Homosexuellas rättigheter = mänskliga rättigheter

Jag kan inte förstå varför kd och Svenska kyrkan motsätter sig att homosexuella par ska få gifta sig i kyrkan. Jag som trodde att kärleken var det största av allt.
Låt de som älskar varandra få visa det på vilket sätt de vill. Varför diskriminera människor bara för att de är homosexuella? Har inte alla samma värde, har inte allas kärlek samma värde?
De flesta forskare idag är överens om att homosexualitet på ena eller andra sättet är medfödd. Det finns olika teorier. Vissa hävdar att anlaget finns i gensammansättningen, andra i hormonbalansen. Att beteendet även förekommer hos många djurarter tyder på att det hur som helst är ett naturligt och medfött anlag. Om man föds med en viss sexuell läggning – ska man då särbehandlas p.g.a. den? Vem kan då säga att det är fel? Om vi alla är Guds skapelser… vem ska då straffas? Vem har då fel? Den som har skapat allt eller den som bara följer sin natur?

Man kan ju hävda att Bibeln ger stöd för att homosexualitet är synd. Då borde man väl, i konsekvensens namn, också följa texterna i övrigt och t.ex. påbjuda polygami och förbjuda människor att bära kläder av olika sorters garn.
Så, vem eller vilka bestämmer vilka Bibelcitat som svenska kyrkan ska leva efter, och hur väljer man? Om vi idag skulle följa och leva efter vartenda ord som står i Bibeln skulle vi ägna oss åt allt detta:

FÖRFÖLJELSE AV JUDAR
FÖRSTA THESSALONIKERBREVET, KAPITEL 2, VERS 15:
”Judarna dödade herren Jesus liksom de dödade profeterna, och oss har de förföljt. De trotsar Gud och är fiender till hela mänskligheten”
FÖRTRYCK AV KVINNOR
EFESIERBREVET, KAPITEL 5, VERS 24:
”Och liksom kyrkan underordnar sig Kristus, så skall också kvinnorna i allt underordna sig sina män”
SLAVERI
FÖRSTA PETRUSBREVET, KAPITEL 2, VERS 18:
”Ni som är slavar, underordna er era herrar, lyd och respektera dem, inte bara de goda och hyggliga utan också de orättvisa”
ATT BRÄNNA HÄXOR
ANDRA MOSEBOKEN, KAPITEL 22, VERS 18:
”En trollkvinna skall du inte låta leva”
ATT DÖDA HOMOSEXUELLA
TREDJE MOSEBOKEN, KAPITEL 20, VERS 13:
”Om en man ligger med en annan man som med en kvinna, har de båda gjort något avskyvärt. De skall straffas med döden, skulden för deras död är deras egen”
ETNISK RENSNING
FEMTE MOSEBOKEN, KAPITEL 20, VERSERNA 16-18:
”Men i städer som tillhör dessa folk och som Herren, din Gud, vill göra till din egendom får du inte skona en enda levande varelse. I enlighet med Herrens, din Guds, befallning skall du viga dem alla åt förintelse, hettiterna och amoreerna, kanaaneerna och perisseerna, hiveerna och jevuseerna, så att ni inte tar efter alla skändligheter de gör till sina gudars ära, ty då syndar ni mot Herren, er Gud.”
BARNAGA
ORDSPRÅKSBOKEN, KAPITEL 23, VERSERNA 13-14:
”Undanhåll inte pojken fostran, agar du honom slipper han dö. Det är du som skall ge honom aga och rädda honom från dödsriket.”
ORDSPRÅKSBOKEN, KAPITEL 22, VERS 15:
”Dårskapen sitter djupt hos pojken, men det fostrande riset driver ut den”

Enligt ”Befrielsen – Stora boken om kristen tro”, utgiven av Svenska kyrkan, behöver man inte se homosexuell kärlek som en defekt i skapelsen. Vidare sägs det att man inte bör fördöma uttryck för denna kärlek. Ansvarstagandet betonas: ”Det som sker av och genom kärlek och präglas av ansvarstagande, ömhet och ömsesidig trohet kan aldrig fördömas”

Jesus sa ingenting alls om sexualitet mellan personer av samma kön.

Så, varför får då inte homosexuella gifta sig i Svenska kyrkan? Varför har homosexuella inte samma rättigheter som andra vuxna människor i Sverige?

Fråga inte varför hjärtat
brinner, blott det ej är kallt.
Vem du älskar – det är intet.
Att du älskar – det är allt.

P.S. Poesi av Jarl Hemmer, fakta från Kristen tro och sexuell samlevnad

Lämna en kommentar

4 kommentarer

 1. Olivia

   /  maj 2, 2007

  De här angivna bibelcitaten är lösryckta och du har inte läst hela sammanhanget när du drar din slutsats.

  Det finns inget stöd för att förfölja någon. De här texterna är till för att man ska förstå syndens allvar.

  Emellertid finns det inget stöd i Bibeln för att praktisera homosexualitet. Slutligen tycker jag att frågan har fått för stora proportioner. Det är lika fel att leva i heterosexuella utomäktenskapliga relationer som att leva ut sin homosexualitet.

 2. Josefin svarar Olivia

   /  januari 29, 2008

  Men snälla, lever du fortfarande på stenåldern? Jag lovar att någon som du anser ”lever rätt i sin homoxexualitet” och som du ser upp till, egentligen har sina egna tankar om att leva ett utomäktenskapligt förhållande.

 3. Rebecka

   /  oktober 4, 2008

  Olivia:lever du på stenåldern?, håller med Josefin om det. Kristendomen är homofobisk,kvinnoförtryckande och allmän trångsynt. Det här är 2000-talet, nu kan vi vara öppna med homo- och bisexualitet. Sluta motarbeta kärleken!

 4. Jag har svårt att sätta svar på denna fråga, eftersom jag själv är kristen och vet att gud skapade kvinnan till mannen så att de skall försöka sig. Homosexuella kan inte föröka sig med varandra. Men jag förstår din tanke helt och jag tycker att det är tråkigt att man går emot homosexuella. Som sagt har jag svårt att ställa mig i denna fråga, men jag tycker att det är upp till prästen i kyrkan om de vill viga eller inte, och inte upp till kyrkan. Dock tycker jag att det var onödigt av dig att ta upp alla punkter som vi skulle leva efter om vi följde bibeln helt, eftersom att de flesta är från gamla testamentet. Det är ju faktiskt så att vi kristna lever mest efter nya testamentet. Kan vara en tanke att tänka på nästa gång du tar upp det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: