Du sköna nya (blåa) värld

Många brukar säga att det inte finns nån riktig skillnad mellan de politiska blocken i Sverige i dag. Före valet var det en allmän uppfattning. Den enda skillnaden tycktes för många vara att den s.k. alliansen var lite mysigare, lite trevligare än Persson och tänkte lite mer på de arbetslösa…. för ni minns väl hur det var före valet?

Nu när den nya regeringen har satt i gång sitt arbete har mycket av de vanliga kommentarerna tystnat. Kanske skillnaderna börjar bli tydligare nu?

Det vi upplever just nu är det största och snabbaste systemskiftet på mycket länge i Sverige. Vi har dessutom en regering som snabbt och effektivt försöker kväva all offentlig opposition.
Redan för valet fanns ingen rikstäckande dagstidning som inte var borgerlig. Kvällstidningen AB vann t.o.m. kampen om att skriva de mest kritiska artiklarna om Persson och vänsterblocket (enligt en undersökning).
Nu efter valet ska även facken och forskningen kvävas, så länge den inte är betald av arbetsgivarorganisationer förstås (Timbro o dyl). Arbetsmiljöforskning och utbildning av skyddsombud avvecklas. Facken ska svältas ut av minskade anslag och genom minskat medlemsantal. Så tystar man kritiska röster.

Statens, våra gemensamma, företag ska säljas ut för kortsiktig vinst. Hyresrätter och mark ska säljas ut. De privata vinstintressena tar över det som tidigare tillhört oss alla.
Sjukhus, äldreboende, skolor och dagis – allt ska ge vinst till de som vill sko sig på andras behov av vård och omsorg .
Sjukförsäkringen ska förändras för att klämma åt sjuka och arbetsskadade.
En försämrad eller obefintlig a-kassa ska jaga de arbetslösa att ta pigjobb åt överklassen.

Det nya arbetarpartiet skapar sitt nya samhälle.
Ett samhälle för de rika, de friska, de osårbara. Ett samhälle utan opposition och utan forskning som visar på orättvisorna.
Skattesänkningarna för de rika ska finansieras – det är den stora nyheten jämfört med tidigare borgerliga regeringar. Inget bugetunderskott denna gång. De redan mest utsatta i samhället får betala kalaset.

Jag hoppas alla har lärt sig nu – det finns en skillnad mellan de politiska blocken!

Annonser
Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: