Naturen väntar inte

I morgon presenterar FN:s klimatpanel sin rapport för 2007. I dag avslöjar Naturskyddsföreningen delar av innehållet i DN debatt. Konsekvenserna för vår miljö blir än mer förödande än man tidigare förutspått.

I Sverige visar regeringen Reinfeldt inga tecken på att ta problemen på allvar. Istället protesterar man bl.a. mot EU:s beslut att Sverige ska minska sina utsläppsrätter. Sverige borde gå före, men lämnar istället över ansvaret för miljöpolitiken till marknaden och kortsiktiga vinstintressen. Tyvärr är den strategin redan utdömd av den brittiska Sternkommissionen. Nu måste världens ledare att ta sitt ansvar.

bil.jpg

I Stockholm visar de borgerliga samma ointresse när det gäller den lokala miljöpolitiken. Redan i november klargjorde de: Miljön är inte längre någon överideologi. Tillväxten är numera ledordet. Miljöförvaltningen bantas, inga nya naturreservat och utförsäljning av skog och mark som stan äger planeras. Det nya trängselskattförslaget är ihåligt och urvattnat. Avgifter som ligger mycket lägre än de nya höjda kollektivtrafikavgifterna, dessutom avdragsgilla. Ingen satsning på bättre eller billigare kollektivtrafik.

Ointresse eller oförstånd? Naturen väntar inte på svaret – den hämnas!

*

Se även min blogg Naturliga variationer?

*
Andra bloggar om: , , , , ,

Annonser
Följande inlägg
Lämna en kommentar

6 kommentarer

 1. Nej, naturen kan bara hämnas, och om vi fortsätter i våra oförståndiga spår så tycker jag att den gör helt rätt i att hämnas. Vi måste vakna upp på RIKTIGT, vi måste ta till krafttag, vi måste… välja in rätt sorts folk i bestämmandekorridorerna, vi måste skrika högt, vi måste använda nävarna, vi måste vara beredda att helt omstrukturera vårt sätt att leva. Och visst kan vi, eller hur?! Vi VILL ju!

 2. Hej
  Instämmer i att det börjar bli hög tid nu att göra något åt klimatfrågorna.Alltså Göra, inte bara prata.

 3. …och moderaterna var det enda parti i EU som INTE röstade för substitutionsprincipen i den nya kemikalielagstiftningen REACH. (Substitutionsprincipen: Om det finns två likvärdiga kemikalier ska man i tillverkningsindustrin använda den minst miljöfarliga). I en ganska lång ”debatt” mellan mig och Moderaternas politiska sekreterare i Bryssel (via e-brev) fick jag dessutom klart för mig att personen i fråga inte alls var kunnig i vad REACH innebär. Sorgligt!

  Moderaterna har ALDRIG brytt sig om miljön, för det kostar pengar. Jag menar på att i det långa loppet är det dyrare att inte bry sig om miljön!

  Ha det gott! /Katrin

 4. Word!

  Reinfeld-regeringens miljöpolitik är ett skämt!

  Det handlar om att långsamt med tydliga mål förändra livsstilar, alla kan göra något om man vill!

  Att cykla är win-win för alla. Smal, snygg, snabb, skonar miljön, maten blir godare osv..

 5. Såg ni att privatekonomi-sajten Dina pengar, har räknat fram snittkostnaden per vunnen röst.

  C har ”köpt” sina röster för 116 kronor styck. Rika C har 1,8 miljarder på banken och har betalat 50 miljoner på valrörelsen. På andra plats i konsten att köpa dyra väljare är Fp med 58 kronor per röst. Man kan undra vilka hemliga uppgifter Fp har sålt för att ha råd med detta. Tredje plats delas av V och Mp med 31 kronor per skalle. På fjärde plats är Kd med 30 kronor för varje själ. Pingströrelsen är skäligen misstängt som delsponsor. Femte plats är S som betalat 26 kronor för varje röst. LO är sedan 100 år välkänd delsponsor. På klar vinnarplats kom M undan med bara 17 kronor för varje moderat väljare.

 6. Till YNNOR&FOTOYR:
  Intressanta siffror! Centern har ju gått så långt till höger nu att det borde vara dax för ett namnbyte. Men jag tror också att dessa siffror inte talar hela sanningen. Moderaterna har kanske varit sparsamma med pengar, men de har fått god gratishjälp från den borgerligt dominerade pressen (t.o.m. AB) och från sina goda vänner i reklambranchen. Tror inte det stödet ens går att mäta i pengar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: