Vinst i vården är inget problem

Före valet sa Fredrik, ledare för ”det nya arbetarpartiet” och numera statsminister, att alliansen INTE tänkte sälja ut akutsjukhusen. Förmodligen därför att han visste att en överväldigande majoritet av befolkningen vill att våra sjukhus ska fortsätta att drivas utan vinstintresse.

Nu, efter valet, ska alltså stopplagen bort och det blir fritt fram för multinationella vårdbolag att driva sjukhus i rena vinstsyften. Det viktigaste blir då, som överallt annars i samhället, att aktieägarna får sin utdelning.

Vinst i vården är inget problem säger socialministern Göran Hägglund.

De distriktsläkare som roffat åt sig skattemiljoner till egen ficka genom privata vårdcentraler håller givetvis med. I Stockholm har sammanlagt mer än 34 miljoner kronor av våra skattepengar hamnat i läkarnas och aktieägarnas egna fickor, och mer lär det bli.

Själv tycker jag att det är ett oerhört stort ”problem” att skattepengar som borde gå till att ta hand om sjuka människor istället går till profithungriga multinationella vårdbolag, utdelning till aktieägare eller till redan välavlönade läkares miljonbonusar.

Det är inte bara ett ”problem”, det är fruktansvärt orättfärdigt, och jag tycker att Göran Hägglund inte borde ha något problem med att förstå varför!

Annonser
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: