Skilda världar

rfteckn.jpg

Strax före nyår var det så dax igen – ännu ett försök av ledaren för ”det nya arbetarpartiet” att visa att han står på de svaga och utsattas sida.

I en debattartikel i AB beskriver han ett samhälle där alltfler lämnas utanför. ”Berättelsen om Sverige blir alltmer en berättelse om skilda världar.” Han låter som en riktig socialist, och visste man inte bättre skulle man gott kunna tro att han menade varje ord.

Samtidigt är media fulla av kommenterande privatekonomer som berättar om vilka som är vinnarna och vilka som är förlorarna nu när regeringens första budget träder i kraft vid årsskiftet. Inte ens de ekonomer, som förmodligen själva till överväldigande del röstade på alliansen, kan bortse från effekterna. Kalla fakta motsäger allt vad Reinfeldt och hans rövargäng försöker lura i de godtrogna väljarna.

Vinnarna;
Friska, rika, de med stora tomter och förmögenheter. De som spelar golf, seglar eller åker skidlift. Billigare pigor blir det också, hurra! Ju mer du tjänar, ju rikare du är, desto rikare kommer du att bli!

Förlorarna;
Sjuka, arbetsskadade, pensionärer, arbetslösa, studenter, deltidsarbetande kvinnor. Ju fattigare du är, desto fattigare kommer du att bli!

En fråga till Fredrik:
Kommer ännu större klyftor skapa ett mer rättvist samhälle?

Sverige – en berättelse om skilda världar. Du har så rätt Fredrik! Men vad gör du åt det? Svar: Skapar ännu större skillnader mellan fattiga och rika!

Annonser
Följande inlägg
Lämna en kommentar

5 kommentarer

 1. Hej ”ska det va så svårt att fatta att det är falsk matematik som gör den fattige så fattig å den rike så förbannat rik”Peps var väl det om jag minns rätt? Stämmer tyvärr även idag.
  🙂

 2. Usch ja…Skrämmande framtid till mötes…Ibland känns det som att man verkligen kämpar i värsta motvind…Men skam den som ger sig! Vi ska nog segra till slut!
  Fan ta Alliansen och deras sjuka människosyn, jag blir så arg!
  Samtidigt blir jag så glad när jag ser hur goda människor det trots allt finns! Du är en av dom 🙂 Kramar-Fru Kaos

 3. LeoH

   /  januari 4, 2007

  Du som är så klok. Är det inte dags att börja formulera en alternativ samhällsmodell. Vi har inte lång tid på oss. Jag ser, faktiskt, med fasa att risken är stor att vi bara byter regering 2010 och det tudelade Sverige bara fortsätter. Möjligen med något högre bidrag. Vilket i sig inte är kattskit.

 4. Till LeoH:
  Hade jag en universallösning skulle jag väl kvalificera mig till Nobelpriset i ekonomi (eller, jag glömde bort att man måste vara nyliberal för att få det). Allvarligt talat ser jag pessimistiskt på utvecklingen jag med. Det brukar ta lång tid att sanera ekonomin efter att de borgerliga har fått fria händer under några år. Den här gången kommer samhället att ha genomgått ett så grundligt systemskifte att även om ekonomin är intakt så kommer orättvisorna vara nära USA:s nivå, eller åtminstone Storbritaniens. Alternativet till den nuvarande politiken är att satsa på starka sociala skyddsnät, som gör att människor vågar vara flexibla. Att lyssna på de som är sjuka och ta arbetsmiljöproblem på allvar. Att inte sälja ut statens tillgångar för kortsiktig vinst. Att göra pensionsåldern mer flexibel utan att straffa de som har fysiskt tunga jobb. Kort sagt tycker att man måste skapa ett så rättvist samhälle som möjligt istället för et så orättvist – som nu. Det är också ett alternativ….

 5. Kommer in och hoppas allt är bra med dig .
  Kram Susann Jonnys ängla mamma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: