Grundlurade väljare och förvirrade ministrar

I den senaste väljarundersökningen från Demoskop får Socialdemokraterna 45,5 procent av rösterna. Vänster blocket skulle vinna stort om det var val idag.
Väldigt många verkar med andra ord ha ångrat sig redan. Man kan undra om det beror på att de blev lurade, eller om de helt enkelt inte visste vad de gjorde.
Det mesta av det regeringen hittills har föreslagit och åstadkommit var inga hemligheter före valet. Visserligen fanns en retorik hos framförallt moderaterna som ofta motsade de verkliga förslagen, men det mesta var ändå känt redan långt före valet.

När man ser på hur den nya regeringen har hanterat viktiga frågor hittills, undrar man om det är så att t.o.m. många som ingår i regeringen inte riktigt visste vad de gick till val på, eller vilka konsekvenser deras beslut och förslag kommer att få. Kanske inte så konstigt, när allt verkar ha hastats fram och det inte finns några som helst konsekvensanalyser på någonting.

A-kassereformen har de redan fått bakläxa på, och nu kommer nästa förvirring;

Regeringens kraftiga nedskärningar av Ams åtgärder medför bl.a. att snabbutbildningen av utländska läkare blir omöjlig. De ska i fortsättningen få klara svenska utbildningen bäst de kan på egen hand. Utbildningstiden kommer att öka med 4-6 år. Så blir följderna av regeringens budget. Sven Otto Littorin vill inte kommentera förslaget.
Det ville dock skolministern Jan Björklund som säger att svenskundervisningen för utländskt utbildade läkare med all sannolikhet kommer att vara kvar. Så, vad ska man tro?

Frågan är om varken den del av svenska folket som redan ångrat sig eller de som numera är ministrar i den nya regeringen visste vad de röstade för.
Ministrarna verkar i alla fall vara de som är mest förvirrade. De tror fortfarande mer på sin retorik än på sina förslag.
Den grundlurade delen av svenska folket verkar trots allt redan insett sitt misstag. För sent, men ändå. För de nya ministrarna är förvirringen ännu total!

Annonser
Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: