Du borde veta bättre Fredrik!

Ni såg väl ”De hundra första dagarna” igår?!

Fredrik Reinfeldt förnekar sig aldrig, han vet hur man duperar svenska folket.
Försämringarna av socialförsäkringarna heter i Fredriks tappning;
Åtstramning av bidragssystemen.

Fredrik borde veta bättre, och det gör han säkert också. Men han vet också hur man skuldbelägger sjuka och arbetslösa. Allt för att skapa ett samhällsklimat som accepterar att de fattigaste får betala de rika och friskas kalas. Inte så konstigt att t.o.m. Angela Merkel frågade Fredrik om hjälp om hur man vinner val. Han vet!

Jag får väl säga som man brukar i en sån här situation; vad var det jag sa? Jo, läs min blogg Bidrag, bidrag, bidrag. Så får du veta.

reinfeldt_3.jpg

Ett annat, lite mer upplyftande, inslag var när Per Schlingmann, moderaternas partisekreterare, stolt och allvarligt berättar om sin egen idé; att utse ”Sveriges bästa arbetare”. Vi är ju ”Sveriges nya arbetarparti”, säger han med en väl inövad självklarhet. Det låter som om han försökte övertyga sig själv lika mycket som oss andra. Alla som arbetar är ”arbetare”, tillägger han. Kanske en av Sveriges alla välavlönade direktörer i såna fall borde vinna. För, den som tjänar bäst arbetar väl också, per automatik, bäst. Eller hur Per?

schling.jpg

Den lysande idén är visserligen kopierad från Stalin och det forna Sovjetunionen, men vem har sagt att det är fel att låna idéer. Det är ju bara ett sätt att visa sin uppskattning.
Per kunde dock inte själv hålla masken längre när han svarade på frågan vad 1:a priset var; en lunch med Sven Otto Littorin. Hur det gick med tävlingen verkar ingen veta. Men visst är det lite synd att låta en sån fantastisk idé bara rinna ut i sanden!

marx.gif

Andra bloggar om: , ,

Annonser
Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

3 kommentarer

 1. Grucho

   /  januari 15, 2007

  Nya arbetarpartiet – endast för direktörer!

 2. *Q*

   /  januari 15, 2007

  Ja, det är obegripligt. Jag tyckte det var såå trevligt i somras när vi kom hur långt som helst för en tjuga.
  Jag törs nämligen inte köra bil i storstan…

 3. Hörde ett intressant program på radion,det var en för och en mot högern och sen en programledare…men vad jag hörde innan sändningen stördes var att moderaterna och hela Alliansen är bra på att peka ut enskilda medborgare och skuldbelägga…Detta med enskilt ansvar är det viktiga, samhället bara är där…ÄCKLIGA MÄNNISKOR!Inte ens högermänniskan kunde säga något om det,det är ju så och förmodligen vill de ha det så 😦
  Kramar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: