Håll er i skinnet löntagare!

Arbetslösheten minskar i rasande takt. Svensk ekonomi går på högvarv och många varnar nu för en överhettning av ekonomin.

Klas Eklund, ekonom på SE-banken, uppmanar nu löntagarna att ”hålla sig i skinnet” under avtalsrörelsen.
Visst är det märkligt att det alltid är löntagarna, låginkomsttagarna som ska ”hålla sig i skinnet”? Inte direktörerna som gett sig själva jättelyft och fantasilöner?

Inte heller regeringen som kraftigt underbalanserat budgeten så fastighetsskatten, förmögenhetsskatten och andra skatter för de välbeställda ska kunna sänkas?

Logiken tycks vara enkel;
Går det åt skogen så är det löntagarnas fel som inte ”hållit sig i skinnet”. Går det vägen så är det regeringen Reinfeldts och direktörernas förtjänst…. logiskt, eller hur?

Andra bloggar om: , ,

Annonser
Lämna en kommentar

6 kommentarer

 1. Ove

   /  januari 16, 2007

  Kapitalismens logik!

 2. caridon

   /  januari 16, 2007

  1) Sist jag kollade så var ”direktörerna” lntagare med. dom får ju lön för sit arbete.

  2) Ur ett nationalekonomiskt perspektiv så är Direktörslönerna i de 500 största företagen (För det är de vi pratar om) försummbara.
  däremot är lönerna för de stora mängderna försummbara. Det är bara och jämföra totalsummorna (obs ingen ideologisk vinkling är menad, det är bara fakta.)

  /C

 3. Hej
  ”ska det va så svårt att fatta att det är falsk matematik som gör den fattige så fattig och den rike så förbannat rik” Peps
  ——–

  Ja snacka om att utmana facket när man först kräver högre löner för VD:ar och sen tycker att löntagarna skall ”ta sitt samhällsansvar” o hålla igen.

 4. Svar till caridon:

  1. Ja, visst! De tar löntagarnas löner i egen ficka – s.k. löntagare!

  2. Bara för att gruppen är liten så motiverar väl inte det de orimligt höga lönerna och lönelyften? De borde föregå med gott exempel istället för att mana vanliga löntagare till återhållsamhet.

 5. Som vanligt bra kommentar. Det finns hur mycket stålar som helst, och hur många behov som helst. Varför kan de inte kombineras? Jo, några vill ha pengarna för sig själva. Puss

 6. *Q*

   /  januari 27, 2007

  Mhm… Jävligt orättvist. Jag är glad att min arbetsplats är en stiftelse, och att där inte finns en massa giriga aktieägare som ska ha först.
  Går det bra kan företaget utvecklas, och då genereras fler jobb.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: