Ju fattigare dessto friskare?

Sven-Otto Littorin stod för ett par dagar sedan i riksdagen och påstod att regeringens a-kassereform inte skulle drabba kvinnor mer negativt än män. Han påstod t.o.m. att kvinnor, som nu står utanför, gynnas av regeringens politik. Han tog också, utan att skämmas, åt sig äran för att arbetslösheten nu sjunker till rekordlåga nivåer. Ska man skratta eller gråta?

litto2.jpg

I Sven-Ottos värld kan alla jobba full tid – bara de vill. Jag kan upplysa herr Littorin om att det inte alls är en fråga om vilja. Vi som är helt eller delvis sjukskrivna eller har sjukersättning har det för att vi inte kan jobba mer än vi gör. Det beror inte på lathet. Kunde vi så skulle vi. Visst finns det säkert de som med rätt rehabilitering kan gå från hel sjukersättning till deltids jobb eller kanske t.o.m. i vissa fall heltid – men hur han kan tro att vi skulle bli friska av att bli fattigare kan jag inte förstå.

Regeringen Reinfeldt skär ner arbetsmiljöforskning och utbildning, vuxenstudier och arbetsmarknadsåtgärder. Nu satsar man istället på att försöka tvinga ut alla som blir över i de nya låglönejobben. Slitsamma för kroppen och ofta utan fasta anställningar.

Men, tyvärr herr Littorin, vi är många som inte kan ta sådana jobb – inte ens under vapenhot. Våra kroppar är redan utslitna, och de flesta av oss är kvinnor. Så kom inte och säg att er politik skulle gynna förtidspensionerade och utslitna kvinnor. Att vi sedan dessutom kommer att få en ännu lägre pension tack vare den nya högerregeringen, gör ingenting bättre.

Ännu en orättvisa är den planerade obligatorriska a-kassan. Om vi som varit sjukskrivna lyckas ta oss tillbaks till ett arbete på halvtid straffas vi. Så fort vi jobbar kommer vi få betala den chock höjda a-kasse avgiften, utan att någonsin få ta del av någon arbetslöshetsförsäkring tack vare den höjda arbetsgränsen.

Vilka allt detta drabbar? Ja, tänk efter riktigt noga Sven-Otto, så kanske t.o.m. du förstår sambanden…..
*
Andra bloggar om: , , , , , , , , ,
Intressant.se
Lägg till som favorit – nyligen.se

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

10 kommentarer

 1. Men du kan skriva bra. Skrivajobb vore väl nåt? En bok om läget, t.ex. Littorin och nissarna har missat att det handlar om människor – simply. fan, tänker de, de gör inte som vi räknat ut, Borg är värst, men lellebror Littorin är samma andas barn. Från räkningarna på Handels till verkligheten i Sverige är ett alldeles för stort steg. men skriv för sjutton, skriv näsa ab Bildt och Littorin och Reinfeldt. Visst är Bildt människa, men en sällsynt konstig sådan. jag ser dessa människor dagligen i sina sora SUV-ar, tränger sig, och fräser fram utan hänsyn till annat är sina egna behov att komma fort fram. jaja. kram

 2. Du har fantastiska inlägg!
  Kan inte göra annat än att hålla med. Jag är sjuk sedan 10 år tillbaka. 10 långa år som gått åt till att hitta rätt medicin. Hur jag ska klara mig är en gåta. Men inte för Sven-Otto, han vill införa ättestupan fast i modern tappning. Jag blir den som får göra provhoppet:)
  Kram på dig:)

 3. Bra skrivet igen, du skulle skicka in detta till debattsidorna på tidningarna, det skulle vara kul och se om dom vågar svara! Ha en fin kväll nu och sköt om dig!
  Vicke
  http://www.vicke.be/min_blogg.htm

 4. lenasstudio

   /  mars 1, 2007

  Håller med om att dina inlägg är läsvärda och bra skrivna.

  Ha det gott
  Ilse-marie

 5. lenasstudio

   /  mars 1, 2007

  Hej igen, passade på att ta med mig bilden på våran ”käre” arbetsmarknadsminister. *flinar*

 6. ja instämmer du skriver bra. Jag undrar verkligen i vilken värld de lever i alliansen. De styr Sverige efter sina egna fördomar precis som förr i tiden. Ingen mänsklighet ingen förståelse för att alla människor inte har samma förutsättningar till livet. JAG VILL SKRIKA PSYKOPATER..tyvärr är jag skrämmande tyst..
  ha de gott /mona

 7. Håller med Vicke, du borde skicka in dina inlägg till debattsidor. Du är duktig på att formulera dig och så har du som sagt mycket intressanta frågeställningar.
  Ha en skön dag. Kram:)

 8. Tack för alla snälla kommentarer! Visst är det skrämmande att så få reagerar på eländet! Tur att vi alla fall är några….

 9. Cyniskt är bara förnamnet.
  Tror inte han har för avsikt att kvotera in skröpliga kvinnor på bekväma skrivbordsjobb.

 10. Bra inlägg. Mår illa av att lyssna på dessa cyniska politiker.

  Det finns redan många sjuka som jobbar och släpar sig fram. Man kan ju fråga Littorin och hans regeringskolleger om de vill bli behandlade av vårdpersonal som går på starka värktabletter, när de behöver vård?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: