Landsfader Fredrik

assrein.jpg

Det finns de som menar att Fredrik Reinfeldt har varit för passiv i sin roll som statsminister. Jag tror det är en medveten strategi, och han gör helt rätt. Moderaterna är det enda borgerliga parti som håller ställningarna efter valet. Den som inte uttalar sig, den som inte syns alltför ofta – den blir ofta populär i politiken. Det är först när man tar debatter och blandar sig i vardagspolitikens grovjobb, som man blir impopulär.

Jag tror inte alls Fredrik vill vara som de andra. De vanliga dödliga ministrarna – han siktar istället på rollen som landsfader.

Han skickar ut de andra ministrarna att göra grovjobbet – föra fram impopulära förslag och saluföra kontroversiella idéer. Själv väntar han i kulisserna och kliver fram när det är dags att håva in äran för den högkonjunktur vänsterblocket lade grunden till långt före valet. Statens överfyllda kassakista. Sjunkande arbetslöshet och minskade sjukskrivningar. Fredrik har fått ett drömläge. En straffspark borde räcka för att vinna nästa val!

Det enda problemet för Fredrik och hans ”nya arbetarparti” är att många av de väljare som gav segern till alliansen – de som gick från soffan eller vänsterblocket till högern – har vaknat nu. De ser lögnerna, de ser nedmonterandet av trygghetssystemen och
vår svenska modell. Nu börjar de förstå vidden av alliansen förslag och ingen kan längre undgå att se vems intressen regeringen jobbar för. Att ta från de fattiga och ge till de rika är visserligen traditionell högerpolitik – men inget en majoritet av Svenska folket stödjer .

Förhoppningsvis går de inte på Fredriks lögner en gång till, men man vet ju aldrig. Han är en skicklig skådespelare och taktiker. Förmodligen skulle han göra rent hus om han ställde upp i TV4 :as nya underhållningsprogram ”Pokerfejs”. Reklamen för programmet lyder: Den som bluffar bäst – vinner mest! Vad tror ni?

*
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,
Intressant.se
Lägg till som favorit – nyligen.se

Följande inlägg
Lämna en kommentar

3 kommentarer

 1. lenasstudio

   /  februari 28, 2007

  Den där Reinfeldt gör sig inte som landsfader med tanke på den attityd och den politik som moderaterna bedriver.

  Moderaterna och Reinfeldt kommer till korta när man jämför dem socilademokraterna under Olof Palmes ledning.

  G P och Reinfeldt river sakta men säkert ner och säljer ut Sverige. Bildt är en helig ko som har lekstuga på sin kant och som kan göra mer eller mindre som han vill.

  Det är inte så konstigt att vi i det är här landet har fått extrema partier typ Sverigedemokraterna.

  Ha det gott
  Lena

 2. Jag tror inte ens att dom klarar av att sitta alla fyra åren! Jag hoppas att du fin en fin kväll nu och sköt om dig!
  Vicke
  http://www.vicke.be/min_blogg.htm

 3. hoppas med våra röda hjärtan att folket börjar se och tänka…..
  Kraaam!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: