spärr mot borgerlighetens mediala överlägsenhet. Hur ska vi i framtiden klara av att maktbalansen i opinionsbildningen har vält över till borgerlighetens fördel?
  Jag tänker på ett TV-program med bl. a Pete Seeger, som beklagade att de vann i fråga om massmöten och demonstrationer, men alltid förlorade den tysta majoriteten i USA.

 2. Jag är också övertygad om att han är medveten Ögontjänare med en kungskobras mentalitet hugger så fort du vänder ryggen till..ha de gott o en trevlig måndag/mona

 3. Allt är bara ett spel framför kameran, jag tror att dom flesta har upptäkt det nu! Sköt nu om dig och ha en härlig dag!
  Vicke
  http://www.vicke.be/min_blogg.htm

 4. Till LeoH:
  Det är verkligen ett nästan oöverstigligt problem. Nu talas ju också om att ta bort pressstödet och då blir den mediala obalansen ännu större. Jag har inget svar, men jag tror att de tre ”vänster” alternativen måste visa mer tydligt att de är ett team. Ha kvar sina hjärtefrågor, men sossarna måste släppa in de två andra partierna i ett verkligt regeringssamarbete. man måste nog släppa på prestigen för att visa att det finns ett enat alternativ. Men att slå hål på ”mediamuren” blir svårt….

 5. För den som vill se Reinfeldt när han inte är särskilt ödmjuk, så rekommenderar jag statsministerns frågestund i riksdagen. Senast det begav sig var moderatledaren både arrogant och ganska överlägsen när han skulle svara på frågor. Just kvinnliga socialdemokratiska riksdagsledamöter verkade trigga igång hans sämre sidor.

 6. Hej Jämförelsen med debatten Fälldin/Palme är intressant.Den debatten vanns enligt analytiker skyhögt av Palme.Men en majoritet av väljarna uppfattade bara att en otrevlig Palme var elka mot den snälle Fälldin.Sannolikt en av orsakerna till att Palme sen förlorade valet.Reinfelts framtoning är oerhört skickligt gjord.Nästan i klass med Blair som alla tycker är så sympatisk men som snällt gått i Bush ledband.
  🙂
  🙂

 7. hur kunde folk va så dumma…??

 8. Emma

   /  september 20, 2007

  Tack för skrattet

 9. Kejsar Fredrik kallar du honom, det är ett mycket passande namn. Då ingen vågar ifrågasätta honom eller hans politik. Naken skriver du också. Detta är mer sant än du kan föreställa dig! Ingen har eller vågar granska den presentation av de nya moderaterna, alliansen eller det nya arbetarpartiet! Ja, jag menar presentationen, för några upphovsmän är de inte. Lejonborg var med lika mycket som Reinfeldt, men han blev akterseglad. Läs boken de eviga förlorarna av Catharina Loosme så förstår du bättre. Boken kommer också finnas på Bok och biblotekmässan i Göteborg 24-27 september tror jag bestämt. Tills dess, gå in på negress.se skapa egna tankar i ämnet svälj inte andras.

 1. Hur ska det gå för vår miljöteknik? « Som jag bäddar
 2. NAKEN krispolitik och missvisande propagandautspel « Ett hjärta RÖTT

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: