Religiös fundamentalism

Läser i tidskriften Ordfront (mars 2007) att i det ”fria och demokratiska” USA har skolledningen i ett samhälle söder om Seattle beslutat att Al Gores film ”En obekväm sanning” om klimatfrågan och växthuseffekten inte får visas på skolan. Skolledningen har själva inte sett filmen, men vill inte ”att barnen ska utsättas för indoktrinering”.

Protesterande föräldrar var de som från början fick skolledningen att tänka om. De menade att Al Gores film missat en viktig infallsvinkel – ”Enligt bibeln ska allt förtäras av eld den yttersta dagen, men den vinkeln finns inte med på DVD:n”. Den religiösa fundamentalismen frodas i världens största demokrati.

Kanske skulle George W. Bush titta lite närmare på saken. Hans teorier att man kan bomba bort fundamentalism och på så vis skapa frihet och demokrati, kanske kan praktiseras även i detta fall. För en president som menar att han har Gud på sin sida, så föreligger väl inga hinder. Fram med bomberna!

Frågan är väl bara vilken sida Gud, och med honom Bush, skulle välja denna gång…

bush-fing.jpg

*
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,
Lägg till som favorit – nyligen.se

Annonser
Lämna en kommentar

11 kommentarer

 1. Det är verkligen märkligt att ett utvecklat land som USA fortfarande har så stor andel troende och att religionen har så sort inflytande. När andra länder styrs av religiösa värderingar så invaderar USA dessa eller ordnar statskupper men USA självt utvecklas till en allt mer religiöst fundamentalistisk stat.
  George W Bush gjorde ju invasionen av Irak på uppdrag av Gud. Det var Gud som sade till honom att invadera. Och då inser man att Bush är riktigt farlig. När en person tror att hans egna tankar är Gud som kommunicerar med honom kan man förvänta sig vad som helst. Hade en sådan person styrt ett annat land hade USA invaderat eller ordnat en statskupp.
  USA är mycket för det där att invadera och göra statskupper. Kan det ha med den stora religiositeten att göra??? För man kan ju klart konstatera att religiositet har inget med moral att göra, däremot dubbelmoral.

 2. Fundamentalism är nog livsfarlig i alla skepnader. Såväl politisk, moralisk som religiös….

 3. Ja det är ju helt otroligt. Man blir inte bara lite mörkrädd… Mvh johan

 4. Kan bara hålla med komm 2 av dig!
  Kramar i mängder!

 5. Och inte blir jag förvånad heller, typiskt för Usa´s dubbelmoral! Sköt om dig nu och ha en härlig kväll!
  Vicke
  http://www.vicke.be/min_blogg.htm

 6. Al Gore får väl redigera in några vulkanutbrott i sin dokumentär;-) De fundamentalistiska föräldrarna har nog inte riktigt förstått filmen. Jag tolkar den inte som en skildring av de yttersta tiderna, utan som en varning till handling.

 7. Holger O

   /  mars 5, 2007

  Kanske har jag blivit för cynisk på gamla dar; jag känner sympati över och för dina förtvivlade försök att påverka människor,men min erfarenhet är att vi kan blogga tills vi stupar utan att det förändrar någonting. Bloggen är en fluga som dör, därför att de allra flesta skiter fullständigt i vad som sägs ellertänks. Och demokratins stora svaghet är tyvärr sådan…..
  ..men jag önskar dig lycka till ändå.

 8. kirira

   /  mars 6, 2007

  USA är ett motsatsernas land. Och sedan Bush’s första seger, tror jag, ett ganska delat land. USA har gett oss Coltraine och Dylan, Faulkner och Norman Mailer. Och atombomben, Kissinger och Bush. Vissa delar av USA är hypermoderna, andra är hopplöst efterblivna. Den kristna högern i USA har nog mera gemensamt med Usama än med ”liberalerna” i New York. Och familjen Bush hade ju affärsförbindelser med familjen bin Laden.

 9. Att blanda religion och politik är inte demokrati Det är Demokratisk diktatur. Ha de gott

 10. Det är sjukare än sjukt!
  Jag har ett ytterligare bevis på Bush´s idioti i mitt inlägg idag.
  Ha en härlig dag.
  Kram:)

  P.S. Al Gore filmen borde vara obligatorisk i hela världen.

 11. Jag blir bara mer och mer sugen på att se den filmen. Det måste ju vara något speciellt med den då stora män (med makt) är rädda…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: